Paul M. Salkovskis

A kognitív terápia térhódítása

animula kft  | 2006  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  392 oldal

A viselkedésterápiás technikák korai fejlődését kísérő lelkesedést egészséges konszolidáció követte, amely során finomították a technikákat és felmérték a terápiás igényeket. A szorongás viselkedésterápiás kezelésében elért sikereket azonban nem kísérték hasonló eredmények a depresszió területén, és amikor Aaron Beck megjelentette a depresszió kognitív terápiájának eredményességéről szóló beszámolóit, érdeklődő hallgatóságra talált. Behaviorista gondolatai és technikái meghozták az elismerést, ami lehetővé tette, hogy a viselkedésterapeuták azonnal és észrevétlenül magukba szívják Beck több gondolatát és később innovatívan alkalmazzák azokat a pánik és más szorongásos zavarok elemzésére. Ennek eredményeképpen ma sokkal több ismeretünk van a pánikbetegségről, a kényszeres zavarokról, a hipochondriáról és a szociális fóbiákról.
Ezen új gondolatok eredetiségét és jelentőségét mutatja be ez a gazdag gyűjtemény, amelyet a kognitív-viselkedésterápia fejlődésének egyik jelentős kutatója állított össze. Kitűnő, naprakész - és megállíthatatlan fejlődésre utaló - fejezeteket tartalmaz a pszichés zavarok valamennyi területéről. Ez a gyűjtemény valóban igazolni látszik Martin Seligman megjegyzését: ez valóban a kognitív terápia aranykora.
Rokonszenves, hogy több szerző is őszinte elismeréssel szól Beck ösztönző hozzájárulásáról, és itt megragadnám az alkalmat, hogy én is köszönetet mondjak neki. Beck nyitó fejezete időszerű és örvendetes beszámoló a szerző gondolkodásának alakulásáról.
Az is örvendetes, hogy a kognitív terápia térhódítását bemutató könyvet Paul Salkovskis szerkeszti, akinek munkái újszerűek és eredetiek, és aki kiemelkedő tagja annak az oxfordi tanszéknek, amelynek tudományos tevékenysége oly ösztönző a kognitív-viselkedésterápiában.
A tárgyalt témák valóban a kognitív terápia felfedezetlen, új területei, amelyeken - a terápia újabb alkalmazási lehetőségeinek felmérése érdekében - az elméleti alapok mélyreható tanulmányozására és a nem-tudatos információfeldolgozás gondolatának következetes befogadására tett lelkes próbálkozásokra számíthatunk az általános elméletben.
A kötet a Kognitív viselkedésterápia sorozat része.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
4 061 Ft

A termék megvásárlásával

406 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó animula kft
Kiadás éve2006
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:392
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly476 gr
ISBN9799639410700
Árukód2097208 / 1013456

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
4 061 Ft

A termék megvásárlásával

406 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal