Ken Follett

A Titánok bukása - Évszázad-trilógia 1.

gabo könyvkiadó és keresk.kft.  | 2010  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  968 oldal

A véres és gyönyörű huszadik század története úgy, ahogy azt csak Ken Follett tudja elmesélni. A titánok bukása a század történelmének első húsz, felkavaró éve, amely nemzetek bukását és felemelkedését hozta. A cselekmény középpontjában egy angol arisztokrata, Fitzherbert gróf áll, akinek Elisaveta, orosz hercegnő a felesége. Miközben a gróf a walesi szénbányákban szipolyozza ki a bányászokat, kastélyában uralkodókat és diplomatákat lát vendégül. Ezen diplomaták egyike a rejtélyes Walter von Ulrich gróf, a német követség attaséja, aki beleszeret a gróf szabadgondolkodású húgába. A vendégek közt több különös alak is felbukkan. Egyikük Wilsonnak, az Egyesült Államok elnökének személyi titkára, Amerikában él egy orosz üzletember, Vyalov, akiről mindenki tudja, hogy a szesztilalmat kihasználva tett szert roppant vagyonára. Vyalov szolgálatába szegődik, majd elcsábítja annak lányát Lev Peskov lovász, aki, hamis útlevéllel vándorol ki a Petrográdból. Bátyja, Grigorij Peskov, öntudatos munkás, a kommunista vitakör tagja, majd az 1917-es oroszországi forradalom egyik vezetője. Lenin és a bolsevikok győzelme után komisszárként a Kreml egyik elegáns lakásába költözhet be családjával. Ezeknek a világ különböző részein élő családoknak a sorsa a nagy történelmi események, elsősorban a világháború során egymásba kapcsolódik. A titánok bukása – Ken Follett többi regényéhez hasonlóan – izgalmas, mesterien felépített cselekményű regény, amely megmutatja, hogyan sodródott bele Európa és Amerika az első világégésbe. Ken Follett legújabb nagyszabású regénytrilógiájának címe: Évszázad. A három kötetben az író arra vállalkozik, hogy elmesélje a 20. század európai és amerikai történetét öt család életén keresztül, akiknek sorsa egymásba kapcsolódik, összefonódik. Az 1. kötet, A titánok bukása a 20. század első éveitől az első világháború végéig, a Párizs környéki békekötésekig terjedő időszakban játszódik. A 2. kötet (megjelenés 2012) a két világháború közti időszakról és a második világháborúról szól, szereplői az 1. kötet hőseinek gyermekei. A 3. kötet pedig (megjelenés 2014) a következő generáció életét mondja el a hidegháború időszakában. Ken Follett történelmi kalandregényeket és napjainkban játszódó krimiket ír. Világszerte több mint 100 millió példányban adták el köteteit. Művei rendszeresen a bestsellerlisták élére kerülnek. A kritikusok egyöntetűen állítják, hogy újabb mestermű született.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
7 590 Ft

A termék megvásárlásával

759 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó gabo könyvkiadó és keresk.kft.
Kiadás éve2010
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:968
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly1038 gr
FordítóBihari György
FordítóSóvágó Katalin
ISBN9789634067702
Árukód2213266 / 1068908

Vásárlói értékelések, vélemények

(5 vélemény)
Gergye Anikó
2010. 10. 15.

Ki olvasta? Milyen?

Mester Rebeka
2010. 10. 22.

Most kezdtem el olvasni. Idén érettségizek, de meg kell mondjam, töri-tételek helyett inkább ez van az íróasztalon. Ajánlom mindenkinek. Follett nagyon eltalálta a történelem és az izgalom összehangolását.

Proskit
2010. 11. 12.

Szerintem a végére ellaposodik. Ken Follett könyvvel még soha nem fordult elő nálam, hogy 100-150 oldallal a vége előtt két napra lettetem, mert mert akadt más dolgom.

Mama
2010. 12. 21.

Nagyon érdekes regény, mindenképpen megéri az árát. Végig érthető, bár az orosz rész a könyv végén kicsit nehezen értelmezhető és unalmas.

Symran
2010. 12. 27.

Nekem ez volt az elso Ken Follett konyvem, de nekem nagyon tetszett! Cselekmenyes, atfogo, erdekes....3nap alatt elolvastam! Mar most varom a kovetkezo kotetet!

Spitz Éva
2011. 01. 27.

Nekem nagyon tetszett, és sajnálom,hogy nincs folytatása, máris! Hihetetlen micsoda sznobizmus, szegénység, hatalomvágy volt már akkor is a világon! Nem szerettem volna akkor élni!

Bea
2011. 03. 28.

Ken Follett most sem okozott csalódást. Egyszerűen lenyűgöző, ahogy ír. Én is sajnálom, hogy a folytatásra ilyen sokat kell várni, de legalább megvan, hogy mi lesz 2012-ben a karácsonyi ajándékom :-)

Gergye Anikó
2011. 06. 20.

Fantasztikus. Érdekfeszítő ahogy a családok szálai összekuszálódnak. És az ember más szemszögből is megismerheti a háború eseményeit nem csak a tankönyvekből. Letehetetlen

OrsiF
2012. 05. 01.

Nagyon jó, érdekes olvasmány. Bár első ránézésre ijesztő a könyv terjedelme, nagyon jól lehet vele haladni. Ajánlom mindenkinek!

m.
2012. 08. 28.

Jó könyv, szerettem, viszont a vége felé kicsit unalmas lett... azért várjuk a folytatást, most szeptemberben jelenik meg látom... örülünk :) Kicsit másképp tekintek az 1. világháborúra azért azóta, hogy olvastam...

Simon István János
2013. 01. 16.

Az első világháború eseményeit meglehetősen elnagyoltan tanítják Magyarországon. A Spektrum, NatGeo tele van a II. világháborúról szóló filmekkel, Hitler életéről már mindent tudunk, a gyerekek is. De az első világháborúról, ami 100 éve történt, szinte semmit. Ha történelemtanár lennék, kiadnám A titánok bukását kötelező olvasmánynak a nyári szünetre. Follett fantáziája zseniálisan elegyedik a valós tényekkel. Ez a könyv olyan mélységében, mégis szórakoztatóan ismerteti meg velünk az I. világháborút, mint semmi más. Tényleg letehetetlen - veri a 2. részt (A megfagyott világ) is.

Szijjártó Anikó
2013. 02. 18.

Nagyon tetszett, a világháborút egy másik oldaláról is megismerhetjük. A terjedelméhez képest elég hamar kiolvastam. Könnyen emészthető a szöveg. Érdemes elolvasni, ajánlom mindenkinek.

H
2013. 02. 20.

Tipikus Ken Follett: sok szálon izgulhatunk a szereplőkért és értékes korrajzot is kapunk mellé.

Nemes Brigitta
2013. 03. 22.

Soha nem volt kedvencem a Világháború a suliban, így a könyv terjedelmét látva voltak némi fenntartásaim azzal kapcsolatosan, hogy valóban végig fogom-e olvasni. Hát nagyon gyorsan a végére értem, mert annyira jól van megírva, hogy nem tudtam letenni. Már a második rész következik. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Márta
2013. 03. 24.

Nagyon izgalmas volt a könyv annak ellenére, hogy sosem szerettem a XX. század történelmét, ez a korszak nem állt közel hozzám. Ebben a könyvben viszont annyira érdekes volt követni a szereplők sorsát, hogy izgalmassá vált megismerni magát a korszakot is. A trilógia második részét most fogom elkezdeni.

Nagy Norbert
2013. 03. 26.

A könyv nagyon megfogott. Mindig is érdekelt a XX. század eleje, és ez a könyv jól bemutatja az akkori világot - még ha nem is teljesen részletesen, de nem is ez a célja. Engem a teljes könyv lekötött, nem voltak benne hosszú és unalmas részek. Jól megalapozza a folytatást, könnyen eszembe jutottak az itteni történések

Saghy Petra
2013. 08. 22.

Ken Follett a kedvenc íróm. Férjemmel együtt minden könyvét olvastuk. A Titánok bukása amellett, hogy sok szálon futó izgalmas regény, remek történelmi betekintést is nyújt az I. világháború történéseibe. Olvasás közben néha az volt az érzésem hogy többet tanulok a könyvből a világháborúról, mint az iskolában tettem. Megértettem az összefüggéseket és hogy mi miért történt. Csodálatos könyv!

Huszár Katalin
2015. 01. 24.

A történelem soha nem volt erős oldalam, nem nagyon láttam át az összefüggéseket. Például az oroszországi helyzet a múlt század elején, egyáltalán nem került közel hozzám, annak ellenére, hogy a helyszínek egy részét alkalmam volt legalább turistaként megnézni. Így ebben a könyvben összefoglalva, tényleg jobb mint bármilyen történelem óra. Izgalmas, szinte letehetetlen.

Margit Balázsné Varga
2024. 03. 16.

Nagyon jó. A 20. század Európa történelmének átfogó ismertetése négy család életén keresztül.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
7 590 Ft

A termék megvásárlásával

759 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

LID - Együtt olvasunkLID - Együtt olvasunk