Karen Thompson Walker

Csodák kora

libri könyvkiadó kft.  | 2012  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  354 oldal

Amikor a Föld forgása lassulni kezdett, még sokáig nem lehetett érzékelni a napok peremén domborodó plusz időt. Egyre csak gyűlt, mint a rejtett daganat. Eleinte még nem látszottak a következményei: a felerősödő gravitáció, a sötét és világos napszakok meghosszabbodása, mely a növények kipusztulásához vezetett, vagy hogy a bolygót védő mágneses mező gyengülése felerősítette a napkitörések káros hatásait. De lassacskán már a kevésbé egyértelmű következményekkel is szembe kellett nézniük az embereknek. Családok estek szét, és új, lázas szerelmek szövődtek. Barátságok lettek semmivé, és sokan teljesen magukra maradtak. Lehet, hogy annak, ami Juliával és a családjával történt, semmi köze nem volt a lassuláshoz. Ám a tizenegy éves lánynak hirtelen muszáj volt felnőnie és megtalálnia a túlélés lehetőségét egy pusztuló világban. "Megindító disztópia egy kamaszlányról és egy eltűnőben lévő világról" -(Kirkus). "Csodálatosan megírt, rémisztően valószerű látomás" - (Publishers Weekly).
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó libri könyvkiadó kft.
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:354
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly340 gr
FordítóNagy Gergely
ISBN9789633101261
Árukód2230668 / 1085241


Vásárlói értékelések, vélemények

Libri Campona Könyváruház
2012. 09. 12.

Szeretem ezt a könyvet! :)

Ági
2012. 12. 19.

Én is!

Andream
2013. 02. 18.

Összességében tetszett a könyv. Nem voltak benne átütő erejű, fantasztikus nagyjelenetek, inkább az emberi kapcsolatok változására helyezte a hangsúlyt az írónő. És ezzel együtt hihetőbb is, mert hétköznapi emberek hétköznapi problémáikat különleges körülmények közé ékelte be. Elgondolkodtató, hogy az emberek hogyan közösítik ki a másképpen gondolkodókat még akkor is, amikor inkább össze kellene tartaniuk....

Madarász Zoltán
2013. 03. 12.

Szomorú, mégis vidám. Melankolikus és inspiráló. Utópisztikus és elgondolkodtató. Gyerekes, mégis bölcs. Ijesztő lehetséges?!? A valódi titkát nem sikerült megfejtenem. Érdemes elolvasni.

Roni olvas
2013. 03. 22.

Számomra ez a könyv nem sci-fiez a könyv az emberiség drámája és ha meghat, ha megkönnyezed, ha megdöbbent, az nem azért van, mert Julia sorsa annyira szíven vág az azért van, mert felismered, mert rádöbbensz: ez a könyv rólad szól. És arról, aki melletted ül. Meg a szomszédodról. Meg a világ valamennyi emberéről. Arról a sok-sok emberről, aki tönkreteszi szép lassan a Földet. A mi drámánk ez. A mi végzetünk.

Ollósi Gabriella
2013. 03. 22.

Huh! Hát nem is tudom hol kezdjem. Ez a könyv, annyira megérintett! Mostanában sok fantasyt olvastam mindenféle lényekkel, de azok nem jelentettek fenyegetést. Ez a könyv viszont Félelmetes! Amit leír, akár meg is történhet! A történet nagyon tetszett, amit egy visszaemlékezésből tudunk meg. Julia, a Föld lassulásának kezdetét és annak kb. első évét meséli el. Hihetően, emberien, egy 11 éves lány életén és szenvedésein keresztül. És ebben van az ereje. Fantasztikus!

Miskolc Könyvesbolt
2013. 04. 18.

Annyira valós és annyira drámai. Az emberi természetről, viselkedésről, emlékekről melyek mindannyiunk, az emberiség számára fontosak. Egy olyan lehetséges jövőképet ábrázol, amely akár már holnap bekövetkezhet, s nem marad más csak a remény...

Szeged Könyvesbolt
2013. 05. 01.

Érdekes feltevés! Felmerül a kérdés bennünk, mennyi az esélye a valóságban annak, hogy megtörténnek a könyvben megfogalmazott események. Az, hogy a Föld forgása lassulni kezd, a sötét és a világos napszakok meghosszabbodnak. Érdekfeszítő a történet és a főhős, egy 11 éves kislány sorsa, aki hirtelen felnőtté válik a bekövetkezett változások miatt.

Sinka Zsuzsanna
2013. 05. 17.

Azért olyan ijesztő, mert nincs benne áltudományos hókusz-pókusz, csak az egyre fogyatkozó remény és a makacs alkalmazkodni- és tovább-élni akarás és közben tudjuk, hogy semmi esély visszafordítani a változást. Brrrr.

Fábrik Bella
2013. 08. 22.

Magával ragadott a könyv, alig tudtam letenni. Mégsem azzal a mohó élvezettel olvastam, hanem döbbenten, megrendülve. Egy utópia, mely valóságossá is válhat, elhiszed, hogy megtörténhet, mert nem képtelenség, és ráadásul oly valósághűen is van leírva. Elgondolkodtató az életről, az idő múlásáról, az emberi kapcsolatokról. Annyi minden van, amit természetesnek veszünk az életünkben, és nem tanuljuk meg értékelni, pedig nem tudhatjuk, hogy a rendelkezésünkre áll majd a jövőben.

Molnár Rita
2013. 08. 24.

Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Nem szokásom ebben a kategóriában olvasni, de ez mégis a szívemhez nőtt. Úgy kezdtem bele, hogy nem is tudtam miről szól. De szerintem így lett a legjobb. Eddig még elképzelni sem tudtam, hogy valaki ezekről a dolgokról írjon, s elgondolkoztat vajon tényleg történhet-e ilyen ebben a világban. Kedvencem lett.

Nikolett
2013. 09. 01.

Elragadott ez a történet! Először inkább olyan kitaláltnak tűnik, de aztán rájön az ember, hogy mi van, ha mindez egyszer tényleg bekövetkezik? Annyit ártunk és kihasználjuk a Földünket nap mint nap, hogy egyáltalán nem biztos, hogy egyszer nem "lesz elege" és nem fordul ellenünk... Számomra attól volt rémisztő, mert már most is történnek olyan természeti katasztrófák olyan helyeken, ahol eddig ez nem volt jelen. Remek könyv, az ember egyszerre fél, hogy mi lesz a végén és reménykedik, hogy biztosan jóra fordulnak a dolgok...

Hadobás Hedvig
2014. 03. 29.

Szerettem olvasni,mert adott lehetőséget kicsit magamba néznem. Adott lehetőséget elgondolkodnom a részleteken,azon hogyha nekem kellene ezt átélnem mit tennék. Adott lehetőséget átéreznem,hogy egy gyerek hogyan láthatja a széthulló világot körülötte. És szerettem,mert eljátszadozhattam a "mi lenne ha..?" gondolataimmal. Emellett az írónő nagyon érzékien tudja felfesteni elénk a kívánt helyzetet ami fontos a regény kapcsán,hiszen olyanról olvashatunk ami számunkra talán teljesen elképzelhetetlen,ismeretlen így fontos a részletek ismertetése. A könyvben a legmeghatározóbb a végig uralkodó világvége hangulat ami azt az érzetet adja az olvasóknak,hogy akár ez holnap is elkezdődhet. De az is lehet,hogy a jövőhéten. A regényben uralkodó hangulattól kiráz a hideg,a tudattól,hogy milyen is lehet a vég,azaz milyen lehet:a halál. A vége tetszett,mivel akkor volt képes a legnagyobb hatást gyakorolni rám a történet.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat