Ehrlich Éva

A magyar infrastruktúra az Európai Unió követelményeinek tükrében

miniszterelnöki hivatal  | 2003  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS  |  412 oldal

Libri Antikvárium
Tanulmányainkban 5 infrastrukturális ágazat, mégpedig a közlekedés (összes hozzátartozó alágazataival együtt), a vízgazdálkodás, az infokommunikáció (ezen belül az informatika és a hírközlés), a posta és az energiaszektor helyzetét és az EU követelményeknek, elvárásoknak való megfelelését vizsgáltuk.
Az összefoglaló elkészítését a témacsoport keretében kidolgozott tématanulmányok alapozták meg, amelyeket az adott témában jártas kiemelkedő tudású szakemberek (néhol kis munkacsoportok) készítettek. Tanulmányaik mindegyikét ebben a kötetben közreadjuk. A szerzők közreműködését, tématanulmányaik elkészítését köszönöm.
Az összefoglaló tanulmány több szakaszban elkészült tervezeteit a témafelelősök egy részével egyénileg is áttekintettem. Az összefoglaló tanulmány első változatát 2003. április 10-én közös munkaértekezleten is megvitattuk. Köszönöm mindannyiuk részvételét és közreműködését. Külön köszönöm azokat a megjegyzéseket, kritikai észrevételeket, javasolt kiegészítéseket, pontatlanságokra való figyelmeztetéseket, amelyeket a munkában résztvevő szerzőktől ebben a formában is megkaptam. Ezek döntő többségét érvényesítettem a végleges szövegben. A teljes véleményegyezés azonban ilyen munkáknál nem valósítható meg. Ezért szükséges leszögeznem: a jelenlegi összefoglaló tanulmány a szerző véleményét tükrözi. Az itt közreadott összefoglaló tehát nem tekinthető a tématanulmányok egyszerű összegzésének.
Az összefoglaló a 2003. január végi ismeretek alapján került lezárásra. Elkészítéséhez a tématanulmányokon kívül felhasználtam a témaköreinkben számomra hozzáférhető egyéb forrásokat: nemzetközi és hazai főbb szakfolyóiratok tanulmányait, a magyar napi sajtó és néhány magyar hetilap (mint pl. a Figyelő, a HVG stb.) közléseit, információit is. Megkíséreltem az elkészült tématanulmányok és elhangzott észrevételek gazdag információit, továbbá a szakfolyóiratok elemzéseit és a sajtótermékek közléseit egymással tartalmilag összehangolni, figyelembe véve a témakörök kölcsönös összefüggéseit és kölcsönhatásait is. Ez az összefoglaló már csak ezért is bővebb és átfogóbb, a részleteket tekintve pedig szűkebb, mint a tématanulmányok.
Köszönöm Dr. Tímár András segítségét és hasznos gondolatait a munkacsoport tevékenységének megszervezésében, részvételét a munkacsoport munkálataiban, a munka során felmerült különféle problémák megoldásában és a 2003. évi munkaterv elkészítésében.
Köszönöm munkatársam, Dr. Szigetvári Tamás munkáját és állandó segítségét munkacsoportunk munkálataiban és a gyakorta előforduló sokirányú különféle szakmai feladatok elrendezésében és végül köszönöm Paksai Béláné pótolhatatlanul ügyes munkáját, nélkülözhetetlen fáradozását munkacsoportunk munkájának adminisztratív, szervezési és technikai bonyolításában és az elkészült tanulmányok végleges változatai publikálásra való előkészítésében.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 900 Ft

A termék megvásárlásával

190 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-4 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-4 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:
Méret:16 x 23.5 cm
Kiadó miniszterelnöki hivatal
Kiadás éve2003
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:412
BorítóPUHATÁBLÁS
ISBN9639284866
Árukód6074358 / 5074290

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 900 Ft

A termék megvásárlásával

190 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-4 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-4 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power