Nyáry Krisztián

Így szerettek Ők - Magyar irodalmi szerelmeskönyv

corvina kiadó kft  | 2014  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  130 oldal

Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához. 40 történet Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó corvina kiadó kft
Kiadás éve2014
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:130
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly680 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
ISBN9789631360981
Árukód2231087 / 1085688

Vásárlói értékelések, vélemények

Mariann
2013. 03. 22.

Maga az elgondolás, hogy egy kötetbe gyűjtötték irodalmi nagyjaink szerelmi életét, számomra nagyon tetszett. Megdöbbentően új oldalukat ismerhettem meg ezáltal az iskolában szobrokká merevített íróknak, költőknek. Viszont az egyes történetek megfogalmazása helyenként kissé zavaros, gyakran a megértést segítő alap adatok tekintetében hiányos. Kárpótol viszont a gazdag képi világ.

Ákos
2013. 03. 24.

Rendkívül egyedi elképzelést valósít meg Nyáry Krisztián azzal, hogy egészen új aspektusból láttatja a magyar irodalmi élet nagyjait, valami egész más kapcsolatrendszert ismerhetünk meg az írásain keresztül. Érdekes olvasmány mindazoknak is, akik csak hobbi szinten érdeklődnek az irodalom iránt. Bár nem regényről van szó, nincs megállás, ha elkezdjük, végig kell olvasnunk! Ezt a könyvet érdemes megvenni, mert az idő folyamán újra és újra elővesszük majd.

Görcs Krisztina
2013. 04. 22.

Én ajándékba kaptam a könyvet,mondtam is,hogy ennyire rám szabott könyvet még soha nem kaptam senkitől!Akit érdekel egy kicsit az irodalom,szereti a verseket,és szívesen merül el a korabeli fotók segítségével régmúlt időkben,annak igazi kincs lesz ez a könyv.

Marosi Eszter
2013. 10. 28.

A lehető legjobb módja a nagy írók életének áttekintéséhez. Óriási segítség volt a magyar érettséginél. Sokkal nagyobb kedvvel tanultam a szóbelire. A törzs anyagba ezeket az információkat is bele tudtam szőni, így könnyebben ment a tanulás!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat