Dr. Korán Imre

A magyar vaskohászat műszaki-gazdasági mutatóinak elemzése 1964-1967

vasipari kutató intézet  | 1968  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS  |  260 oldal

Libri Antikvárium
Vaskohászatunk műszaki-gazdasági mutatóinak első összefoglaló elemzését az 1961-1963. évekről a KGM Vaskohászati Igazgatóságának megrendelésére 1964-ben készítettem. A tanulmány konkrét tájékoztatása többek között a Kohászati Műszaki Tanács plenáris ülésein elhangzott vélemények szerint hasznosnak bizonyult és felvetődött, hogy időszakonként, pl. háromévenként, célszerű lenne az iparág, s a termelés vezetőit a szövegesen is értékelt mutatószámok segítségével a helyzet alakulásról - ahol lehet nemzetközi adatokkal is hasonlítva - rendszeresen tájékoztatni.
Ennek az igénynek kíván most az 1964-1967. évekről beszámoló második elemző tanulmányom eleget tenni, amely a KGM Műszaki Főosztályának megrendelésére készült. Az újabb elemzésben legtöbb nálunk érdeklődésre számot tartó korszerű kohászati eljárás, illetve vaskohászati termék jellemzésére kitértem. Emiatt a terjedelem az első változatnak mintegy kétszeresére bővült. Az adatok feldolgozásánál az iparvezetés számára áttekinthető elemzések készítésére törekedtem. Ahol szükséges volt, ott a vizsgáló-módszerek fejlesztését is kutattuk. Fajlagos mutatóink tanulsága szerint utóbbi években sok területen jelentős javulás történ, azonban még további módszeres fejlesztésre van szükség vaskohászatunk műszaki-gazdasági színvonalának gyorsabb ütemű emeléséhez.
Az elemzések elkészítését az iparági adatok gyűjtésével segítették dr. Jávorfi Tiborné, Kabai Vilmos, Kovács János Schreyer Géza, Tóth Kálmán intézeti munkatársak. Külföldi adatokat és eredményeket gyűjtött Szele Mihály N. intézeti igazgató helyettes. A sokszorosítást rendezte Bányai József, a szöveg korrektúráját pedig dr. Jávorfi Tiborné és Kabai Vilmos készítették el. Mindegyik közreműködő munkatársamnak és lektoraimnak ezúton is megköszönöm fáradozásukat.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 900 Ft

A termék megvásárlásával

190 pontot szerezhet



Személyes átvétel 2-4 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-4 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:
Méret:17 x 23 cm
Kiadó vasipari kutató intézet
Kiadás éve1968
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:260
BorítóPUHATÁBLÁS
IllusztrációÁBRÁKKAL
Árukód6144378 / 5143970

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 900 Ft

A termék megvásárlásával

190 pontot szerezhet



Személyes átvétel 2-4 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-4 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa