Kiss Bernadett

Istenkereső versek - Tíz klasszikus magyar költő száz istenes költeménye

IRÁNYTŰ SOROZAT

tinta könyvkiadó kft  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  160 oldal

Az Iránytű sorozat e kötete a csend, az ember, a kétségbeesés, a találkozás és a vágyakozás fogalmak köré rendszerezi klasszikus költőink istenkereső verseit.
Minden kategória más oldalát jeleníti meg az ember saját magával, másokkal és Istennel való kapcsolatának. A klasszikus magyar költők érzékeny lélekkel megfogalmazott istenkereső strófái segítenek a versekben csendesen elmélyülő ma emberének Isten felkutatásában és meglelésében.
A klasszikus magyar költők nemzedékeinek életművében külön ciklusokat formálnak az istenkereső versek. Ezek közül kiemelkednek Ady Endre, József Attila, Babits Mihály és Juhász Gyula művei.
Nagy költőink istenkereső útja kalandos és kacskaringós. Babits kérdező alkat, költői kérdései a "miért vagyunk a világon?" problémáját feszegetik. Juhász Gyula költeményeiben keresi a földön minduntalan elbukó és újra megszülető tisztaságot és jóságot az emberen túli végső értelemben. Fölismeri az Alkotót a természetben, a táj lenyűgöző színjátékában, hogy egybeolvadjon a kifürkészhetetlen Teremtővel. József Attila nem volt vallásos értelemben hívő, gyakorló kereszténynek sem tartjuk. Bár számtalanszor kételkedik Isten létezésében, számos költeményében mégis prófétai lelkülettel, erőteljesen megvallja őt. Ady Endre kapcsolata Istennel a gyermeki, feltétlen bizalom és a felnőttkori elbizonytalanodás kettősségén túl sokszínű, indulatokkal és megnyugvással teli.
Ajánljuk az Istenkereső versek című kötetet mindazoknak, akik szívesen gondolkodnak együtt klasszikus költőinkkel az Istenhez és embertársakhoz fűződő kapcsolatukon.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 315 Ft

A termék megvásárlásával

331 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó tinta könyvkiadó kft
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:160
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly190 gr
Sorozat IRÁNYTŰ SOROZAT
ISBN9789634093954
Árukód2774721 / 1219172

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 315 Ft

A termék megvásárlásával

331 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!