Patkós Veronika

Szekértáborharc - Eredmények a politikai megosztottság okairól és következményeiről

napvilág kiadó kft.  | 2019  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  143 oldal

A magyar politikára vonatkozó megállapítások egyik nagy közhelye hogy erősen pártos ország vagyunk. Túlságosan mélyen megosztott a társadalom a politikai oldalak mentén, és e megosztottság az élet számos más területére is kihat. Bár általános meglátás az is, hogy a politikai kultúra e vonása összességében káros, meglepő módon idáig nem született olyan empirikus, összehasonlító kutatás, ami a pártkötődésből fakadó elfogultsággal, illetve a pártkötődések mentén kialakuló társadalmi megosztottsággal részleteiben foglalkozott volna. Jelen könyv ezt a hiányt igyekszik betölteni azáltal, hogy a pártos elfogultság és annak országos szintű megjelenési formája, a pártos polarizáció vizsgálatára, mérésére, illetve okainak és következményeinek feltárására vállalkozik.
Mennyire polarizált a magyar politikai kultúra a többi európai országhoz képest? Van-e európai vonatkozásban bármi különleges e téren? Jó-e valamire a megosztottság, lehet-e pozitív hatása a demokratikus működésre? Mobilizál-e a polarizált politikai közeg, vagy inkább kiábrándítja, elkedvetleníti a szavazókat? Végül: lehet-e a megosztottságnak hatása a gazdasági működésre? A könyv ezekre a kérdésekre kínál választ, harminc európai ország kérdőíves felméréseinek elemzésével.

Patkós Veronika politikatudós, a Társadalomtudományi Kutatóközpont - MTA Kiválósági Kutatóhely Politikatudományi Intézetének munkatársa és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának részállású adjunktusa. A politikai megosztottsággal kapcsolatos kutatásaiért Akadémiai Ifjúsági Díjban (2019), illetve Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban (2019) részesült. A könyv a szerző doktori disszertációjának átdolgozott kiadása.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 400 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 280 Ft

A termék megvásárlásával

228 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó napvilág kiadó kft.
Kiadás éve2019
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:143
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly258 gr
IllusztrációÁBRÁKKAL
ISBN9789633384435
Árukód2733150 / 1189495

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 400 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 280 Ft

A termék megvásárlásával

228 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal