Confectumok készíttésének módja - 1779
attraktor könyvkiadó kft. | 2021 | MAGYAR nyelvű | RAGASZTÓKÖTÖTT | 156 oldal
"KANDÉROZOTT NARANCSHAJ - A narancsnak a hajával éppen úgy kell tenni, mint magával a naranccsal, és meg kell szárasztani, ha kandérozni akarod (csakhogy hidegen kell a nádmézet reája tölteni). A kandérozni való nádmézet főzni kell, míg kalánon általfúván hólyagokot hány, azután a hozzá való edényben töltvén, a habját le kell venni, és a megszárasztott hajat belé kell tenni, és a szárasztóládában tévén, hadd álljan ott vagy hat óráig; ott azután a szegeletin megtörvén, fel kell állíttani edényestöl, s hadd folyjon le a leve."
"CSIPKEGYÜMÖLCS CONFECT - A csipkének a gyümölcsét ősz felé meg kell szedni, igen szépen a magvától meg kell tisztíttani, mázas fazékba kell tenni, s bé kell kötni a száját. Mindennap fel kell rázni egynéhányszor tized napig, azután szitán által kell törni, s szitált nádmézzel tésztát csinálni belőlle, azután nyújtsd el, nyomd formába vékonyon. Másnap friss lével tollúval kenegetni."
A termék megvásárlásával
266 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes
Kiadó | attraktor könyvkiadó kft. |
---|---|
Kiadás éve | 2021 |
Nyelv | MAGYAR |
Oldalak száma: | 156 |
Borító | RAGASZTÓKÖTÖTT |
Súly | 180 gr |
Sorozat | INTRA HUNGARIAM |
ISBN | 9786156173409 |
Árukód | 2753505 / 1204034 |
Vásárlói értékelések, vélemények
Kérjük, lépjen be az értékeléshez!
A termék megvásárlásával
266 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes