Nagy Boldizsár

Meseország mindenkié

labrisz leszbikus egyesület  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  179 oldal

Formabontó mesék az elfogadásról

A kötet tizenhét kortárs szerző meseátiratát tartalmazza, különféle marginalizált vagy hátrányos helyzetű csoporthoz tartozó szereplőkkel, gyakran mai környezetbe helyezett történetekkel.

Ezek a mesék azokhoz is szólnak, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, a kapu mégis nyitva áll mindannyiunk előtt.

A szereplők között ott van Koni, az őzlány, aki agancsot szeretne; Bence herceg, akit nem vonzanak a fiúsnak tartott elfoglaltságok; a görög mitológiából ismert Kaineusz, a fiúvá változott lány; Picur Panna, a roma kislány, aki a világ legapróbb lényeinek segítve talál rá a Tündérkirályfira; Vas Laci, az elhagyott és örökbefogadott fiú idős szülőkkel; Róza, aki korán elvesztette édesanyját, és szenvedélybeteg édesapja mellett csak saját erejére támaszkodva nőtt fel és jutott el a bálba; és végül a herceg, aki egy másik herceg mellett leli meg a szerelmet.

A történetek ugyan olyan fontos témákat érintenek, mint az LMBTQ-csoportok mindennapjai vagy épp az esélyegyenlőség, mégis megmaradnak meséknek: vagyis arra tanítanak, hogy egymás elfogadásával, segítésével minden történet jó véget érhet.

Kellemes olvasást kívánunk mindenkinek!
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 000 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 800 Ft

A termék megvásárlásával

380 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó labrisz leszbikus egyesület
Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:179
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly534 gr
IllusztrációBÖLECZ LILLA RAJZAI
IllusztrátorBölecz Lilla
ISBN9786150089287
Árukód2742460 / 1195522

Vásárlói értékelések, vélemények

(165 vélemény)
Dani
2020. 12. 02.

Nagyon rossz. Tekintsünk el attól, hogy Hamupipőke férfi, mert erre lehetett számítani, de hogy az egyik mese úgy kezdődik, hogy a boszorkány fiát megették a patkányok...na arra nem számítottam. Tovább sem olvastam, hogy lehet egy gyerekmesét így kezdeni? A kevésbé horrorisztikus mesék közül sikerült párat elolvasnom, Unalmasak, semmiről nem szólnak. Pl. a Pöttöm Panna átírat nekem olyan mintha azt mesélném el, hogy Gizi néni elszaladt a boltba egy kiló kenyérért meg egy liter tejért, de képzeld a Petőfi utcán jött haza nem az Arany János utcán úúú, a vége is zavaros. A történetek megfogalmazása amatőr, sokszor nehéz követni mikor beszél a narrátor mikor a szereplő. Nem ajánlom, minden hajcihő ellenére sem.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 000 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 800 Ft

A termék megvásárlásával

380 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal