Michel Tournier

A rémkirály

lazi könyvkiadó kft.  | 2002  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  358 oldal

Abel árva gyermekként a Szent Kristóf Internátusban nevelkedik. Mivel szeretet nélkül él, korán megtanul védekezni. Meggyőződése, hogy Isten feladatot adott neki. "A sors kegyetlen, de az én oldalamon áll" - vallja, s ez a gondolat átsegíti a megpróbáltatásokon.

Felnőve autószerelő lesz Párizs külvárosában. Környezete furcsa embernek tartja, de mit sem sejtenek a gyermekek iránti vonzódásáról. Amikor egy autó elüti az utcán játszó kislányok egyikét, Abel rohan oda, és veszi karjaiba a sérült gyermeket. Ekkor döbben rá küldetésére, a gyermekhordozásra...

Kitör a második világháború, Abel előbb a frontra kerül, majd a németek fogságába esik. Kelet Poroszország erdeiben, tavainál elveszett gyerekkorának sokszor megálmodott vidékére talál. Szinte felszabadulást jelent számára a fogság, főleg, akkor, amikor megnyílnak előtte Kaltenborn gróf ősi fellegvárának kapui, ahol a német arisztokrácia gyermekei számára létesült katonaiskola működik. Igazi küldetése ekkor teljesedik be: fiatal gyerekeket gyűjt össze, hogy a kastély falai közt kiképezzék őket a Birodalom jövendőbeli elit hadseregének katonáivá. Abelre ekkor ragad a Rémkirály név...
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 795 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó lazi könyvkiadó kft.
Kiadás éve2002
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:358
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly370 gr
FordítóBarta András
ISBN9789639690844
Árukód2144823 / 1030625

Vásárlói értékelések, vélemények

Losonczi Edina
2008. 05. 25.

Csak erős idegzetűeknek! És olyanoknak, akik nem lepődnek meg (nagyon), ha a végén rokonszenveznek egy pedofillal... De akik ilyenek, imádni fogják, mert nemcsak a cselekmény lebilincselő, hanem mindazon információk is, amelyekhez a könyv olvasása során a náci ifjúneveldékről jut az ember.

veresrobi
2009. 05. 09.

És a könyvből kiváló film is készült John Malkovich főszereplésével. Testhez álló szerep :)

Mátrai Melinda
2011. 05. 09.

Tournier 46 éves korában írta ezt a regényt, és ezzel, mintegy varázsütésre a francia irodalom élvonalába került.(Állítólag egyik regénye sem olyan jó, mint ez, a kritikusok szerint.) A Német birodalom, a rengeteg rémség, embertelenség közepette a Rémkirály a fiatal német fiúkból álló utánpótlás kiképzése mellett, hogyan segít halálra ítélt zsidó gyermeken Efraiom-on. Nem mellékesen szemléletes korraj is egyben.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 795 Ft

A termék megvásárlásával

179 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal