Eckhart Tolle

A most hatalma a gyakorlatban - Nélkülözhetetlen tanítások, meditációk és gyakorlatok a jelen pillanat erejének felismeréséhez

édesvíz kiadó  | 2018  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  178 oldal

A most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv; amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy - a gondolataink mögött lévő - jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: "Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető - nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben." E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a "megbocsátást, könnyűséget és fényességet". Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük gondolatainkat, és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon, s a közöttük lévő űrön, hogy - talán egy idő után, talán azonnal - felfedezhessünk valami "életmegváltoztató" összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket s világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 600 Ft

A termék megvásárlásával

360 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó édesvíz kiadó
Kiadás éve2018
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:178
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly330 gr
FordítóTótisz András
FormátumRO 12 138 X 196
ISBN9789635290239
Árukód2083109 / 1008404

Vásárlói értékelések, vélemények

(13 vélemény)
Subicz András
2004. 09. 21.

Ahogy Dr.Domján írta: KULCS. És ahogy az előttem szóló írta, mindenkinek el kellene olvasni. Jó felébredést:)

Eőry Tamás
2004. 10. 14.

Aki veszi a bátorságot és azt meri mondani magának, hogy elég a szenvedésből, aki kiutat keres a mindennapok hihetetlen közönyéből és képmutatásából, aki ébredni akar hosszú álomból, akinek elege van a pitiáner emberi játszmákból az olvassa el ezt a könyvet. Csakis az olvassa ezt a könyvet, aki szembe mer szállni saját magával, aki le akarja győzni a vágyait, aki tisztaságot keres.

Nagy Margit
2008. 10. 21.

Segít megtudni az örök kérdésre a válszt: hogyan legyek más, jobb. Olvasása közben az ember sok mindenre rájön: pl. arra, hogy lehet, amit eddig helyesenek gondolt, pont az, ami akadályozta őt a kiteljesedésben. Egy biztos: ha nem csak olvasod, de el is gondolkodsz rajta, egész másként fogod látni a világot. Szebbnek, és jobbnak.

Hegedűs Timea
2009. 08. 13.

Mikor elkezdtem olvasni ezt a könyvet, akkor még nem értettem, de ahogy eltelt 3 év az életem történései pontról pontra beleillettek az ovasottakba. Fel akartam készülni az "életre" és azt hittem hogy a könyv majd segítségemre lesz, de nem lehet előre tudni, hogy mi fog történni. Éppen ezért kell minden nap kinyitni, h emlékeztessen, hogy hogy élj.

adrienn
2009. 08. 28.

Szuper könyv,sokat olvastam,különösen,ha szerelmi bánat éert. Használt! Igaz, idő kellett hozzá.

Gábor Timea
2009. 09. 03.

Ez a könyv óriási jelentőségű. Talán érdemes könnyebbel kezdeni előtte: Pl: Békés harcos, Bibliamagyarázatok,aztán EQ érzelmi intelligencia Daniel Golemantól, majd nekem Müller Péter Szeretetkönyve jött..., aztán Romboló érzelmek-beszélgetések a Dalai Lámával. Ezek után Tolle könyve már emészthetőnek bizonyult és mindent a helyére tett. Nem vagyok vallásos, ez valóban inkább ébredésnek nevezhető, amit a könyv elérhet és megváltozhat az életed minden területen. A barátom szerint azóta más ember vagyok.

Viki
2009. 11. 17.

Csatlakozom az elöttem szólokhoz.Remekmű,mégha nehéz is szembenézni önmagunkkal.

Denevér:)
2010. 05. 21.

Fantasztikus könyv! Amikor legelsőnek elkezdtem olvasni,valamiért félbemaradt, aztán történtek dolgok(szerelem és szakítás) úgy éreztem tennem kell valamit, változnom kell. Újra a kezembe vettem a könyvet!És megértettem sok mindent,amit akkor még nem.Szerintem valaminek ahhoz történnie kell az életben(ez lehet látszólag apróság,mint egy szakítás,vagy akár egy szörnyű tragédia),hogy az ember azt mondja: Elég! Újjá akarok születni!A könyvnek köszönhetem h tovább tudtam lépni.persze sok gyakorlás kell hozzá,és néha még elkalandozok,de olyankor hamar észbekapok és visszazökkenek a mostba:).. talán ha akkor kiolvasom,mikor legelsőnek a kezembe vettem,minden máshogy alakul,mert tökéletesen megértettem milyen hibákat követtem el. De ami elmúlt az elmúlt..ez mindenesetre jó lecke volt!:) Most h ismerem a MOST hatalmát, tudom kezelni az élethelyzeteket. Én mindenkinek ajánlani szoktam !:) Nekem bejött, megváltoztam! Szóval amint már említettem FANTASZTIKUS könyv!Csak ajánlani tudom!

zizi
2010. 06. 30.

AZ önismeret útjánka eleje: "...ezerszeresen fáj, ami ezerszer fájt, míg szeretni tanultam"

Barangolo
2010. 07. 10.

A radikális változás igéretét hozza Tolle, de állandóan belebukik saját megfogalmazásaiba és képtelen választ adni saját kérdéseire. Feltételezésekkel kezd, melyek alapjait a könyv elejétől bizonyitottnak tekint, utána már csak mint egy hivatkozás használja, pedig a képzeletbeli beszélgetőpartnere kérdései folyamatosan ennek premisszáit feszegetik. Tolle viszont minden ezekre irányuló kérdést kikerül. A könyv igyekszik elhitetni velünk hogy értékrendünk, mely múltunkra és jövőképünkre alapozódik, teljes mértékben hibás alapokon nyugszik és le kell vetnünk az idő dimenzióját hogy elérjük a "jelen" által nyújtotta boldogságot. Az önmagának feltett kérdéseit melyek mindannyiunkban megfogalmazódnak, viszont kényelmesen kikerüli. "Hogy tudok reménykedni ha nem nézek a jövőbe?", "Miként tanulok a múltamból ha letagadom?", csupa alapkérdés, melyeket egész egyszerűen ignorál és folytatja megszállottságát a "Most" misztikus és magyarázat nélküli erejére hivatkozva. A könyv egy bizonyos ponton alapvető hibákat ejt mely mutatja elfogultságát: az állatok nem mutatnak önmagukban erkölcsi alapra helyezhető vonásokat. Pedig a csimpánzoktól kezdve a madarakon át, minden élőlénynél jelen vannak az irracionális viselkedés "társadalmi" vonzatai, melyeket nem lehet semminek tekinteni. A könyv önmagát ismétli és veszélyeket is rejt: egy elveszett lélek hamar elhiszi hogy megoldás a fájdalmaitól megszabadulni ha letagadja mindazt mely félelmei alapja vagy fájdalmai oka. De ebben a keserű helyzetben nincs rosszabb mint a Jelen mérhetetlen magánya amikor már nem marad semmi más. Nincs Boldogság a nélkül hogy perspektivába helyezzük életünket, ezt főleg Tollénak kellene tudnia, aki egy spirituális belátás által találta meg újra helyét a világban, nem az által hogy továbbra is padokon bámult ki a fejéből. Erős fenntartással kell ezt a könyvet kezelni, mint ahogy sok hasonlót manapság.

Michael
2010. 10. 03.

Hmm. elolvastam. Több filmjét, előadását megnéztem. Meghallgattam többször a hangos könyvet. egy egykori munkanélküli, életcéltalan ember, mindent egy lapra felteszek nincs vesztenivalóm hazardjátéka az emberiséggel. A könyv lelkileg instabil emberek kezébe kerülve "fegyver" amivel a Tolle bibliára alapozva viszik zátonyra saját életüket. A múlt tagadása az elméletének, az emberi alap morálok, elvárások lebombázása mind mind egy anarchikus, társadalmi elvárások nélküli emberfajt formál, tenyészt ki. Agykontroloztam. Nyitot vagyok a lelki, spirituális, a változtasd meg Önmagad dolgokra. De ez az ember se nem sámán, se nem spirituális személy, se semmi jövő látó. Egy egyszerű, és nagyon remélem hogy egyszeri bolond. A magam részárről tiltanám a könyvet, illetőleg +120 IQ fölött engedném h valaki megvegye... Ott kis napi szines, kis humortár, alatta tömegpusztító, emberi sorsokat tönkre tevő fegyver. Saját tapasztalat.

Halmai Eszter
2011. 10. 13.

Michael és Barangolo tökéletesen félreérti a könyvet. Ami nem baj. Mindennek ugyanannyi a pártolója, mint az ellenzője. Ez is az illúzió része. Szerintem Tolle könyvei valóban megosztóak, bátorság kell hozzájuk és ez keveseknek van. Az illúzió mögé nézni és meglátni a való világot azonban csak elhatározás kérdése. Ha kritizálunk valamit, pl. egy könyvet, az az elme újabb kreálmánya. DE ez is így jó.

Amadé
2012. 12. 21.

Van egy nagyszerű könyv, amit Michael és Barangolo is olvasott, viszont nem jutott el hozzájuk az értéke. Mind ketten tagadásról beszélnek, holott a könyv világosan kifejti, hogy sem a múlt - sem a jövő de főleg nem a jelen tagadása nem járható út. Sokkal inkább a félelem felszámolásáról ír, amivel eltemethetjük a múltat és nem vetítünk többé a jövőbe. Valamint Eckhart Tolle érthetővé teszi Buddha és Jézus megnyilvánulásait. Leginkább azért írok, mert nem szeretném, hogy a negatív hozzászólások miatt esetleg valakinek elvegye a kedvét ennek a csodálatos könyvnek a megismerésétől. Bátran ajánlom mindenkinek. Általános iskolás korban már nyugodtan lehetnekellene ezzel a témával foglalkozni.

Kata83
2012. 12. 26.

Szeretnék az előző "kritikákhoz" pár szót hozzá tenni-nem kifejezetten Tolle "védelmében", hiszen nincs kit megvédeni (csak az egót). Először is egy szó sem esik arról, hogy a múltat tagadnunk kellene, éppen az ellenkezőjét mondja, azaz: fogadjuk el a múltat úgy, ahogy megtörtént, azaz, ahogy most bennünk él, és ne aggódjunk a jövőről alkotott fiktív mentális képzeteink miatt. Tehát a jelenben szükségszerűen benne foglaltatik a múltunk is (pl, testünk, emlékeink, érzelmi sémáink), jövőnk is, de ezek ellen általában küzdünk, nem tudjuk teljes valójukban elfogadni ezeket, így a jelenünket sem. Ha ezt a mentális ellenállást feladjuk, akkor tudjuk a jelen teljességét megtapasztalni. Persze Tolle megfogalmazásai (mint minden szöveg) többféleképp értelmezhetőek, de erről szintén szó van: azaz, hogy amiről megpróbál írni, az szavakkal kimondhatatlan, csak megtapasztalni lehet, azaz még ezt sem, mivel az egyenlő a tapasztalat hiányával, amit meg lehet élni az életben is, nem csak a halállal.

dezső
2013. 06. 28.

Én nem olvastam ki belőle a múlt letagadását, csupáncsak annyit, ne élj a múltban. Van egy sokkal jobb, inspiratívabb lehetőség benned, fedezd fel! Ne az agyad beidegződött sémái irányítsanak! Te irányítsd és használd az agyadat, és általában a testedet.

László
2014. 02. 19.

Remek könyv. Számomra érthetőbb volt mint a pusztán elméleti verzió. Sok hasznos felismerésre juthat bárki önmagával kapcsolatban ha elolvassa és gyakorol egy kis önismeretet.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 600 Ft

A termék megvásárlásával

360 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Carley Fortune: Várlak a tónálCarley Fortune: Várlak a tónál