Nagy Boldizsár

Meseország mindenkié

labrisz leszbikus egyesület  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  179 oldal

Formabontó mesék az elfogadásról

A kötet tizenhét kortárs szerző meseátiratát tartalmazza, különféle marginalizált vagy hátrányos helyzetű csoporthoz tartozó szereplőkkel, gyakran mai környezetbe helyezett történetekkel.

Ezek a mesék azokhoz is szólnak, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, a kapu mégis nyitva áll mindannyiunk előtt.

A szereplők között ott van Koni, az őzlány, aki agancsot szeretne; Bence herceg, akit nem vonzanak a fiúsnak tartott elfoglaltságok; a görög mitológiából ismert Kaineusz, a fiúvá változott lány; Picur Panna, a roma kislány, aki a világ legapróbb lényeinek segítve talál rá a Tündérkirályfira; Vas Laci, az elhagyott és örökbefogadott fiú idős szülőkkel; Róza, aki korán elvesztette édesanyját, és szenvedélybeteg édesapja mellett csak saját erejére támaszkodva nőtt fel és jutott el a bálba; és végül a herceg, aki egy másik herceg mellett leli meg a szerelmet.

A történetek ugyan olyan fontos témákat érintenek, mint az LMBTQ-csoportok mindennapjai vagy épp az esélyegyenlőség, mégis megmaradnak meséknek: vagyis arra tanítanak, hogy egymás elfogadásával, segítésével minden történet jó véget érhet.

Kellemes olvasást kívánunk mindenkinek!
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 500 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 325 Ft

A termék megvásárlásával

332 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó labrisz leszbikus egyesület
Oldalak száma:179
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly534 gr
ISBN9786150089287
NyelvMAGYAR
Kiadás éve2020
Árukód2742460 / 1195522
IllusztrációBÖLECZ LILLA RAJZAI
IllusztrátorBölecz Lilla

Vásárlói értékelések, vélemények

(165 vélemény)
Dani
2020. 12. 02.

Nagyon rossz. Tekintsünk el attól, hogy Hamupipőke férfi, mert erre lehetett számítani, de hogy az egyik mese úgy kezdődik, hogy a boszorkány fiát megették a patkányok...na arra nem számítottam. Tovább sem olvastam, hogy lehet egy gyerekmesét így kezdeni? A kevésbé horrorisztikus mesék közül sikerült párat elolvasnom, Unalmasak, semmiről nem szólnak. Pl. a Pöttöm Panna átírat nekem olyan mintha azt mesélném el, hogy Gizi néni elszaladt a boltba egy kiló kenyérért meg egy liter tejért, de képzeld a Petőfi utcán jött haza nem az Arany János utcán úúú, a vége is zavaros. A történetek megfogalmazása amatőr, sokszor nehéz követni mikor beszél a narrátor mikor a szereplő. Nem ajánlom, minden hajcihő ellenére sem.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 500 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 325 Ft

A termék megvásárlásával

332 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Frei Tamás: Puccs MoszkvábanFrei Tamás: Puccs Moszkvában