Paul Willems

Itt minden valós

NAPKÚT MŰFORDÍTÁS

napkút kiadó kft  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | RAGASZTÓKÖTÖTT  |  122 oldal

"Aki az álom fonalával kötődik az élethez, annak minden valós."
Az ifjú narrátor a Van Acker család életének egy szakaszát beszéli el, az eseményeket egyre inkább átszövik Jacques meséi, melyek mintha Andersen tollából származnának, s a két világ közti határ átjárhatóvá válik.
A szereplők vágyaik beteljesítésére törekednek, ám ezt az élet megtagadja tőlük: Françoise, a szép fiatal lány beleszeret apja második feleségének fiába, ­Jacques-ba, de túl közel kerül álmához, s ez halálához vezet (mint a pillangó, amelyet vonz a lámpafény, és végül megég). Jacques szeretne kiszabadulni abból a világból, ahol a pénz az úr, ám rájön, hogy ez lehetetlen, az élet legyőzi álmait. Pierre, Françoise bátyja gyorsan lemond vágyairól, míg a másik fiútestvérnek, az izomsorvadásban szenvedő narrátornak soha nem is voltak. Ikarosznak nevezett sárkányát nem engedi túl magasra szállni, ezzel (a vágy beteljesítésének megtagadásával) megakadályozza, hogy leessen, így menti meg a pusztulástól.
Az apa, a sikeres üzletember a másik táborhoz, a pénz táborához tartozik. Ő és fiatal felesége, Suzanne mama a regény leginkább szembenálló szereplői, azt a feszültséget illusztrálják, amelyet a valós és a tündéri konfrontációja idéz elő. E két világ határát átlépve, Suzanne mamának csak szenvedés jut osztályrészül.
Paul Willemst a Belga Királyi Francia Nyelvi és Irodalmi Akadémia tagjává választották, Marzotto-­díjjal, valamint a Belgiumi Francia Irodalom ötévente kiadásra kerülő díjával tüntették ki.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 890 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó napkút kiadó kft
Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:122
BorítóRAGASZTÓKÖTÖTT
Súly110 gr
Sorozat NAPKÚT MŰFORDÍTÁS
FordítóKároly Judit
ISBN9789632639871
Árukód2743555 / 1196340

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 890 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén