Kincses Kalendárium 2023

cental kft.  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | RAGASZTOTT  |  256 oldal

Petőfi születésének 200. és a forradalom 175. évfordulójára emlékezünk a 2023. évi Kincses Kalendáriumban. Betekintünk a XIX. századi főváros életébe, csinos, mondén pesti fiatalemberek hétköznapjaiba - mielőtt hősökké váltak volna.
Épült egy hajó Németországban, amely csak egy irányba tudott menni. Éppen lefelé, amerre a Duna vitte. Remény volt a hajó neve, Baján vetett horgonyt - a német nemzetiségi iskola udvarán múzeumi alakot öltött. A svábok vigyáznak rá, karban tartják, s emlékeznek a befogadókra, a nagy útra. A remény velük él.
A Földön mindig ugyanannyi víz van - csak nehéz rátalálni, vagy hozzáférni, vagy szennyeződött. A természet körforgásáról faggatjuk a tudósokat, arról, hogy az édesvíz 90 százaléka a kéreg alatt lapul.
Hol kopik a patkó manapság? Vándor patkolókovácsok életébe tekinthetünk be riporterünk jóvoltából. Minden lóhoz házhoz mennek, helyben orvosolják a bajokat, hátukon a műhely - afféle kézműves kovácsok. Tán az utolsók.
Egy asszony pedig a réteket, legelőket járja, számadó gulyás ő a Hortobágyon, hajtja a marhákat meg a legyeket - a szabadság az övé, na jó, néha el kell számolni vele.
Teherautókerékből okoskodott úszógumitól a szörfdeszkáig és még tovább ... Sorra vesszük a balatoni úszó alkalmatosságok fejlődését - persze mindnek az alapja a magyar tenger felszíne, hullámai. Igaziból a Balatonról szólunk, csak játékos ürügyet kerestünk most hozzá.
Földönfutókkal is nosztalgiázunk egy kicsit - visszaemlékezünk egy álomra, amelynek Zsiguli volt a márkája - aztán a légbe is fölemelkedünk, megnézzük, hogy fölülről nézvést megvan-e még az ország.
Természetesen megtalálják a kötetben gyerekrovatunkat, a hagyományos irodalmi összeállítást - és persze rejtvényeinket.
Érezzék jól magukat a Kincses társaságában!
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 605 Ft

A termék megvásárlásával

160 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó cental kft.
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:256
BorítóRAGASZTOTT
Súly262 gr
IllusztrációKÉPEKKEL
Árukód2765052 / 1212486

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 605 Ft

A termék megvásárlásával

160 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal