Elliot Aronson  |  Anthony R. Pratkanis

A rábeszélőgép - Élni és visszaélni a meggyőzés mindennapos mesterségével

ab ovo kiadói kft.  | 2012  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  212 oldal

Hogyan hirdessünk hatásosan? Hogyan védekezzünk a hatásos hirdetések ellen? Hogyan álljunk ellen a kísértésnek, hogy megvegyük azokat a jó vagy rossz termékeket, amelyeket mindenáron ránk akarnak tukmálni? Hogyan adjunk el jó politikust? stb. E könyv a fenti kérdésekre keresi (és gyakran találja meg) a választ. A két amerikai szerző világhírű szociálpszichológus. Tudományáguk azt kutatja: hogyan viselkedik az ember csapatban, csordában, kis és nagy közösségben - egyszóval: társadalomban. A rábeszélőgép egyszerre szórakoztató olvasmány és közhasznú kézikönyv a meggyőzés mindennapos mesterségéről, annak elméletéről és gyakorlatáról; élvezetes stílusban, a témába vágó karikatúrákkal.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 090 Ft

A termék megvásárlásával

209 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó ab ovo kiadói kft.
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:212
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly298 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR RAJZOKKAL
FordítóVámos Miklós
ISBN9789637853036
Árukód2112052 / 1018329

Vásárlói értékelések, vélemények

(2 vélemény)
Tóth Beatrix
2006. 12. 15.

Ezt a könyvet be kellene tiltani, hogy senki más ne olvashassa, mert annyira jó, és hasznosan forgatható. Eddig még csak könyvtárban olvastam, de az addig számomra ismeretlen fogásokat sorra felismerem a politikusok beszédei és fellépései során. Egymás után csodálkozok rá, hogy jé ezt is ebben a könyben olvastam, és tényleg igaz, tényleg alkalmazzák és tényleg sokan bedőlnek neki!Mind a mai napig érvényesül mind a politikában, mind pedig az üzleti élet terén, ahol könnyen "áldozattá", "orrunknál fogva vezetetté" válhatunk, mint valami bábuk, anélkül, hogy tudatában lennénk ennek. Pedig ha egyszer olvasunk e teknikáról, akkor azonnal felismerjük, és kikerülhetjük ezeket a számunkra állított csapdákat. És akiben megvan hozzá a késztetés, az sikeresen állíthat ilyen csapdákat mások számára, /biztos sikerrel/, persze ha az a másik személy még nem olvasta el ezt a könyvet. Szóval a kezdő mondat ellenére én mindenkinek nagyon ajánlom, mert eredményeképpen sok számmal nyitottaban látjuk majd a körülöttünk lévő világ eddig számunkra ismeretlen , ám mégis mindennapi oldalát.

Polló László
2007. 08. 21.

Korunk rákfenéje a televízió. Évekig kitiltottam a lakásból ezt a szerkezetet (most sajnos megint van). Aronson és Pratkanis most végre elmagyarázta nekem, miért is utálom a TV-t. Nem okozott a dolog nagy meglepetést, de ők adatokkal is alátámasztották azt, amit eddig csak éreztem: ezért, mert a TV egy akkora hazugsággyár, amilyent még korábban soha nem ismert a történelem. Könyvüket kötelező tantárgyként kellene oktatni már az általános iskolában, és ezt az oktatást közép és felső szinten is megismételni. Az általános gondolkodási restséget kihasználva ejtenek csapdába a politikusok, a marketingesek, a bankárok, a gyógyszergyártók és még sorolhatnám, ki mindenki. A kereskedelmi TV ezek hű kiszolgálója: bárki becsaphatja a nézőket, ha megfizeti a TV-t. A sarki örömlányok ájtatos szüzek a kereskedelmi TV-khez képest! Ha tehát nem akarod az életedet becsapva és illúziókba ringatva leélni, ha magad szeretnél világosan látni és aktívan cselekedni a napi átverések ellen, akkor ez a könyv legyen kötelező, szórul-szóra megtanulandó olvasmányod! Az ára is megfizethető: pár órás béredből meg tudod venni, s ha elolvasod, a világ már soha nem lesz olyan, mint előtte volt!

Gergő
2017. 01. 05.

Nagyon jó könyv, nincs meg benne szerencsére a száraz "tankönyv" hatás, mégis nagyon sok okosságot tud meg belőle az ember. Az ilyen könyveket kéne a középiskolába kötelező olvasmánynak adni...


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 090 Ft

A termék megvásárlásával

209 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal