Füredi Júlia

Csúcsragadozók - Tabuk és kamuk nélkül a vezetésről

jaffa kiadó és kereskedelmi kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | FLEXI  |  272 oldal

Mégis miért kellene megvenned egy újabb könyvet a cégvezetésről? Így is ott porosodik egy csomó kötet a polcodon, amelyek azt taglalják, hogy miként lehetne jó vagy még jobb vezető belőled. Nagy lelkesen hazavitted őket, aztán a tizedik oldalnál rájöttél, hogy egyik sem rólad szól, hogy hiába mondják meg a tutit, sose fogod megugrani az elváráshegyeket, amelyektől a szerzőik szerint "igazi" vezetővé válhatnál, és hogy már megint ugyanazokat a kamu bölcsességeket szajkózzák, amelyekről pontosan tudod, hogy a valóságban még az ellenkezőjük sem igaz.

Ez a könyv viszont rólad és neked szól.
Akkor is, ha évtizedek óta embereket vezetsz, de akkor is, ha csak ácsingózol egy ilyen lehetőségre, családi vállalkozást gründoltál vagy beosztottként szeretnél a függöny mögé látni.
Én nem akarom neked megmondani a tutit.
Viszont megtalálsz a könyvben mindent, amiről a vezetők egymás között is csak titokban beszéltek, mert tabunak számítottak. Eddig. Együtt sorra vesszük a napi küzdelmeket, dilemmákat, visszás és röhejes helyzeteket, kérdéseket, amelyek nap mint nap foglalkoztatnak, de sem a szakirodalom, sem a képzéseid során nem esett róluk szó.
Végre leszámolunk az összes kamuval.
Mert biztosan te is tapasztaltad már, hogy óriási különbség van a hivatalos "mondások" és a valóság között. Sokan vagyunk így. Beszéljük ki végre ezt a valóságot, és hagyjuk a kamut másra.

Mielőtt kicsengeted a könyv árát a kasszánál, hadd legyen egy javaslatom: lapozz bele! Olvasd el, kinek ajánlom és kinek nem. Aztán döntsd el, hogy folytatod-e. Ha velem tartasz, találkozunk odabent, az első oldalon!


DR. FÜREDI JÚLIA szervezetpszichológus, a szervezeti kultúra a kattanása. Közel három évtizeden át dolgozott HR felsővezetőként multinacionális nagyvállalatoknál, aztán a jobb élet reményében egyszer csak átállt a "sötét oldalra" - azaz saját vállalkozásba fogott: a szervezeti kultúra transzformációs képességét mérő mobil applikációt fejlesztett.
Szakmai és személyes tapasztalatairól a LinkedIn-en minden szerdán este háromnegyed nyolckor jelenik meg írása a "zemberek", a vezetés, a szervezeti kultúra, a pszichológiai biztonság témájában. #haszerdaakkorajuli
2021-ben jelent meg nagy sikerű első könyve ELÉG! Kiégtem. Most hogyan tovább? címmel.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 699 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó jaffa kiadó és kereskedelmi kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:272
BorítóFLEXI
Súly272 gr
ISBN9789634757801
Árukód2773232 / 1218030

Vásárlói értékelések, vélemények

(6 vélemény)
Kuritá Csaba
2023. 09. 11.

Ez a könyv borzalmas! Csak azért regisztráltam az oldalra, hogy figyelmeztessek mindenkit: könyörgöm, ne vegyétek meg, ha jót akartok magatoknak! Inkább adjátok oda az árát (6000 Ft) egy hajéktalannak vagy vegyetek belőle egy kis crack-et, mindkettővel csak jobban jártok! Őszinte leszek, a 60. oldalig bírtam olvasni, bármennyire is próbáltam tovább jutni, olyan volt mint egy véget nem érő "az előző rész tartalmából". Csak húzza és húzza, nem tér rá a lényegre. Csak húzza és húzza. Most már igazán rátérhetne, de nem, még nem. Csak húzza és húzza... De ezt tegyük félre, nem mindenki tud jól felépíteni egy könyvet. Csak azért mert valaki egy multinál HR-es atyaúristen volt pár évtizede, nem jelenti egyből azt, hogy jó író is lenne. Szóval nem is ez a fő bajom. A fő bajom az, hogy ormótlanul hazudik az ember pofájába, amikor azt állítja a hátlapon, hogy más vezetőképző könyvekkel ellentétben "ez rólad és neked szól". Hazugság! Ez nem rólad szól, hanem a íróról és az óriási egojáról. Egy unalmas, idejétmúlt, magát viccesnek és fiatalosnak gondoló, feminista nyugdíjas néniről, aki úgy próbál meg aktuális és érdekes lenni, hogy minden harmadik mondatban elrejt egy hunglish kifejezést, vagy néha egy "b*zdmeget". Wow, nagyon fiataloschnak tetszik lenni, Julika néni! (Mondjuk sejthettem volna a borítón lévő, lyukas bőrdzsekis képéről, hogy valamit kompenzálni próbál.) Ez a nő elképesztően nyomasztó multis világban nőhetett fel, szóval csak sajnálni tudom. Rengeteg szorongása, kisebbségi komplexusa lehetett, szerintem utálta a kollégáit és valószínűleg őt sem szerették, ha ilyen volt. De akkor mégis miért írta meg ezt a könyvet? Fel nem tudom fogni... Az ég adta világon semmilyen gyakorlati vagy elméleti insight-ot vagy tanácsot nem ad a könyv kb. negyedéig. Kérem, hogy akinek sikerült végigolvasnia, az írja már le, hogy végig ez a mellébeszélés ment még 200 oldalon keresztül, vagy volt valami értelme is!

Egyed Boglárka
2023. 11. 07.

Ez a könyv tényleg borzasztó, nagy csalódás a szerző előző könyve, az Elég! után, ami ezzel ellentétben remek és hasznos volt. Ennek se füle, se farka.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 699 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat