Ian Pearson

A holnapod - Így élsz 30 év múlva

hcl  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  328 oldal

A világ egyik leghíresebb jövő kutatója mögött harmincéves mérnöki praxis, számos könyv és ezer előadás áll. Munkája eredménye nem egyfajta jóslat, hanem a jövőre vonatkozó megállapítások, amelyek eddig 85%-ban beigazolódtak. Így például az SMS, a síkképernyős- és a 3D-s tévé is.
Ian Pearson szerint az, aki az internet robbanásszerű térhódításán meglepődött, most csatolja be csak igazán a biztonsági övét. A közeljövő technológiái ugyanis még nagyobb változásokat hoznak majd, olyan digitális forradalmat, amely a legtöbb sci-fi író fantáziájával vetekszik.
Mit hozhat a következő harminc év?
Mesterséges intelligencia - Űrturizmus - Kiterjesztett valóság - Várható társadalmi feszültségek - Munkaerőpiaci átértékelődés - Űrtechnológia az otthonunkban - Virtuális nagyvállalatok - Bőrre nyomtatott áramkörök - Fizikai érzékelésünk rögzítése és újraélése - Gondolat- és érzelemfelismerő berendezések - Új párválasztási stratégiák - Digitális halhatatlanság - Géncsere eBay-en - Fogyókúra nanotechnológiával - Közvetlen PC-agy kapcsolat - Feljavított álmok - És mikor ugrik be a számítógépünk helyettesíteni bennünket?
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 780 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 591 Ft

A termék megvásárlásával

359 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hcl
Oldalak száma:328
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly520 gr
ISBN9789630863674
NyelvMAGYAR
Kiadás éve2013
Árukód2235956 / 1090742
FordítóMurvai Péter

Vásárlói értékelések, vélemények

Szeged Könyvesbolt
2013. 06. 24.

Ian Pearson egyike a világ legjobb jövőkutatóinak, jóslataiból már sok-sok első hallásra delíriumos vízió valóra vált. Legújabb könyvében egy fantasztikus jövőutazásra invitálja az olvasókat. Az író megpróbálja felvázolni, hogy milyen lehet az életünk 30 év múlva. A pillanatkép meglepő és elgondolkodtató: forradalmi változások, fontolva haladás és az állandóság egyszerre jellemzi a 2040-es éveket. Ian Pearson szerint a fennálló társadalmi rend nem fog sokat változni, sőt inkább hanyatlani fog. Az iszonyatos társadalmi különbségek továbbra is megmaradnak, sőt az olló a szegények és a gazdagok között tovább fog tágulni és a munkanélküliség ezentúl is nyomasztani fogja a jövő társadalmait. De bízni kell, a technikai fejlődésben, mert az továbbra is töretlen, így újabb és újabb lehetőségek nyílnak meg a nyitott és fejlődni képes emberek számára. Ilyen forradalmi terület lesz többek között a nanotechnológia, a digitális ékszerek, a kultúrák egyre nagyobb fokú keveredése valamint az augmented reality (kiterjesztett valóság), ez utóbbi akár éveken belül elterjedhet, tehát már a jelenünket alakítja. Érdeklődési területtől függetlenül mindenkinek ajánljuk ezt a könyvet, mivel Ian Pearson az élet minden aspektusából megvizsgálta a jövőt. A könyv humán beállítottságú olvasók vagy éppen kütyüőrültek számára is tartalmaz érdekes és hasznos információkat.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 780 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 591 Ft

A termék megvásárlásával

359 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Csáki Judit: Alföldi - Rajtam nem múltCsáki Judit: Alföldi - Rajtam nem múlt