J. K. Rowling

Harry Potter és a Félvér Herceg - 6. könyv

HARRY POTTER

animus kiadó  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  618 oldal

A Harry Potter sorozat hatodik kötete 2006. február 10-én jelenik meg magyar nyelven az Animus Kiadó gondozásában. A szerző nem árulja el előre, hogy ki a címben szereplő félvér herceg, csak annyit közölt, hogy nem az immár hatodéves varázslótanonc, de nem is Lord Voldemort, a gonosz varázsló. A regény egyik szereplője meghal - egyelőre titok, hogy ki.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 6 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 6 165 Ft

A termék megvásárlásával

616 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó animus kiadó
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:618
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly616 gr
Sorozat HARRY POTTER
FordítóTóth Tamás Boldizsár
ISBN9789636144913
Árukód2159211 / 1035413

Vásárlói értékelések, vélemények

(11 vélemény)
Hav Sac
2006. 03. 03.

Visszajöttem.Végig olvastam a többi véleményt.Kicsit meglepődtem.Talán azért,mert eddig senki sem említette a könyv hibáit.Lehet ,hogy valaki említette.( azért nem fogom az összes véleményt elolvasni)első hiba: Lehet ,hogy csak az én könyvemben van ez így,de a 617.oldal elmaradt.De annyi vígíasztal,hogí egy írólap méretű lapra leírták a bocsánat kérdést és a másik oldalára pedig a 617.oldal.(furcsa) Miért ilyen hosszú? Várom válaszaitokat!

Havasi Saci
2006. 03. 03.

Sziasztok!Én nagyon szeretek olvasni.EGYIK hobbim.Szeretem a Harry Pottert ,de azért egy icipicit furcsának találom azt,hogy ehez a könyvhöz 148(most már 149)vélemény érkezett,de a másik kedvenc könyvemhez amihez csak az én véleményem van írva. (cím szerint Durrbele DOrka)Ezt nem bírom felfogni.Tetszik a könyv,a pc játékot is szeretm viszont a filmet nem szeretem egyáltalán.DE azért mindenkinek jó szórakozást a könyvhöz.

S. Anikó
2006. 03. 03.

Merovingi Tamás: Ezer köszönet!!! Mármint a történetek.hu-s tippért, nagyon bejön nekem a sztori-mintha a leendő 7. kötet lenne, hihetetlenül Rowlingosak a fordulatok. Örök hálám!

- -
2006. 03. 06.

Harry Potter újabb kíváló kalandot élt át. Tetszenek nekem a könyvben írt varázslatosság.

Epres Kori
2006. 03. 06.

Nem mondom hogy rossz volt mer sok fontos dolgot lehet megtudni belőle, de szerintem Rowling elindult egy lejtőn a harmadik rész megírása után. Hiába, azért meglátszik, hogy hajtják. A barlang című fejezet előtt kellett volna abbahagynia ezt a részt. Már nem a haláleset miatt de szerintem ott ment át morbidba. Amúgy lehet, hogy Piton rossz dolgokat csinált, de én akkor is bírom és MÉG BÁRMI TÖRTÉNHET. Mer valamiért csak megbízott benne feltétlenül Dumbledore. És VÉGÜL IS őt (PITONT) CSAK AZ ESKÜ KÖTELEZTE...

Lllll Mmnmnmn
2006. 03. 08.

Kedves M N! Nem kötelező olvasmány a HP!

Molnár Dalma
2006. 03. 08.

Szerintem ez az eddigi legjobb HP könyv. Azoknak,akik meg azt mondják, hogy a fiatalabbak nem értik meg, igazuk van ,de próbáljon valaki úgy megirni egy 16 évesről szóló könyvet hogy az a 9 évesekhez szóljon.Valjuk be,hogy a szereplök megfelelnek a koruknak. Az,hogy Malfoy Harry arcába tapos,az az agresszivitás őt jellemzi. Magyarul még nem olvastam,de igazán nem káromkodott Harry az eredeti könyvben...(OK lehet,hogy nem voltam elég figyelmes)

M N
2006. 03. 08.

Már bocs,de a borító egyszerűen rémes.A tartalomról csk annyit, hogy egy HP korú ismerősöm röhögve olvasta végig a szereplők "érdekes" érzelmi világát.Én úgy kezdtem bele,hogy előtte már tudtam mindent,és így sem érdekel igazán.(Viszonyítási alapul: Stephen King Torzúrájának történetével is tisztában voltam, mégis alig bírtam letenni a könyvet, olyan izgalmas volt) Annyit mondok, hogy S.K. Borzalmak városát hagytam félbe, higy elkezdhessem,de asszem visszatérek rá.A tanórás részek azért jók:)))

Wyatt Xerox
2006. 03. 08.

Osztom a véleményemet az előttem állókkal. Szerintem jó volt ez a könyv, de viszont tényleg nem értem, miért kell káromkodni benne. Egyébként az, hogy a 617. oldalról hiányzik a szöveg, az nem a kiadó hibája, hanem a nyomdáé. Egébként jobb lett volna, ha, nem rakna bele pótlapot? Ezen gondolkodjatok el!!! Ui: még 1 hiba: az acromantula szót végig k val írták....

Cs Dodo
2006. 03. 10.

Szerintem ez Rowlingnek a legrosszabb könyve.Remélem a 7.jobb lesz!

Kovács Gabi
2006. 03. 11.

Szerintem Rowling könyvei egyre jobbak lesznek!A 6. kötetben minden fejezet tartogat valami izgalmat.Az utolsó a legmeghatóbb.

Hermi Hermi
2006. 03. 12.

Nem értem hirtelen miért lett olyan szörnyű, hogy Rowling azt irja, hogy valaki káromkodott?!Már az első kötetben ir ilyet:ron olyat káromkodik,hogy Hermione még abban a helyzetben sem tartja helyénvalónak.

Illaya Cree
2006. 03. 14.

Nagyon jó a könyv, semmi rosszat nem tudok mondani róla! Az igaz, hogy van benne egy-két káromkodás, de ezek nem olyan veszélyesek, egy mai gyereknek, higgye el mindenki! Az pedig, hogy Harry úgy káromkodik hogy egy elsős megrémül... Hát azért írták így, mert az írónő a mi fantáziánkra bízza mit mondhatott Harry mert nem akar azért tényleg belepsizkítani egy ilyen tökéletes könyvbe. A káromkodás is csak azt jelzi, hogy a sereplők felnőttek! Melyik gyerek nem beszél ma már csúnyán?! Azt pedig senki sem tudhatta előre, hogy milyen horrorisztikus dolgok lesznek benne, tehát nem ezért eladható! Szerintem az írónpő megint nagyot alkotott. Azon szoktam gondolkozni milyen jó lenne egy 8. rész amiben leírja Harry további boldogulását. Feltéve ha életben marad...

M. Anna
2006. 03. 16.

Én még nem olvastam ezt a részt, de a többit ismerve nagyon jó lesz. nem tudom, Rowling valyon tudja-e mennyien várják a folytatást. Mi lenne például, ha még több könyvet írna! Nem csak a 8. részt, hanem a 18.-at is! Szerintem valahogy rá kellene venni... Persze tudom, lehetetlen, de mégis jó ezen gondolkozni...

Takács Lola
2006. 03. 17.

Nagyon jó könyv szerintem a legjobb az ediggi a hp könyvek közt!!

Valaki Egy
2006. 03. 20.

Hát ahogy itt olvasoma véleményeket előre meglepődtem, hogy mennyi rossz vélemény van.... Én harmadikos voltam, mikor az első részt olvastam, el sem tudtam volna képzelni, hogy valakinek ne tetszeljen... Dehát van ilyen.... Szerintem a 6.könyv nagyon figyelemreméltó, és az az egész is, hogy Rowling hogy tudja így vezetni az eseményeket... Az egyik kis okból, már egy másik könyv indul ki, szerintem ez fantasztikus, és ezért teszi az egész könyvet olyan misztikussá.... A 6. rész nagyon elgondolkodtató, az hogy Dumbledore meghal az egy nagy csalódás volt (nekem), aznap mikor kiolvastam a könyvet, nagyon szarul éreztem magam... Szerintem Harrynek nem épp Ginny-t kellett volna kiszúrnia magának, Ginny egy kissé beképzelt (szerintem), na de mind1, állítólag a hetedikben mind meghalnak, akkor az tényleg szar lesz, de szerintem abból rekordot állítanak majd fel.... Hát mindenesetre nagyon-nagyon várom és gratulálok Rowlingnak.......

Tóth Antal Szigethalomról
2006. 03. 20.

A világ legjobb könyvei ez a sorozat már szinte mást nem is tudok a kezembe venni csak ezt! Azért is jó mert lehet rajta nevetni is és sírni is . Én már kiolvastam és nagyon tetszett. Szerintem a káromkodás megengedett ha egy 17 éves fiúról van szó, nem? Amikor én ezt a könyvet olvasom elszalad velem az idő és sokszor hajnali 2-ig olvasom. Szerintem is jobb lenne ha több részt írna Rowling de ha csak 7-et ír az sem baj kiélvezem az összeset. Ezt a könyvet tényleg mindenkinek ajánlom, nagyon jó!

Kiss Árpád
2006. 03. 22.

Nem értem mi ez a felhajtás a Harry Potter körül. Rowling nem tud írni, cselekmény nincs és ha olvasnátok a Gyűrűk urát vagy a Narniát tudnátok, hogy Rowling csak koppintott. Ez a köny csak hatásvadász és azért van, hogy sok pénzt hozzon a hogyishívják írónak. A filmek se jók, nem is csoda, hogy nem kaptak Oscart! Olvassatok Tolkint!!!!!!!

Kiss Árpád
2006. 03. 22.

Nem értem mi ez a felhajtás a Harry Potter körül. Rowling nem tud írni, cselekmény nincs és ha olvasnátok a Gyűrűk urát vagy a Narniát tudnátok, hogy Rowling csak koppintott. Ez a köny csak hatásvadász és azért van, hogy sok pénzt hozzon a hogyishívják írónak. A filmek se jók, nem is csoda, hogy nem kaptak Oscart! Olvassatok Tolkint!!!!!!!

Kovács István (pisti)
2006. 03. 22.

Nagyon jó ez a könyv is, bár én nagyon úgy érzem, hogy valami még hiányzik a végéről. Elolvastam angolul is és azt gondolom, hogy a fordítás nagyon király. 100 szónak is egy a vége zsír ez a könyv csak ne szúrták volna el a nyomtatást...

Sav-a- Júj
2006. 03. 24.

Legalább akkor helyesen írnád Tolkien mester nevét...

Merovingi Tamás
2006. 03. 26.

Kis Árpádnak: Azzal egyetértek, hogy a filmek közel sem közelítik meg a könyvek színvonalát...

Merovingi Tamás
2006. 03. 26.

Kiss Árpádnak: Nem tudom, hogy hány könyvet olvasott/olvastál el a sorozatból, de ha csak egyet, akkor ne mondjon ilyet! Igenis van nagyon jó történetvezetés, cselekmény és ami fontos, humor is! A hat kötet együtt érthető meg igazán (most még), de mindegyik önmagában is jó! Persze, ha rögtön a hatodikkal kezdte/kezdted, akkor nem csoda, hogy nem értette/értetted meg! Egyébként én Tolkient is elolvastam, Szilmarilokat, A Hobbit-ot, a Gyűrűk Urát, szerintem az egy nagyon nehéz olvasmány... Egyébként mindegyik könyv amit említettél nagyon jó! Remélem, nem bántottam/bántottalak meg a kicsit keményebb hangulatú hozzászólásommal.

Kovács Dávid
2006. 03. 27.

Szerintem ez a rész a legjobb az eddigi Harry Potterek közül.Vagy tízszer olvastam,de még mindig nem tudom abba hagyni.Sajnos most kölcsön kellett adnom a keresztanyámnak,de amint vissza kapom újra kezdem.

Szépséges Szörnyeteg
2006. 04. 01.

Könyves Könyvmolynak:Ha nem tetszett és utáltad akkor minek vetted meg?Amúgy meg nem kell lekritizálni,mert nagyon jó könyv,annak ellenére hogy már a hatodik.Nekem ez lett a kedvencem.Próbálj meg te is könyvet írni,akkor p****z!

Könyves Könyvmoly
2006. 04. 01.

Ehhez aztán tényleg tehetség kell: 624 oldalon a SEMMIRŐL írni! A kötet unalmas, vontatott, és... annyira kiszámítható!! A Félvér Hercegnél pl: bájitaltan!! Hát ki nem jött rá, hogy Pitonról van szó? Ráadásul a történet durva... csúnya szavak tarkítják... - Rowling -bár eddig sem volt a kedvencem -de most extrán alulmúlta önmagát... Rowling szótárában már ezek a szavak állandóak: vértócsa... vér fröccsent... testéből ömlött a vér... Én még 1Ft -sem adtam volna érte, nem hogy 4000 -et! Annyira unalmas volt, hogy az már fájt. Már nem tud mit kitalálni. Nem ajánlom senkinek. Sajnálom.

Beja Vagyok
2006. 04. 01.

bevallom imádom ezt a könyvet nem bírtam le tenni ezért egy nap alatt ki is olvastam =) nem szar könyv ahogy azt néhányan írják és az úccsó részek naon meghatók csak az a baj, hogy koppincs. olvasátok el narviát is.

V. Dóri
2006. 04. 02.

Aki elolvasta a többit ezt is elfogja az 100%ék.. aki meg nem és nem ismeri a történetet ne ezzel a kötettel kezdje le mert ez tul.képpen csak összekötése és letisztázása az eddigi köteteknek... nah csók a családnak..:)

Könyves Könyvmoly
2006. 04. 03.

A gond csak az, drága Szépség Szörnyeteg, hogy én már írtam könyvet, sőt, mi több: Hamarosan meg is jelenik! Tehát otthon vagyok a témában... Nem állt szándékomban lekritizálni a hatodik részt, de elmondtam az igazságot, azt a fajta igazságot, amelyet én látok, és amelyet én éltem át, ám ezt a véleményt - tökéletesen tisztában vagyok vele - nem mindenki osztja. Attól, hogy én nem szeretem, az még nem azt jelenti, hogy más nem szeretheti... Nos, csupán ennyi. Az írásban pedig otthon vagyok. Ezt továbbra is fenntartom. Ám nem fedem fel magam. Egyszer még hallotok felőlem. Ebben egészen biztos vagyok...

Egy Csalódott Olvasó
2006. 04. 04.

Ez... annyira... szomorú! De tényleg! A mai olvasók szinte elvakultan istenítik a Harry Potter könyvnek ezt a kötetét is, holott sehol semmi!A kötet unalmas! Kiszámítható! Fele ekkora bőségben, nagyobb tartalommal talán még élveztem is volna. És szidhattok, mondhattok rám akármit... Ez a könyv nem volt jó. Rowling könyveiből eltűnt a varázs... Már közel sem olyan minden, mint régen... Szomorú mindezek mellett az is, hogy pont Dumbledore -t ölte meg... Miért? Meg kell ölni egy olyan embert, aki egyetlen segítsége, támasza, nagyhatalmú bajtársa Harrynek? Akkor most már Harry is meghal? Véleményem szerint igen. Rowling lassan mindenkit megöl a történetben, de én erre... nem vagyok vevő.

Dzsip Dzsip
2006. 04. 07.

Amíg Rowling "csak" a Narniából, a Végtelen Történetből, a Gyűrűk Urából és hasonlókból ollózott nem is volt különösebb baj. A Jane Eyre szintig az ilyesmi elnézhető. Viszont ahogy (irodalmi ;) becsvágy?) kezdte beemelni a NAGY klasszikusok elemeit - a legtragikusabb a teljesen ad hoc becsent Kafka motívum a 6. rész testbeírós büntetőfeladatban - kezd mindez KÉTSÉGBEEJTŐ és SZÁNALMAS paródiába fulladni. Ezek után a Dorian Gray felhangok a Snipe vonalon már szinte fel sem tűnnek. A Tolsztoj-utalások annál inkább, de ez inkább Tolsztoj lomplexitása ugyanis bevallom Rowlingból e téren nem nézek ki elmélyült ismereteket. Pocsék kontár ollózás egy hiperstatikus szerkezetre aggatva. Egy dolog ad reményt (és ezt is Efrájim Kishonnnak köszönhetem) hitem, hogy a főhős végül hazatér. Dzsippen.

Hell San
2006. 04. 09.

Amikor először olvastam a könyvet, - angolul - nagyon tetszett. Volt benne valami, ami miatt csalüdtam a könyvben, de nem tudtam, mi. Úgyhogy ráfogtam, hogy jó. De mikor magyarul olvastam, rájöttem, hogy UNALMAS! Csak azért tetszett elsőre, az mert idegen nyelv izgalma jó volt! De amúgy nagyon unalmas, mér semmi fantáziája nincs az írónak. Aki tud angolul, szerintem csak angolul olvassa el, mert bővül a szókincsek, amúgy nem nagy kunszt.... cska az a baj, hogy ALAPMŰ! Úgyhogy akármenniyre is unalmas, végig kell szenvednünk a 7. kötetet is.

Busa Roland
2006. 04. 15.

szuper

X Margóca
2006. 04. 15.

Én szerintem a kis gyerekek vannak oda érte. igaz néhány felnőttet is láttam aki megnézte a filmet. Nem tudom miért van olyan nagy felhajtás körülótte. Egy bugyuta film az egész.

X Margóca
2006. 04. 15.

Én szerintem a kis gyerekek vannak oda érte. igaz néhány felnőttet is láttam aki megnézte a filmet. Nem tudom miért van olyan nagy felhajtás körülótte. Egy bugyuta film az egész.

G. Xéni
2006. 04. 17.

Szerintem a konyv nagyon jo,es mindazoknak akik azt allitjak hogy szar kérdem én, ki tud 16 évesekrôl 9 évesek szintjén irni???!!!szerintem senki.Nekem se tetszik, hogy Harry korul mindenki meghalt, de szerintem mindennek oka van. A konyvnek igenis van cselekmenye!!!Aki ezt nem vette észre az menjen el a szem orvoshoz!!!!Valoban hogy a konyv egy resze tisztaz egy par elobbi kerdest, de ez igy van rendjen, de azért rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul.MI a tobbi horcrux?Ki a titokzatos R.A.B.?stb. Az elso kotetekben tobb a cselekmeny, de szerintem az utobbiaknak tobb a mondanivaloja, aki ezt nem veszi észre, az ne pocsékolj a pénzét HP konyvekre. Egy baj van a konyvvel: szar a forditás, de az már az elsô kotettol az.Szoval szerintem szuper, megeri elolvasni

.. ..
2006. 04. 17.

Figyusz, ez nem film.. ez egy könyv, de mindegy Ha nem olvastad ne is dumálj

Green Day Fan
2006. 04. 21.

sziasztok!! szerintem nagyon jó könyv csak a vége szomorú nagyon is...nem véletlenül lett a hátulja korhatárral ellátva szerintem!!Én le se tudtam tenni egynap alatt kiolvastam annyira jó volt:D:D:D én csak ajánlani tudom!!

Anti Piton
2006. 04. 22.

Már unom Harry nyavajgását de azért jó! De Dumbledore eset OMG! Rohadt Piton!

Könyves Könyvmoly
2006. 04. 23.

Egész egyszerűen borzalmas... Ha még nem kezdett bele valaki, higgye el, nem veszít sokat... Nagyon unalmas. Sajnálom Rowlingot. A történet már réges - régen elveszítette a varázsát... Már csak az öldöklésről és a vérről szól. Fájdalom, hogy ezt kell mondjam, de ez az igazság...

Sf Dgf
2006. 05. 12.

Poi Rem
2006. 05. 12.

Ghj Gfetrr
2006. 05. 12.

La La
2006. 05. 12.

Rétháti Cynthia
2006. 05. 15.

Nekem nagyon tetszett a könyv, mert az előző kötetek izgalma tovább fokozódott benne, emellett mesterien szövi a szálakat az író! Ajánlom mindenkinek!(Igaz úgy lehet a legjobban megérteni, ha az ember már olvasta az előző köteteket!)

Könyv Krisztián
2006. 05. 18.

Az internetes honlapokon máris ÓRIÁSI találgatás megy, hogy mit ígér a következő rész. A válasz egyszerű...

Jhgjhjvj Jjjcjvhk
2006. 05. 22.

Kedves Krisztián! Ha szerinted egyszerű, remek! De attól ez a könyv(ek) még nagyon nagyon jó(k)! Mint sok más egyszerű dolog! Találgatni pedig olyan jó dolog, én is szeretek pl.! Ne haragudj ezért!

Fgfbgfh Bgghd
2006. 06. 02.

Az első öt kötetet olvastam már és nagyon de nagyon tetszett.Valamint az első négy részt láttam filmen is. Most éppen a hatodik kötetet próbálom megszerezni.Nagyon bízom benne, hogy ez a kötet is ugyanolyan jó lesz mint az első 5.

Könyvmoly Robi
2006. 06. 02.

A HArry Pottert imáom filmben is, meg könyvben is, bár az utóbbi eltart egy kis ideig, ha nincs megfekelő szabdidőm, szabadidőmben szeretel olvasni, és ez elnyerte tetszésemet, izgalmas, van mit olvasni a sok kötet közül, tehát választékos, meg olyan picit misztikus, ami felkelti az emberek érdeklődését, én szívesen olvasok ilyen fantasztikus, érdekes könyveket, és nézek meg ilyen filmeket. Tehát a Harry Potter csodálatos!!!! :)))))

Havasi Sára
2006. 06. 04.

nagyon jó könyv igaz még nem jutottam a végére.Igazából nem szeretem a Harry pottert de ez a rész tényleg jól sikerült!

Orsi Xy
2006. 06. 07.

Ezzel a kötettel kezdtem és most vissza menőleg elfogom olvasni a többit is. Nagyon tetszett. A 7köznapi rohanó, zűrös életből azonnal kiszakadtam ahogy a kezembe vettem. Pedig már nem vagyok gyerek,de szerintem aki szereti a kalandot és van fantáziája annak alap mű.

Maksai Kata
2006. 06. 14.

Nekem azért tetszett,mert nagyon izgalmas volt.Egyszerre több dolog is történik benne.

X X
2006. 06. 23.

Borzasztóan unalmas, cselekmény nincs!

X X
2006. 06. 23.

Borzasztóan unalmas, cselekmény nincs!

X Y
2006. 06. 24.

Uncsiiiiii!

Olvasó Leó
2006. 06. 24.

Szerintem ez nem volt jó. Unalmas.

M M
2006. 06. 24.

A hetedik kötet csak rosszabb lehet... A végén mindenki meghal. Az egész úgy borzalmas, ahogy van!

Kis Virág
2006. 06. 26.

Egyébként Gyermekim az Úrban, ez egy gyerekkönyv, tehát nem lehet Agatha Christie csavarosságával megírni. Ez a gyerekek számára készült,az ő "szintjüknek". Félre értés ne essék, nem hülyék a gyerekek, csak még nincsenek annyi tapasztalat, ismeret, tudás birtokában, mint idősebb kollégáik. De majd lesznek.Peace.A gyerekek igenis káromkodnak, akár tetszik akár nem, és a főszereplők is gyerekek, ugye.Fikkancsoknak üzenem, helyenként gondolják újra a dolgokat.

Kis Virág
2006. 06. 26.

Nos, Kedves Fikázók, ha majd befejezitek a gimit és figyeltetek az irodalomórán, rájöttök, hogy a világirodalom bármelyik alkotását is veszitek alapul egy történet újragondolása,átfogalmazása. Sajmos ez a szörnyű igazság.Ez van, stb.Ezzel az erővel mindenki mindenkiről koppintott. Sztem a történet igenis érdekes.Amúgy a Lord of the Rings story Frodó-szála baromira unalmas, csak szólok.És Tolkien is rengeteget merített régi népek mondavilágából,egyéb mesékből. Tehát nincs új a Nap alatt...

Horváth Anett
2006. 06. 26.

A Harry Potter-láz kezdetén utáltam az egészet!Egy hónapja levettem a második részt a könyvespolcról,öcsémé,mert nagyon unatkoztam,nem fűztem hozzá sok reményt. Elvarázsolt!! Állati izgalmas, letehetetltn, fordulatos.Már csak a hatodik van hátra, de csak érettségi után olvashatom el, különben nem tanulnék:)

H. Kriszti
2006. 06. 26.

szia! én már jóval a magyar kiadás előt tudtam, hogy ki hal meg. elsőre én is így gondoltam, hogy marhaság az egész, hogy ilyen fontos ember meghal, de miután kiolvastam a könyvet rájöttem, hogy ez elkerülhetetlen volt mert nem állhat mindig valami Harry és Voldemort közé. Szóval harrynek esélye se lenne legyőzni voldemortot, ha mindig benne van a tudat, hogy az utólsó pillanatban vlaki megmenti. És ezt Rowling is éreztette a könyvben felkellnőnie és ezt nem külsőre hanem belsőre értem, hogylegyen eséje tudjuki ellen. egyébként szerintem e könyv nagyszerűre sikerült.

Könyves Krisztián
2006. 06. 28.

Hmn... Valóban a gyerekek szintjén készült volna ez a könyv? Vajon hány kiskorú gyerek olvassa lelkendezve? Bizonyára sokan... És ez egy kisgyereknek való könyv lenne, mely tocsog a vértől?! Elismerem, talán kell bele... De hány gyereket rázhatott meg Dumbledore halála?! Arra nem gondol senki, hogy esetleg valaki mélyen át is érzi a történteket? Hogy talán nem tudja megkülönböztetni a mesét a valóságtól?! Úgy látom, ez még senkinek sem jutott eszébe... Szomorú. Ismerek olyan gyereket, aki miután elolvasta a 4. kötetet( hiszen onnan indult ez az egész öldöklés) nem bírta feldolgozni az ott leírtakat. A szülei kénytelenek voltak PSZICHOLÓGUSHOZ vinni!!!!! Így, több hónap után sikerült feldolgoznia a történteket. A szülők azóta, ha jól tudom, nem vették meg neki a többi részt. Nos, ezen is el lehet gondolkozni! És ez nem kritika. Vélemény. Amin mindenkinek érdemes lenne elgondolkodni. Csupán ennyi...

Kis Virág
2006. 07. 01.

Nos ez egy igen sajnálatos esemény. A 6. részen például szerepel, hogy csak 12 éven felülieknek ajánlott. Mindazonáltal, ez csak mese,mint a Parazsat evő pripa,stb...Nagyon helyes ha valaki beleéli magát mindabba, amit olvas, anélkül nem is lenne érdemes. De meg kell tanulni hol húzódik a mese és a valóság közötti határ.

B. Lily
2006. 07. 03.

Én 11 éves vagyok, és 2. X olvastam a könyvet. Nem véletlenül van a hátulján az, hogy 12 éven felülieknek, hanem a gyengébb idegzetűek figyelmeztetésére. Ilyesztő, nem mondom, hogy nem, de ki lehet bírni. Nem volt sokkal keményebb mint a 4. rész. Ez egy nagyon jó könyv, elgondolkodtató. Ez a mű sokmindent megmagyaráz. Ha valaki csak azt nézi, hogy hány embert öltek meg, vagy hogy hány csepp vér folyt, annak még a grimm történeteket sem ajánlom, mert abban is mindig meghal valaki, vagy történik valami szörnyűség. Na, pá!

Csernus Gyula
2006. 07. 07.

Akik eddig dedós sz*rnak tartották, hát itt a lehető legkomolyabb Harry Potter könyv! Minden van benne, a diszkriminációtól a szexig!

Varázs Hopp
2006. 07. 08.

Sok a negatív kritika, mint mindenki látja. Biztos nem jókedvükben írják ezeket, hanem mert a valóságot tükrözi!

Kovács Olga
2006. 07. 08.

Szerintem, jó a könyv bár még nem értem a végére. Az biztos, hogy nem kicsiknek való esti mese. Nekem különösen a Voldemort múltjával foglalkozó fejezetek tetszenek. Aki olvasta a többi részt annak csak ajánlani tudom.

Kis Virág
2006. 07. 09.

Hogy mi a "színtiszta igazság" arról vitatkozhatnánk...Szóval ha az író " megöli" a főszereplőjét, az hibbant. Tehát levonhatjuk tanult kollégánk szavaiból a következtetést; Szophoklész, Csehov, Tolsztoj, Kosztolányi (Aranysárkány), Stendhal: Vörös és fekete, mind-mind bolondoki voltak. Ugyanis mind-mind "megölik" a főszereplőiket. Én nem akarom ezen hasolítással Rowlingot "közéjük emelni",csak fel szeretném hívni rá a figyelmet, h nem céltalanul öldökölnek az írók. Valamint az hogy Harry meghal nem jelenti azt, hogy úgy hal meg ahogy mi hisszük. Lehet hogy idősebb korában hal meg, vagy Tudjukki legyőzése után.Mindazonáltal tudjuk, hogy ez egy olyan mese, ami nem feltétlenül rendelkezik hepiendel...

Színtiszta Igazság
2006. 07. 09.

Rowling meghibbant. Kijelentette, hogy eredetileg a 7. részben HÁROM(!!!!!) FŐSZEREPLŐT(!!!!!!) is meg akart ölni, de egynek megkegyelmezett. Harry Potter tuti, hogy meghal, ez nyílvánvaló, az írónő is mondta, úgyhogy készüljön fel mindenki. Tehát két főszereplőtől búcsúznunk kell. Én azt mondom, Rowling élvezi, hogy ölhet a könyveiben. Rengeteg ember meghalt már, és még sok meg is fog... Rowling őrült, és nem tudja, mit csinál. Ő dolga.

B. Lily
2006. 07. 10.

Rowling nem jelentette ki, hogy megöli Harryt. Egy sajtótájékoztatón kérdezték tőle, hogy Harry felnőtt éveit miért nem folytatja. Erre válaszolta azt,'' hogy honnan tudja, hogy megéli a felnőtt kort?,, Ez nem feltétlenül jelenti Harry halálát. Egyébként csatlakozom Kis Virág szavaihoz.

V. Csibe
2006. 07. 14.

Piton jó,szerintem letette a megszeghettetlen esküt még annó Dumbledornak, hogy az ő oldalán áll és segít neki. Dumbledor még arról is biztos tudott, hogy Piton megesküdött Malfoy anyjának és elvégzi Draco feladatát. Olvasátok el a könyvet mégegyszer és figyeljétek az utalásokat.Én még mindig bízom Pitonban. A hetedik részben szerintem Harry és Voldemort fog meghalni vagy Voldemort és még valaki.Rowling azt nyilatkozta hogy valaki felfogtámadni és az tuti Dumbledor lesz -legalábbis remélem.

- Ande -
2006. 07. 17.

Én már nem tudom, mit gondoljak(ne halj meg, Harry!), úgyhogy igazán megjelenhetne már a 7., hogy végre elolvashassam! Erre a kötetre is mennyit kellet várni, aztán másfél nap alatt kiolvastam, rágódtam rajta egy hetet, aztán kiolvastam még néhányszor, és azóta is a 7.-re várok. Ja, szerintem, ha Harry meghalna a 7. végén, akkor J.K.R nem utalt volna erre, mikor megkérdezték öt Harry jövöjéröl. Nem? Csak mert így elrontotta volna a "meglepetést", a lényeget.

Levendula Peti
2006. 07. 22.

Már ez a harry nagyon unalmas!

Va Laki
2006. 07. 23.

Ja még csak annyi, hogy sztem a "drámaibb hatás" kedvéért Rowling nyugodtan megölhet valakit, de azért ne essünk- vagyis ne essen- túlzásokba....Ez pedig egy könyvsorozat 5.-6.-7. részénél már egyre nehezebb feladat...

Va Laki
2006. 07. 23.

Szerintem ez a könyv is jó, bár sztem. ezt (noha én nem tudtam megállni, h. ne olvassam többször)a könyvet az első olvasáskor lehet leginkább szeretni.A 6. cselekményvázlata lényegesen eltér a jól megszokottól- Durslyék, vonat, ahol Malfoy"beköszönget" Harrynek, suli, kaland, gyengélkedő, beszélgetés Dumbledore-ral- hanem- miniszter, pitonék, Durslyék, a vonaton Harry megy Malfoyhoz, suli, de Dumbledore-ral nagyon sokat találkozik, kaland(D.-ral, nem pedig a barátokkal)D. meghal, temetés, stb... Nekem egyedül az nem tetszett, h. Piton gonosz.(mer mér legyen rögtön gonosz akit Harry annak lát?! "bezzeg ő megmondta"- csak reménykedni tudok, hogy, ahogy előttem állította valaki- Piton mégis jó. Könyves krisztiánnak pedig azt mondanám, hogy az a szülő, és nem pedig az író felelőssége, ha a gyerek nem korához, és "tűrőképességéhez" mért könyvet olvas.Talán ne legyenek horrorfilmek, és krimik, mert kicsik is vannak a világon?!- ahogy a filmeknél, úgy a könyvnél is a szülőnek kell ellenőriznie a gyereke olvasmányait, nem pedig az írónak befejeznie- a nyilvánvalóan nagyobbaknak írt, sokak tetszését megnyerő- könyvét!!! Szuper, érdekes, izgalmnas könyv!!!

Könyves Krisztián
2006. 07. 25.

Teljesen igazat adok Levendula Petinek, már tényleg unalmas. Szerintem - ahogyan azt Darren Shannál is láthattuk - minden író eljut egy trilógiában odáig, amikor már egyszerűen MUSZÁJ befejeznie - és ez így van jól, mert különben a kötet unalmas lesz, és nem hoz majd semmi új fordulatot. Darren Shan például jól tette, hogy a 12. résszel abbahagyta a Vámpír könyveket, de Rowling, úgy tűnik, nem akar és nem tud tanulni mindebből. Megírta a 6. részt. Közel sem olyan jó, mint az 5. sőt, az egész szemét és unalmas és vontatott és NINCS már benne semmi, ami új fordulatként tűnhetne föl. Az 5. kötettel kellett volna befejezni - és akkor méltán hullhatnának a dícsérő szavak, ámde így - ha megfigyelitek, minden kötet a LIBRIBEN ÖT jelet kapott, ez meg csak négyet, láthatjátok, sok a negatív kritika, s joggal - így azonban csalódtam Rowlingban. Nagyot. Sokan előttem írtak nagyon igaz dolgokat, és sokan előttem dícsérték azt, ami nem méltó Rowlinghoz - például a 6. rész.

B. Lily
2006. 07. 25.

Lehet, hogy téged nem érdekel innentől a könyv, de akkor ne olvasd! Ez egy jó könyv, a többség ezt mondja. És télleg az. jó. nagyon. Ha te csalódtál rowlingban, az nem sok mindenkit érdekel. Mert (pl) szerintem merész dolog volt Rowling részéről, hogy megölte az egyik fontos szereplőt. A korábbi kötetekből sok fontos részletre ad válasz eza kötet. ha az 5. könyvnél befejezte volna az írást, Elhamarkodottan döntött volna. Ráadásul nem tudnánk meg, hány RBF-e lett Harrynek. :)

H. Kriszti
2006. 07. 30.

Szerintem nagyon jó ez a rész is. sok mindenre ad választ és egyáltalán nem uncsi.

H. Kriszti
2006. 07. 30.

Szerintem nagyon jó ez a rész is. sok mindenre ad választ és egyáltalán nem uncsi.

Lejárt Könyv
2006. 08. 03.

Ez egy nagy baromság! Nem is értem ekkora rajongói hogyan lehetnek:-)))

Könyves Krisztián Akit Támadnak
2006. 08. 04.

Hah... szerintem mindenki totálisan unja már ezeket a parázs vitákat,van, akijobban ráförmed az egyikre, mint a másik. Ha a Harry Potter valakinek nem tetszik, azt jó szokás szerint lehurrogják, sőt, még akár szitkok özönét is rázúdítják, mintha nekik bármiféle veszélyt is jelentene ez a vélemény, hogy máris támadniuk kell... Szomorú ez, ezt nekem higgyétek el. És ha valakinek nem tetszik a Harry Potter?! Akkor mi van?! Elárulom: az 5. kötet príma volt, de a 6. egy semmi. Na?! És most meg fogtok ölni, amiért leírtam ezt a véleményt, vagy felkeresitek a többieket, és elvágjátok a torkukat, CSAK AZÉRT, MERT NEKIK NEM JÖTT BE A SOROZAT???!!! Gondolkodjatok már el egy kicsit! És azokkal sem értek egyet, akik azt mondják, hogy ez a VILÁG LEGJOBB könyve!Hát tévedtek, okoskák! Több, mint 250 könyvet olvastam, és csupán 16 éves vagyok! És higgyétek el nekem, van jobb könyv is!!! Sőt...! Más könyvek mögött ELBÚJHAT A HARRY POTTER!!! Szidjatok nyugodtan. Nem bánom. De azért érdemes lenne elgondolkodni... Végre valahára!!!!!!!!!!!!

Molnár Viki
2006. 08. 15.

Hát én már totál meguntam Harry Pottert. Utálom hogy állandóan panaszkodik, hogy őt senki se szereti, és kezd olyan lenni, mint egy üldözési mániás hülyegyerek. A szerelmi szálak fölöslegesek. Az írónőnek egyre kevesebb ötlete van, ezért ezeket az űröket a könyvben megpróbálja undorító, agresszív részletekkel pótólni. Úgy gondolom, hogy az első négyrész "korhatárra tekintet nélkül elolvasható", de a többi nem! Egy kicsi gyerek kétségbe lenne esve, hogy ilyenek vannak a "kedvenc" könyvébe... Nekem nem tetszik.

Tóth Kornélia
2006. 08. 20.

Teljesen igazad van, Diána! Szerintem is nagyon-nagyon jó ez a könyv, sőt mindegyik! Akiknek nem tetszik, ne szóljon hozzá! De lefújolni szerintem felesleges!

Ipacs Diána
2006. 08. 20.

Én tiszteletben tartom más véleményét. Mindenki mondandójában van valami igaz, de nekm akkor is tetszik ez a könyv! Akinek nem tetszik, annak nem tetszik. Hagyják akkor békén őket! Amikor beléptem ide, azt hittem, csak rajongó vélemények vannak. Tévedtem. De szerintem ez a könyv nagyon jó, még ha nem is a legjobb a Harry Potter sorozatból. Szerintem a legeslegjobb a harmadik rész! És a kedvenc szereplőm: Sirius, Dumbledore, Hermione. Ne veszekedjetek! Szerintem felesleges. És most-szerintem-igazat mondok. Sziasztok: Ipacs Diána, 10 éves

Szanyi Kristóf
2006. 09. 03.

Ez a könyv éppen olyan jó mint a többi rész,az írónő nagyon érti a dolgát!

H én
2006. 09. 16.

Nagyon jó a könyv! Akinek nem tetszik miért olvassa? U.i.: aki azt írta, hogy Rowling élvezi az öldöklést a könyveiben meg hogy fröcsög a vértől az hibbant.

Wiszt Roli
2006. 10. 07.

Szerintem a legkirályabb könyv!Alig várom a folytatást!

Wiszt Roli
2006. 10. 07.

Szerintem a legkirályabb könyv!Alig várom a folytatást!

K Bálint
2006. 10. 23.

Előzmény: Könyves Krisztián 2006.07.25 - i hozzászólása. Nem kéne a Harry Pottert a Darren Shan könyvekkel öszehasonlítani. Rowling 5 évet töltött azzal, hogy előre megtervezze a cselekményszálakat, és eredetileg 7 részesre tervezte a könyvét. Ezt be is jelentette: Nem lesz se kevesebb, se több. Kész. Miért kellett volna abbahagynia? Ez ostobaság. Rowling azt mondta, hogy a 6.-7. kötet fog egy olyan kerek történetet adni mint amit az eddigi kötetek külön-külön adtak. Azt se hiszem hogy unalmas lenne... Légyszíves mondd meg nekem, hogy mi ismétlődik benne annyira hogy unalmas legyen? Mindig új dolgokat tudunk meg, és egyre világosodik előttünk hogy mi is történt. Megtudod azt, hogy mi volt az értelme a naplónak, miben áll Voldemort halhatatlansága stb. Roeling könyvei azért valósághűek a meseszerűség mellett, mert a szereplők változnak a cselekmény során, és reálisan viselkednek. Mielőtt ilyeneket írnál, olvass utánna hogy Rowling miket mondott a könyveiről! www.lumos.hu vagy www.mugglenet.com !

V K
2006. 10. 27.

Hajaj... A sok vita nem vezet sehova

bla
2006. 11. 05.

marha jó

96
2006. 11. 14.

jooooo!!!

Pál Zsuzsánna
2007. 07. 16.

Ne feledkezzünk meg a Harry Potter könyvek azon képességéről, hogy meg tudják szerettetni egy-egy "olvasni nem szerető" személlyel az olvasást...azért ezen is el lehetne gondolkodni....

Bakonyi Dóra
2007. 07. 25.

Ez a kötet egyszerűen isteni volt!!!!!!! A 2. legjobb kötet a Tűz serlege után!!! Alág várom már a 7. részt, remélem ez is ennyire eseménydús lesz!!! Nagyon várom, hogy februárban megjelenjen nálunk is. (remélhetőleg addigra nálunk is megjelenik)

Pluhár Máté
2007. 07. 26.

nagyon jó volt csatlakozom a 4. és 2. rész na meg az 5.

Pali
2007. 07. 29.

Elolvastam a hozzászólásokat, hát mit mondjak van hideg is, meleg is. Egy azonban biztos: ha az emberek képesek a könyvesbolt elött állni egész nap azért, hogy elsőnek vehessék meg a könyvet amiből az eladási statisztikák alapján percenként 5000 db-ot adnak el, az már jelent valamit!

Dum_Dum
2007. 08. 14.

Nekem nagyon tetzsett ez a kötet, jobban mint az 5.. Az utolsó 10 fejezetet végig lehetett izgulni, habár a vége elég szomoró volt, alakulhatott volna jobban is a helyzet :( Szerintem ez a rész sikeredett a legjobban

Lencsés Zoltán
2007. 09. 06.

Csatlakozom Dum-dumhoz. Bár szomorú a vége, az a legjobb. Az első hat közül a legjobb

tenshi
2007. 10. 14.

szerintem messze ez a legjobb . bár a hetedik is naon jó volt csak a vége kicsit .... nem oan jó

nikol..
2008. 02. 10.

nekem ez és a harmadik, jahh meg persze a hetedik a kedvenc részeim..sajnos a vége kicsit szomorú, de ilyennek is kell lennie..de attól még naon jó könyv..!!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 6 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 6 165 Ft

A termék megvásárlásával

616 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén