Liktáriumos könyv - 1764
attraktor könyvkiadó kft. | 2017 | MAGYAR nyelvű | RAGASZTÓKÖTÖTT | 127 oldal
A kötetet a szerkesztő, Sárdi Margit tanulmánya és szójegyzéke teszi még élvezetesebb olvasmánnyá.
"A narancsliktáriumat egészen így főzd - A narancsnak egészen vájd ki a belit, áztasd tiszta hideg vízbe[n], egy éjjel hadd álljon benne. Annak utánna vakargasd ki szépen a belit, hogy csak az haja maradjon. Egy tiszta rézedénybe tedd az áztatott hajat, és főzd erőssen mindaddig, míg a gombostőnek a gombja könnyen általmégyen rajta. Annak utánna hideg vízbe[n] mosd ki, rakd le, míg a vize leszivárog róla, a nádmézet áztasd bé hideg vízbe, tedd a tűzhöz, főzd mindaddig, míg a víz kifő a nádmézből. Azután rakd belé a narancshajat, főzd meg benne jól; csak hogy meg ne égjen, a mézre rávigyázz."
"Birsalmatésztát így csinálj - A birsalmát apróra szeld meg, a magvát, torzsáját vesd ki. Egy fazékba tölts vizet reá, erőssen főzd. Mikor forr a víz, akkor tedd belé a birsalmát. Mikor osztán jó lágyan megfő a bissalma, egy tiszta fejér ruhába ki kell rakni. Mikor jól megszárad a víztől, egy sűrű szitán verd által. Egy font nádmézet mérj és egy font bissalmát, de a negyedrésze igen szép fejér liszt légyen. A bissalmával azután erőssen gyúrd öszve. Micsodás formát akarsz, reányomhadd. Mikor a kenyér kisül, akkor tedd a kemencébe sülni."
A termék megvásárlásával
323 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes
Kiadó | attraktor könyvkiadó kft. |
---|---|
Kiadás éve | 2017 |
Nyelv | MAGYAR |
Oldalak száma: | 127 |
Borító | RAGASZTÓKÖTÖTT |
Súly | 140 gr |
Sorozat | INTRA HUNGARIAM |
ISBN | 9786155601484 |
Árukód | 2726830 / 1184480 |
Vásárlói értékelések, vélemények
Kérjük, lépjen be az értékeléshez!
A termék megvásárlásával
323 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes