Rácz András

Magyarország Álomtörténete 1929-1941

magyar menedék mmk kft  | 2017  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  144 oldal

Kötetünk a magyar történelem rendkívül izgalmas korszakát tárgyalja, rendkívül izgalmas nézőpontból. A szellemes összefoglaló a huszadik század dereka, a második világháború által meghatározott évtizedek magyar történelmét írja le úgy, ahogy megtörténhetett volna, de nem történt meg.

Nem történt meg, mert a korszak uralkodó elitje képtelen volt felismerni az ország előtt megnyíló lehetőségeket, képtelen volt kockázatot vállalni eszméiért, céljaiért, képtelen volt belátni, hogy programja sikeréhez nem elég sodródnia, nem elég mantraként dúdolgatnia jelszavait, nem elég a Magyar Hiszekegyet minden reggel fölmondania, de tennie is kell érte. És e tetteket - sem a szociális-gazdasági kérdésekben, sem a belpolitikában, sem a nemzetközi viszonyrendszerben - nem merte vállalni.

Olyan történelmet olvashatunk e könyvben, amely nem történt meg, mert a korszak hatalmi elitje egy letűnt világ álmai után kapkodott az ország felelős vezetése helyett...

E kötet nem csupán a nemzeti érzelmű olvasótábor számára kínál fantáziadús álomképeket, de egyben a korszak mély és őszinte kritikáját is adva leszámol a Horthy-rendszerhez kötődő romantikával, megdöbbentően eredeti módon értelmezi a magyar területi revízió problémakörét.

A humoros, alternatív közeg, a valóságtól elszakadó ábrázolásmód, a "mi lett volna, ha..." felvetése egyúttal lehetővé teszi, hogy elfogulatlanul beszélgessünk a Horthy-rendszerről. A képtelen történet, a groteszk valóságábrázolás alkalmat kínál arra, hogy harag és részrehajlás nélkül, viszont jó reményekkel eltelve tegyük a helyére a félmúltat.

Végezetül érdemes megemlíteni azt is, hogy Rácz András a "Magyarország Álomtörténete 1929-1941" című ezen új könyvében (2017) azáltal, hogy a korszak uralkodó elitjét szembesíti saját állításainak és tetteinek ellentmondásaival, egyben a mindenkori hatalmi elittel kapcsolatos óvatosságra is inti olvasóit.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 325 Ft

A termék megvásárlásával

332 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magyar menedék mmk kft
Kiadás éve2017
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:144
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly560 gr
IllusztrációFEKETE FEHÉR KÉPEKKEL, RAJZOKKAL
ISBN9786155647246
Árukód2701147 / 1167318

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 325 Ft

A termék megvásárlásával

332 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat