Rózsa Boglárka

Elképzel

fekete sas könyvkiadó bt  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL  |  104 oldal

"persze hogy tetszel / de ne hidd hogy ezt olyan / könnyen ki fogom mondani/ inkább hívj el valahova / aztán maximum a csókod / alapján eldöntöm / akarom-e hogy lejjebb is / folytasd" - írja Rózsa Boglárka a Ne hidd című versben. A kötet szerzője, pontosabban szólva, a kötet egyes szám első személyű lírai énje, egy fiatal, huszonéves nő szinte kíméletlen őszinteséggel beszél párkapcsolatokról, szexualitásról, intimitásról. Férfiak, fiúk tűnnek fel ennek a könyvnek a lapjain, akik találkoznak a kötet főhősével, akiknek fizikai jelenléte a társ, az érintés újabb és újabb lehetőségét villantják fel az egyes számú elbeszélő számára. Mert Rózsa Boglárka elbeszél: rendkívül sok narrativitás jelenik meg a verseiben. Valójában lírai szövegeknek álcázott történeteket, sztorikat olvashatunk ebben a kötetben.
Másképpen megközelítve: mintha folyamatos társkeresés lenne ez a könyv. A baráti és munkahelyi kapcsolatok magukban rejtik a lehetséges egymásra találást. A szerző ezt is megmutatja nekünk. Ugyanakkor - vagy éppen ezért - mindebben a sokszor túlzottan is felfokozott hangulatú mindennapi életakarásban a humor is jelen van, például a Máté please című versben.
Rózsa Boglárka tehetségében soha nem kételkedtem. Azon a költészeti kurzuson, amit évek óta vezetek, kitűnt elképesztő kreativitásával, formaérzékenységével. Témaválasztásaiban is mindig bátor volt. Ez a kötet újabb bizonyítéka annak, hogy itt van velünk az a szerző, aki új módon, új stílusban képes feminin lírát teremteni a mai, a 21. század eleji Magyarországon.
Petőcz András
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 200 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 040 Ft

A termék megvásárlásával

304 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó fekete sas könyvkiadó bt
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:104
BorítóKARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
Súly172 gr
ISBN9786156168788
Árukód2781223 / 1223828

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
Fogt Balázs
2024. 06. 01.

Egyszerűen csodálatos verseskötet. Akár a mesteri borító, a könyvben szereplő versek is úgy tükrözik az elme nap, mint napi vívódását a pártalálás reményében.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 200 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 040 Ft

A termék megvásárlásával

304 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Huszti Gergely: Adria CsillagaHuszti Gergely: Adria Csillaga