Ernyey Béla

Sznobbarométer - PRAKTIKUS KÉZIKÖNYV FELTÖREKVŐK SZÁMÁRA

nem magyar könyvklub rt.  | 2004  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  112 oldal

A Sznobbarométerből bárki napok alatt elsajátíthatja a viselkedés alapvető fortélyait, nem kell odafigyelnie nehezen bemagolható kifejezésekre, kiejthetetlen külföldi szavak ezreire, amelyeknek még a jelentése sem világos a számára. Ebben a gyakorlatias könyvben minden szó, amely fontos lehet a Feltörekvő életvitelében, mostantól kezdve Nagybetűvel van jelezve. Tehát akinek nincs annyi ideje, hogy figyelmesen végigolvassa ezt a nem túl sok oldalt, csak megjelöli színes kihúzóval a számára fontos Nagybetűs Szavakat a szövegben, és ezzel máris elkészült a saját Sznoblistája. Ráadásul a könyvben használt idegen szavak mellett az olvasó mindig talál megfelelő magyarázatot, így később kényelmesen, tetszés szerint állíthatja össze testre szabott, célirányos Szókincstárát. Az ajánlásokat praktikus (ötletes) Tippek (javaslatok, tanácsok) egészítik ki. Például így: Tipp: Ha tudja már a jelentésüket, használja bátran és gyakran az idegen szavakat, mert ezek emelkedetté teszik kifejezési módját, és megkülönböztetik Önt a tudatlan pórnéptől. A Sznobbarométer megjelenésével egy csapásra vége azoknak az időknek, amikor csak egy Szűk Elit (különlegesen Előkelő Társadalmi Réteg) gyermekeinek adatott meg a kiváltság, hogy azt az évekig külföldi egyetemeken magukba szívott Műveltséget és Nyelvtudást, Stílust (a magatartás jellemző jegyeit) és Eleganciát (választékos nagyvilágiságot) fitogtathassák, amelynek Ön, Nyájas Olvasó pár nap alatt a birtokában lehet. Ebben a pillanatban talán még fel sem fogja, mekkora segítség az, hogy ízlésvilágát nem saját magának kell kialakítania. Ehhez rendelkezésére áll a könyv végén található Klassz- és Snassz-lista, a kötelezően elsajátítandó és kötelezően elutasítandó dolgok felsorolása is. Ez a két fejezet a beavatottak biztonságával vezeti Önt jövendő véleményének kialakításában, fontos döntéseinek meghozásában. Bizonyos szavakat kiemelten, többször és több helyen olvashat majd e könyvben. Ezek azok a Kulcsszavak, amelyek a Feltörekvő mindennapi életét meghatározzák. Ezen szavak birtokában, legyen szó Utazásról, Börzéről, Borokról, Öltözködésről, Ingatlanról, vagy Golfról -, Ön nem jön többé zavarba, és megállja a helyét a Legelegánsabb (legnagyvilágibb) Társaságban is. Forgassa ezt az értékes útmutatót lehetőleg mindennap, olvassa el egymás után többször is, esetleg éjszakára tegye a feje alá. A Nagybetűs Szavakat tanulja meg kívülről, és tartsa magát minden esetben a könyv ajánlásaihoz. Így az áhított Magánéleti, vagy Társadalmi Felemelkedés, Siker és Elismerés hamarabb lesz az Ön osztályrésze, mint gondolná.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 745 Ft

A termék megvásárlásával

274 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó nem magyar könyvklub rt.
Kiadás éve2004
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:112
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly320 gr
ISBN9789635491339
Árukód2084914 / 1009023

Vásárlói értékelések, vélemények

Bonnano Joe
2004. 09. 20.

ki az a hulye aki ezt megveszi?? ernyedt bela ujabb amokfutasa...

Juc Juc
2004. 09. 22.

Biztos vagyok benne, hogy Ernyeynek volt valami célja e könyv megírásával (pl. a könyvet halálosan komolyan vevők megmosolygása). Kíváncsian várom a fejleményeket, a könyvről való nyilatkozását. Ha pedig komolyan gondolta a leírtakat, akkor egy világ omlott össze bennem vele kapcsolatban!

A. Azalea
2004. 09. 25.

Ma sznobnak lenni "trendi".Ez a könyv csak a sznobizmus reklámozására szolgál,hiába próbálja meg Ernyey ironikus lepelbe burkolni. És még valami:hogy az orosztudás vagy a pilótakeksz mitől ciki,azt valószínűleg csak ő tudja.

Other Marianne
2006. 03. 24.

Valószínű, nagyon sokan nem tudják, hogy ez már a negyedik könyve. Akik nem ismerik pályfutását, azt hogy honnan jutott el odáig amivé napjainkra vált, nem alkothatnak valós képet róla. Ez a könyv egy görbe tükör azokról akik rendelkeznek a megfelelő anyagi tőkével, de nincsenek felvértezve az intelligencia és szellemi tőke eszközeivel (-finoman szólva is). Ajánlom első könyvét is, hogy megérthessék "ezt": Az álmok veszélyes dolgok.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 745 Ft

A termék megvásárlásával

274 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power