A suttogó titkai I. - A csecsemő gondozása és nevelése

Suttogónak eredetileg azt nevezték, aki különleges képessége folytán pusztán türelemmel és halk szavakkal lecsillapít egy megvadult lovat. Tracy Hoggnak ilyen rendkívüli tehetsége volt a síró kisbaba megnyugtatásához, ezért hívják őt is suttogónak a hálás szülők. Az Amerikában hihetetlenül népszerű szerző könyvéből Ön is mindent megtudhat, amit egy... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 315 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Varga Marianna
Nagyon jó könyv, akik negatívan értékelték, azok bevallásuk szerint se olvasták el. Praktikus, konkrét tanácsai vannak!
Boglárka
Olvastam, zseniális, nagyon sokat segített a kislányom jelzéseinek felismerésében! Sikerült a segítségével feldolgoznom a szülést és rendszert vinni sírás nélkül az életünkbe.
Bacsa-Móczár Zsuzsanna
Nekem nagy segítség volt ez a könyv, volt, amit eredendően úgy csináltunk, ahogy az írónő írta, így nyugodtabb voltam, hogy más is egy véleményen van velem. Amit pedig elszúrtam, a könyv segítségével helyrehozhattam. Kiegyensúlyozott, békés kis életünk lett, ebben ez a könyv is segített! Az egész sorozatot megvettem.
SourCherry
Amint megszületett a pici, az első hónapban egy káosz volt az életünk. Egy ismerősünktől kaptuk a tippet erre a könyvre, hát nem győzöm megköszönni azóta is. Ezekben a könyvekben végre nem mellébeszélnek, hanem tökéletes segítséget nyújt. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne kiegyensúlyozott, nyugodt, boldog babát és kiegyensúlyozott, boldog szülőket! Már több, mint egy éve használjuk és igazán gyakorlatias, használható és minden egyes szava tökéletesen működik. Nem vagyok egy nagy gyerek pszichológus, de azt látom, hogy akik körülöttünk vannak babákkal, mindenhol rengeteg gond, probléma van, mert nem alszik a gyerek, hisztizik, akaratos, nem eszik, ordít, stb... Persze nem is olvasták ezeket a könyveket, mert hogy hülyeség! Nos nálunk semmi probléma nincs, mert hála ennek a könyvnek, azonnal tudjuk, hogy a baba mit szeretne, vagy hogy éppen mi a baja. Ennek megfelelően tudunk reagálni, így mindenki nyugodt marad, a családunk pedig boldog, az életünk pedig kerek és tökéletesen nyugodt. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, aki szeretne nyugodt éjszakákat, kiegyensúlyozott és folyton mosolygós babát!
Eszter
Nem olvastam még a könyvet, de szakmai képzésen elrettentő példaként sorolták fel. Ha a magyar "mindent a gyerekért" gondolkodást cáfolja a "tökéletes" amerikai stílussal szemben, akkor hasonlítsuk csak össze az ott megjelenő devianciát. Igen, lassan mi is átvesszük ezt: egyetemen, iskolában, sőt oviban lövöldöző őrült suhancok...
andeeka1
Szerintem nagyon jó könyv, sok hasznos tanács van benne. Persze minden baba más, nem mindenkinél válik be ugyanaz, én sem értek mindennel egyet, ami ebben a könyvben van (pl. álometetés, láncetetés), de azért lehet belőle ötleteket meríteni. Én ajánlom mindenkinek!
Stefi
Mindkét kötetét olvastam és nem igazán értek vele egyet. Én kötődés-párti vagyok, ez a könyv pedig nem az. Az első fejezet, miszerint az anyuka hallgasson a baba jelzéseire, még teljesen rendben van... de ezután már szinte csak arról szól, hogyan tudjuk kisebb-nagyobb mértékben megnevelni, elsősorban a saját elvárásaink szerint formálni. Persze mindannyian így teszünk valahol, de én azt érzem ki belőle, hogy nem engedi a gyereket a saját tempója szerint haladni, sokkal inkább a szülők elképzeléseit igyekszik megvédeni, gyakran a gyerek egyértelmű jelzései ellenére is. És ami még problémásabb: szinte receptként, garanciálisan kínálja saját magát. "Ha így teszel, biztosan nyert ügyed van." Csakhogy, ahogy egy másik, általam sokkal jobban szeretett könyvben íródott: bonyolult gyereknevelési kérdésekre soha nincs egyszerű válasz. És a szlogenje: "Kezdd úgy, ahogyan folytatni akarod." - Igen, csak azt felejti el a könyv írója, hogy a gyerek pont az első években fejlődik, változik a legtöbbet... ami módszer tegnap jó volt, holnap már lehet, hogy nem jön be. Szerintem nem arra kellene bíztatni (főleg a kezdő) szülőket, hogy egy harmadik, külső, bebetonozott "szereplőre", a mindenható napirendre építve neveljék a gyerkőcüket, hanem arra, hogy minél hamarabb megtanulják felismerni, megérteni és megfelelően lereagálni a gyerek jelzéseit. Márpedig ez úgy nem megy, ha mindenáron ragaszkodom az eredeti recepthez... Én a saját két gyerekem mellett két dolgot tanultam meg igazán: rugalmasnak és türelmesnek kell lenni. Ezek a legfontosabb szülői erények. Én senkinek nem szoktam javasolni ezt a könyvet.
Mexx
Legeslegjobb babás könyv! Rá fér a magyar "mindent a gyerekért" gondolkodásmódra, aminek eredménye sok pimasz gyerek. Látszik hogy Tracy nagyon szereti a gyerekeket, de - helyesen - nem neveli őket rabszolgatartónak, ahol a szülők a rabszolgák...
RBoga
Szerintem nagyon jó. Én kétszer is elolvastam a könyvet. Először amikor terhes voltam, majd mikor már a gyermekem is megszületett. Irányelvet mutat, magabiztossá tesz, ugyanakkor mindig helyesli az ösztönösen jövő gondolatokat, cselekvéseket.
KataL
Szerintem aki negatívan értékeli ezt a könyvet, az csak kicsit olvasott bele, és nem a lényeget értékeli benne. Első bébis anyaként látom, mennyi eltérő irányvonalat képviselő könyv van, és ezt tekintsük normálisnak, attól még nem kell egyik könyvről sem kijelenteni szélsőséges véleményt, vagy elzárkózni tőle. A könyv sokszor hangsúlyozza, hogy nem fekete-fehéren kell venni, amit ír, hogy persze vannak eltérések, kivételek a javasolt iránytól, de szerintem helyes, hogy napirendről és tiszteletről és odafigyelésről és hallgatásról és önmagunk törődéséről is szól. Én kiegyensúlyozottnak érzem benne az ötleteket, és nagyon fontosnak tartom, hogy a rendszer, amit a bébi életébe viszek, ne negatív felhanggal legyen rendszer, hanem a biztos hátteret, a megbízható szülőket és a kiegyensúlyozottságot jelentsék a bébinek.
Bogi
Ez is egy módszer... Én nem gondolom, hogy ez a leginkább célravezető. Két picurt nevelek. és az ösztöneimre hallgatok inkább. Ha éjszaka felébrednek, annak oka van...
Papp Gyöngyi
Amint megtudtuk, hogy pocaklakónk van, beszereztük a Suttogót, hogy felkészüljünk RÁ, és méltósággal tudjuk majd fogadni, ugyanakkor határokat akartunk húzni, hogy megmaradjon az "életünk". TANKÖNYV volt a lányunkhoz. Ennek köszönhetően 6 hetes korától minden este 9-től reggel 10-ig alszik. Most 2 éves! Nem értek egyet azokkal akik lehúzzák ezt a könyvet! Rendkivül kiegyensúlyozott, boldog, szeretettel és adni akaró kislányt "formáltunk" a Suttogó segítségével. És megmaradt a saját szabadságunk is emellett!
Zámbó Judit
Nem olvastam a könyvet, se van egy 1 éves kislányom, akit a játszótéren nagyon csúnyán orron harapott egy vele azonos korú kislány. 1 hét múlva újra találkoztunk velük, az anyuka azt mondta, hogy "gyakoroltak", most biztos nem lesz semmi baj. Fél perc múlva belekarmolt a lányom arcába, és még aznap a szemébe kapott. A lényeg, hogy az anyuka ebből a könyvből neveli a kislányt. Nekem ez mindent elmond arról, hogy milyen a könyv és érdemes -e ebből nevelni a gyereket.
Mezei Orsi
Igen, ez valóban remek könyv arra hogyan tudod leszoktatni gyermekedet arról, hogy kifejezze belülről jövő szükségletét, miszerint szüksége van rád az anyukájára. Egyenes út vezet ahhoz hogy hamar elapadhasson a tejed, és a gyermeked minnél önállóbblegyen a magatartása (erőltetetten), mikor nincs is igazán kiről leválni hiszen nem is kötdhetett hozzád igazán. Hallgass az ösztöneidre!
Timea
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Tabi Beáta
A könyv szerintem is nagyon jó. Teljesen más hangvételben mutatja be a kisbabával kapcsolatos dolgokat, mint a többi szakkönyv. Ajánlom mindenkinek. A második részét is megveszem.
Csuka Judit
A könyv fantasztikus!!! Főleg azoknak ajánlom, akik első gyermeküket várják, és szeretnének iránymutatást kapni, hogyan is induljanak neki az újszülött ellátásának, nevelésének. Sokszor ez nem könnyű, főleg, ha nincs mellettünk valaki, aki már rutinos a témában. Őt helyettesíti a könyv. Apukák is szívesen forgatják...
Székely Imola
A könyv remek! A különböző okoskodó és túlzó tanácsokkal ellentétben reális, követhető és hasznos tanácsokat ad kezdő és tanácstalan szülőknek. Segít abban, hogyan épüljön fel a gyermek 1 napja, miközben mindenkinek juthat ideje saját magára és a család többi tagjára anélkül, hogy azt hinné nem törődik eleget gyermekével.
Mutasd az összes véleményt

Események

H K Sz Cs P Sz V
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2