Hevesiné Meskó Ildikó

Petőfi nyomában Bács-Kiskun vármegyében

magánkiadás  | 2023  | MAGYAR nyelvű

A "Petőfi nyomában Bács-Kiskun vármegyében" című ebook Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára készült. A könyv - sok-sok képpel és idézettel színesítve - a költő szülőföldjére kalauzolja el az olvasót, segítségével megismerheti és végigjárhatja Petőfi életútjának fontos állomásait.

Az első fejezetekben összefoglalót olvashat Petőfi életének költészetét meghatározó eseményeiről, élményeiről, valamint érzelmi kapcsolatáról a mezővárosi környezettel és a Kiskunsággal.

A további fejezetek részletesen bemutatják a "Petőfi városok"-at:
Kiskőröst, Kiskunfélegyházát, Kecskemétet, Szabadszállást, Dunavecsét, Kunszentmiklóst és Szalkszentmártont. Minden helységről először egy rövid leírást tartalmazó bevezető szerepel, majd Petőfi Sándor, valamint a Petrovics család és az egyes városok kapcsolatának ismertetésére kerül sor. Végül a vármegyében jelenleg fellelhető Petőfi emlékhelyekről és a helyi hagyományápolásról ad pontos leírást a könyv.

A petofi200.eu honlap - mintegy a könyv kiegészítéseként - virtuális emléktúrát is kínál Bács-Kiskun vármegyében online kvízjáték formájában.

A vármegye csaknem minden településén nyomonkövethető Petőfi emlékének őrzése valamilyen formában. Az itt található Petőfi emlékhelyek állapota és azok működési feltételei javulnak, számos régebbi, valamint mostanában felavatott helyszín méltón őrzi a költő ott-tartózkodásának szellemi és tárgyi emlékeit.

A könyv írója és a honlap készítője bízik abban, hogy sikerül felkelteni érdeklődését a Bács-Kiskun vármegyében található Petőfi emlékhelyek iránt, és ezek felkeresésével Ön is hozzájárul a Petőfi-kultusz ápolásához!
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 2 490 Ft

A termék megvásárlásával

249 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó magánkiadás
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi
Formátum EPUB MOBI
Árukód2775720 / 8151438

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 2 490 Ft

A termék megvásárlásával

249 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Hallgassa csak!Hallgassa csak!