Győry Domonkos

Anyám sírása halkul

pont kiadó kft  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  120 oldal

"Ezek a kivételes érzékenységű elbeszélések a kisemberek életének megannyi rezdüléséről, a hétköznapok monotóniája mögött megbúvó drámákról, kisiklott emberi sorsokról tudósítanak. Írójuk kifinomult nyelvi kifejezésmódja hajlékony eszközévé válik a szerzői szándéknak: egyszerre van jelen prózájában a mesélői attitűd és a feszültséget fokozó elhallgatás.

A kötet első ciklusa - ORIGINÁL - kemény társadalmi és lélektani kérdéseket dolgoz fel, de általánosan elmondható, hogy a 21. század emberének dilemmáival foglalkozik, a mai ember érzéseivel és gyötrődéseivel az ellentmondásos, párhuzamos elvárásokkal terhelt világban.

A második ciklus (ANYÁM SÍRÁSA HALKUL) egy életút mozaikjainak kirakósaként vizsgálja az egyén drámájának lírai mélységű bemutatásán keresztül a családi és emberi sorskérdéseket."Győry Domonkos érett fejjel lépett az irodalom színpadára, nem valamiféle hebehurgya, akaratos ifjúként, akit néhány publikáció után azonnal elönt a kötetdüh.

Első, kisprózákat tartalmazó kötetét hamar követte a második, egy regény, amely után hosszabb szünet következett. És most itt a harmadik könyve, benne elbeszélések, novellák, tárcák és karcolatok.

Nyugodt szívvel mondhatjuk: megérte várni. Nemcsak nekünk, olvasóknak, hanem Győry Domonkosnak, az írónak is. Ezek a kisprózák további érettségről, fölvállalt tapasztalásokról és tetten érhető bölcsességről tanúskodnak.

Győry érezhető empátiával viseltetik elesett figurái iránt, és a legreménytelenebbnek tűnő helyzetekben is megtalálja a fölszabadítóan ható iróniát.

A rokonszenv nem ritkán mély személyességbe fordul"- írja egy recenzense.Győry Domonkos (sz. 1967) polgári foglalkozása szerint könyvtáros, jogász, mediátor, párkapcsolati tanácsadó.

2021-ben Szinnyei József díjjal jutalmazták. E sokoldalú elkötelezettsége, érdeklődése és tájékozottsága prózai műveiben is visszaköszön: elbeszéléseinek világa meglepően szerteágazó.

Győry Domonkos "prózában utazik": jártában-keltében is - történjen az gyalogosan, vonattal vagy autóval - szüntelenül megfigyel, mérlegel, történetet rögzít. Gyakran publikál jelentős irodalmi folyóiratokban.

Az Anyám sírása halkul a harmadik kötete."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 730 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 593 Ft

A termék megvásárlásával

259 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó pont kiadó kft
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:120
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly222 gr
ISBN9786155500787
Árukód2755160 / 1205050

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 730 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 593 Ft

A termék megvásárlásával

259 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!