John Le Carré

Suszter, szabó, baka, kém

agave könyvek kiadó kft.  | 2009  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  316 oldal

Az angol hírszerzés legfelsőbb soraiban egy áruló rejtőzik, egy beépített ügynök, aki magának Karlának, a szovjet kémfőnöknek jelent. Amit az áruló tud, tudja Karla is. A Körönd legféltettebb titkait. A beépített és alvóügynökök nevét és címét. Mindent. És hogy teljes legyen a kép, Karla az ügynökén keresztül gondosan kiválogatott, meg- vagy átírt információkat juttat el az angoloknak, akik ezekkel a kémjelentésekkel próbálják megerősíteni a pozíciójukat az amerikaiaknál. A legtöbben azt sem hajlandóak elismerni, hogy baj van. A legtöbben még csak bele sem mernek gondolni abba, hogy az áruló révén Karla minden egyes lépésükről tud. A legtöbbek szerint minden a legnagyobb rendben van. Kivéve George Smiley-t, a csendes, kövérkés és nyugdíjas egykori hírszerzőt, aki állhatatos munkával, bulldogkitartással és legendássá vált kihallgatási technikájával csapdát állít a soraikba férkőzött szovjet kémnek, és rajta keresztül Karlának, örök ellenfelének, a titokzatos szovjet kémfőnöknek. A legendás regényből készült nagysikerű film George Smiley szerepében Gary Oldmannel hamarosan a magyar mozikban is látható lesz. "Letehetlenül izgalmas." - (The Economist) "Döbbenetes. Le Carré legjobb regénye." - (Spectator) "Lebilincselően izgalmas történet, kivételes írói fantázia szüleménye. Olyan eredeti, mintha megtörtént volna." - (Kálloy Molnár Péter) "Igazi profi kémregény. Aki szereti az ügynöktörténeteket, az remekül fog szórakozni." - (Mucsi Zoltán)
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 736 Ft

A termék megvásárlásával

273 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó agave könyvek kiadó kft.
Kiadás éve2009
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:316
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly370 gr
FordítóFalvay Dóra
ISBN9789639868434
Árukód2203503 / 1058681

Vásárlói értékelések, vélemények

Walitschek Csilla
2011. 12. 06.

Bizonyára tudják már rólam, kedves Olvasók, hogy kikapcsolódásként krimit, trillert, kémregényt és titkos ügynökök történeteit olvasom szívesen. Most, a megfilmesítés hírének kapcsán elővettem egy klasszikust, a Minden Kémregények Atyjának tartott: Suszter, szabó, baka, kém c. (korábbi kiadásban: Árulás címet viselő) kötetet, melyet 1974-ben írt John Le Carre a Smiley-trilógia első köteteként.

Főszereplőnk az egykori hírszerző, George Smiley, aki egy árulót vagy titkos ügynököt - sőt talán kettősügynököt - keres a brit hírszerzés legfelsőbb soraiban. Az angolok, szovjetek és amerikaiak "játszmázását" követhetjü k nyomon, miközben legendássá vált kihallgatási technikájával nyomoz a szűkszavú, kitartó, (lelki szemeink előtt megjelenő) átható tekintetű Smiley ügynök.

Nehéz megmondani, mi a különleges ebben a krimiben: a matematikai pontossággal kidolgozott dramaturgia, a briliánsan kidolgozott karakterek, nulla akció, mégis 100% izgalom. Talán pont azt élveztem benne, hogy más, mint a most megszokott észveszejtő gyorsasággal pergő, a váratlan fordulatokban tobzódó, látványkavalkáddal sziporkázó akcióthrillerek. Ez egy eszes, intelligens és izgalmas mű.

Aki hozzám hasonlóan szereti a kémregényeket, és egy lebilincselő történetet keres a hideg háború korszakából, annak kötelező olvasmány.

Olvasó
2012. 02. 03.

Kedves Érdeklődők! A könyv alapján készült filmet láttam a moziban, és úgy gondolom, rég akadtunk már ilyan izgalmas, szövevényes, elgondolkodtató kémtörténetre. Már megvan a könyv is (kicsit más, mint a film), le sem lehet tenni! Mindenkinek ajánlom!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 736 Ft

A termék megvásárlásával

273 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány