Edward Klein

Miért nem szerethető Hillary?

atlantic press  | 2016  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  287 oldal

Mi volt az a más esetekben jelentéktelen apró emberi vétség, mely Hillary Clinton választási vereségét okozta? Erre a kérdésre találja meg a választ az olvasó Edward Klein könyvében. Mitől és hogyan romlott meg vészesen Hillary és Obama viszonya Clinton asszony külügyminisztersége idején? "Borulhatott a bili" a választási kampány utolsó szakaszában a volt külügyminiszter elektronikus levelezése vagy a Clinton alapítvány tevékenysége kapcsán? Mi volt a legdurvább veszekedés tárgya a házaspár életében az
emlékezetes Lewinsky-ügy óta? Végül, de nem mellékesen: Mi az igazi probléma a volt elnök férfiasságával?
Ed Klein csattanós válaszokkal szolgál ezekre a kérdésekre is a Hillary közéleti tevékenységének és a Clinton házaspár mindig zajos magánéletének legutóbbi tíz évéről írt leleplező könyvében. Írását nevezhetjük pletykakönyvnek is, de a The New York Times bestsellerszerzője a nyilvánosságra került tények mellett a Clintonék legbelső baráti köréből szerzett információk sokaságával támasztja alá értesüléseit. Márpedig a pletyka, mihelyt megfelelni látszik a valóságnak, nem pletyka többé. Ami biztos: Ed Klein kulisszatitkokkal teli, de közben mosolyra ingerlően szórakoztató sikerkönyve bepillantást enged az amerikai belpolitika boszorkánykonyhájába, s magyarázatot ad egy sokak számára meglepő választási vereségre.

Részlet a Hívja vissza a kutyáit c. fejezetből:
" - Azt akarom magától, Barack, hogy hívja vissza a kibaszott kutyáit! mondta Hillary.
Obama egy pillanatig döbbenten hallgatott. Aztán felállt, hátat fordított Hillarynak és kinézett a Wilson Rózsakertre néző magas ablakokon.
Jarrett később elmesélte, hogy e pillanatban attól tartott, az elnöknek torkán akadt a szó, ami ritkán fordult elő ismeretségük sok éve alatt.
Mielőtt azonban Jarrett közbeléphetett volna, Obama megfordult és egyenesen Hillary szemébe nézett.
- Semmit sem tehetek, sem így, sem úgy - jelentette ki. A dolgok már beindultak, én pedig nem tudok és nem akarok beavatkozni. A gondjait, egyenesen megmondom, saját magának köszönheti. Ha tisztességesen járt volna el...
Hillary félbeszakította.
- Mindig akadnak gyűlölködők, akiknek az a célja, hogy elkapják Clintonékat - mondta.
Felállt, búcsút intett, és azt motyogta, 'köszönöm'. Közben kisétált, nyitva hagyva maga mögött az Ovális Iroda ajtaját."

Hillary Diane Rodham Clinton Bill Clinton elnöksége idején az Egyesült Államok First Ladyje volt. Korábban, 1983 és 1992 között Arkansas állam kormányzójának feleségeként mutatkozott be a politikában. Clinton elnök leköszönése után, 2001 és 2009 között, Hillary New York állam történetének első női szenátora volt. 2008-ban először indult az elnökválasztásokon, de Barack Obamával szemben alulmaradt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott vetélkedésben. 2009 és 2013 között az Egyesült Államok külügyminisztereként működött, majd 2015-ben másodszor is harcba indult a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, hogy az Egyesült Államok történetének első női elnöke lehessen, de alulmaradt a republikánus Donald Trumppal szemben.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 790 Ft Korábbi ár: 2 274 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 1 895 Ft

Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó atlantic press
Kiadás éve2016
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:287
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly310 gr
FordítóSzántó András
ISBN9786155332883
Árukód2680273 / 1156523

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 790 Ft Korábbi ár: 2 274 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 1 895 Ft

Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal