Havas Henrik

Könyörtelenek - Életre ítélt gyilkosok

libri könyvkiadó kft.  | 2012  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  206 oldal

A szegedi Csillagbörtön egyik épületének tetején egy ketrec áll. A tészesek számára csupán ez a hely jelenti a szabad levegőt. Embertelen gyilkosok, akik sohasem szabadulhatnak. Könyörtelenül elbántak velük, ahogyan ők is könyörtelenül bántak áldozataikkal. Közülük többen állítják, hogy a halálbüntetés megváltás volna; hogy még a kötél is jobb, mint ez a reménytelenül lassú halál. Rabtársaiktól elkülönítve élnek, szigorú napirend szerint. Tét nélkül ölhetnének - nekik már semmi sem képes rontani a helyzetükön. Ebben a könyvben hat ténylegesen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt gyilkos vallomását olvashatják. Vérfagyasztó tetteik és gyalázatos sorsuk mellett feltárulnak a Csillagbörtön hétköznapjai, valamint jogászok, szociológusok és pszichológusok mondják el véleményüket erről az Európában sajátságosnak számító büntetési nemről, melyet immár az Alkotmányunk is tartalmaz.

"Sokan mondják azt, hogy most kerültem jó helyre, mert veszélyes vagyok. A társadalom kivetett magából, s életem végéig arra ítélt, hogy egy szűk, kényelmetlen cellában éljek. Ha én lettem volna a bíró, valószínűleg ugyanezt az ítéletet hozom."

"Aztán lelőttem és annyi. Nem gondolkodtam azon, hogy mi van. Nem álltam kábítószer befolyása alatt. Két méterről lőttem homlokon. Ha biztosra kell menni, nyilván nem térden lövöm."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó libri könyvkiadó kft.
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:206
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly230 gr
Illusztráció2. KIADÁS
ISBN9789633101292
Árukód2227049 / 1081504

Vásárlói értékelések, vélemények

Bea
2012. 04. 06.

Nagyon jó könyv ! Olvassátok el ,érdemes !!! Jelenhetne meg könyve minden hónapban :) !

K Éva
2013. 03. 22.

Nekem kicsit túl nem is tudom, hogy írjam. Szóval sok volt benne a jaj szegény rabok, de sajnáljuk őket, mert milyen nehéz nekik itt bent, mert sose szabadulhatnak ki. Meg kell adni nekik mindent, amit kérnek, emberibb körülményeket kell biztosítani, meg ezt, meg azt kell biztosítani. Ki nem sz..ja le, hogy hogy érzi magát odabent, megölt egy vagy több embert, ez a minimum, amit ezért kapott. Ezekre az emberekre többet költ az állam, mint a normális emberekre. Orvosi ellátás, konditerem, érettségi, egyetem INGYEN. A rendes ember, meg nem tud egyetemre menni, mert nincs pénze?! És szinte mindegyik ártatlanul ül bent. Én nem voltam ott, én nem öltem meg senkit, kábítószer, gyógyszer hatása alatt cselekedtem. Nem öltem meg, csak véletlen beleszaladt a késembe többször. Amúgy a memóriám meg kicsit szelektív. :( A könyv nem volt rossz, de jól felbosszantottak ezzel a segítsünk szegény elesetteken.

Anikó
2014. 07. 23.

Havas Henrik könyveit imádom. Talán ez volt az egyik legjobb. Képtelen voltam letenni. Jó a stílusa és mindig érdekes témákról ír. Egy baj van, hogy nem jelenik meg sűrűbben könyve :)


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

LID - Együtt olvasunkLID - Együtt olvasunk