Dr. Csernus Imre

A férfi

jaffa kiadó és kereskedelmi kft.  | 2009  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  290 oldal

Annyit már most nyugodtan elmondhatok, hogy akárcsak A nő című könyvnél - amely alapjában véve nem csupán a nőről szólt -, menet közben már itt is tudtam, láttam, hogy ez a könyv sem tisztán csak a férfiról fog szólni. Szerettem volna sok mindent beletenni a férfiasság kérdéséről, a bűntudat megoldásának az elkezdéséről, a gyászról, halálról, búcsúról, elengedésről, virágokról, önmagamról. Tényleg sok mindent. Válaszokat egy sor kérdésre. Felvetéseket a pasikkal kapcsolatosan. Hogy például "miért élt a párom nyolc hónapig egy másik csajjal párhuzamos életet mellettem, miközben azt bizonygatta, hogy mennyire szerelmes belém?" A minap kaptam egy ilyen e-mailt! Épp karácsonykor robbant szét a dolog... Amikor ez a könyv készült, körbetelefonáltam egy csomó pasit, akit ismerek. A tinédzserektől kezdve az ötvenesekig valamennyiüknek ugyanazt a kérdést tettem fel: mitől érzik magukat férfinak. A kérdésre, hogy mitől érzik magukat férfinak, a pasik egy jelentős része azt felelte, hogy ezen ők még soha nem gondolkodtak, és ez a kérdés eléggé meglepetésszerűen érte őket... Holott a nők esetében az utóbbi öt-tíz év másról sem szólt, mint hogy definiálják, mi az, hogy nő... Úgy tűnik, ezek olyan dolgok, amelyekről a pasik általában nem beszélnek. Vagy csak nagyon felületesen. Magáról a férfilétről... Azért nem, mert "ez teljesen magától értetődő", hogy az illető férfi. Fel sem merül, hogy ezt bármi megkérdőjelezhetné..."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 499 Ft Online ár: 5 224 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 3 849 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó jaffa kiadó és kereskedelmi kft.
Kiadás éve2009
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:290
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly386 gr
ISBN9789639604872
Árukód2203269 / 1058389

Vásárlói értékelések, vélemények

(13 vélemény)
Georg
2009. 05. 27.

"Vagy csak nagyon felületesen"... és maga a könyv is végig ilyen marad: felületes.

jxksd
2009. 06. 06.

hisz még nem is olvashatta...

Szilvi
2009. 06. 08.

Szerintem pedig igenis zseniális könyv, kertelés nélkül leírja az igazat, amit érdemes lenne elolvasnia a férfiaknak, és nem mindig a nőket vonni felelősségre!

Péter Pál
2009. 06. 15.

Szerintem nagyon sok igazság van a könyvben...Például azzal teljes mértékben egyetértek, hogy amennyi energiát fektetünk céljainak az eléréséhez ugyanannyival nő az önbizalmunk...szerintem nagyon jól festi le a jelenkor férfi ideálját és társadalmi ideálját, mellesleg sokat röhögtem a beszólásain :) és tényleg nem csak férfiaknak szól...

Anna
2009. 06. 25.

A stílusa tényleg elragadó és kimondottan jó olvasni a könyvét, de igaza van Georg, nem kapunk igazi válaszokat; a végén kiderül, hogy ott vagyunk, ahonnan elindultunk. Arra jó, hogy mi magunk továbbgondoljuk és levonjuk a saját következtetéseinket.

Marianna
2009. 07. 14.

Nagyon tetszik a könyv! Ez az a kategória, amit az ember élete során többször is kell, hogy olvasson, mert mindig felfedez benne valami újat. A nő c. könyv után, amikor ezt a kezembe vettem volt bennem némi fenntartás, féltem, hogy unalmas lesz, vagy ugyanazt olvashatom még 1x, de nem! Csatlakozom Szilvihez, EZ ZSENIÁLIS!!!!

Marianna
2009. 07. 14.

Fantasztikus!

Kata
2009. 07. 20.

Persze, hogy a férfiaknak nem tetszik, mert nagyon találó, és ez nem kellemes nekik! Ahogy a nők meg A nő-n voltak kiakadva. Pedig mind kettő igaz!

M. Ibolya
2009. 07. 21.

A NŐ c. könyvet csapnivalónak tartotta, de ez a könyv majdnem, hogy szép. Tartalmilag, szellemiségében és lelkiségében. Szerintem Csernus doktor lelkivilága tükröződik vissza a könyvben. Fiam 30. születésnapjára vettem, de előbb elolvastam....nem mintha a fiammal gond lenne, ő inkább a "jók" közé tartozik, de azért hátha van mit tanulni belőle még neki is...Remélem,tudom holnap a Camponában dedikáltatni Csernus doktorral, mert úgy lesz igazi szülinapi ajándék.

Rikkancska
2009. 08. 01.

Valóban egy olvasható könyvről beszélünk. Az átlag ember " férfi " számára is emészthető....az átlagbol van a több ugye...?? Kicsit vicces kicsit trágár, a megszokott Csernus Doktor, akinek ez nem tetszik vegyen magának Imakönyvet. Alaphelyzetekről és alapigazságokról ír.... kicsit elszomorító , hogy ezek vagyunk márpedig minden bizonnyal a nagy Magyar virtusnak annyi.... valóban nem csak férfiaknak szól... női sorstársaimnak üzenem... , hogy nem csak a férfianak kell elgondolkozni , hanem nekünk is... mert minket is minősít ha egy PP mellett éljük le az életünket

Háderné Andrea
2009. 09. 03.

Nagyon tetszik mind két mű, mondhatni tanított. A Nő olvasása alatt egyszer sem volt olyan érzésen, hogy "a sarokba kellene dobnom" a könyvet, nem akadtam ki, sőt egyhuzamban végig olvastam, és most eszem A Férfit. A két műben akad olyan rész ami "fáj", mert hát az igazság mindíg fáj... Nekem tetszik, és van Imakönyvem is. ( Javaslatom lenne a NAT kidolgozásnál,hogy ez a két mű (többek között) akár kötelező olvasmány is lehetne végzős középiskolásoknak)

Gabriella
2009. 09. 13.

Visszakaptam az önbizalmam!

Elisabeth
2009. 09. 18.

Kíváncsi voltam, hogy mennyi férfi olvasó véleményét fogom ezen az oldalon találni. Nem csalódtam, sajnos ... Csernusnak A férfi c. könyve sokkal jobban tetszett, mint A nő c. Megvettem a fiamnak ajándékba, azt mondta "majd" elolvassa, bízom benne. Egyenlőre a könyv még a női ismerőseim körében forog ..., nagyon jó véleménnyel. A férfiak nem voltak hajlandók elolvasni, már akiket kértem, hogy örülnék, ha elolvasnák. Mit dumál nekik Csernus?! - volt a válasz. Ez van. A könyv mindenkinek szól (önbizalom, félelem, érzelmek.) Csernus, úgy gondolom, legbelül egy nagyon mélyen érző lélek. A könyvet többször el kell olvasni, hogy ne felejtsük el, és legyen bátorságunk a mindennapi életben is megvalósítani a benne rejlő tartalmat!

egy Nő
2009. 10. 06.

Nekem min a két könyv nagyon tetszett. Amint a Nőt olvastam, egyfolytában bólogattam, bólogattam az átélt események miatt, és bólogattam, a változások miatt. A férfit olvasván, szintén bólogattam:))) és átadtam a fiaimnak, akik azóta már tul is vannak rajta. Mármint az olvasáson. Sok hasznos dolgot találtak, amit ki is próbáltak. Büszkei s vagyok rájuk. Azt gondolom, akik hozzá sem mernek kezdeni, akik eleve elitélik, mind találva érzik magukat. A baj az, hogy ez nem a változtatás szándékát váltja ki belólük, hanem a kényelmesebb szitkozódást.

Szuszi
2009. 10. 11.

Nagyon tetszett! még még..

Dia
2009. 10. 14.

Hiszen le is írja, nem fogja konkrétan megmondani mit csináljunk, hanem megadja a lehetőségét annak, hogy változtathassunk, hogy észre vegyük a problémát és magunk változtassunk rajta. Nagyon jó könyv. Elismerésem a Doktor Úrnak!

Dori
2009. 10. 23.

A könyv egyharmada nagyon erdekes, ketharmada haläli unalmas. (Mondjuk abban az egyharmadban ami erdekes, abban tenyleg minden benne van!) A NÖ jobban tetszett!

HTBarbara
2010. 01. 05.

Olvasmányilag jobb volt, mint a Nő, de sajnos elég sok unalmas rész volt benne, valóban. Csak ez nem annyira vulgáris, valahogy jobban van összeállítva.

Flóri
2010. 03. 02.

Hát nem tudom miről beszélnek itt egypáran,a könyv nem felületes,nagyonis őszinte és kritikus.De ez így van rendjén. én nemrég olvastam ki és mindennel egyet értettem.Mindenki más,ahogy a könyvben van nem kell egyet érteni semmivel,csak a vélemény van kifejezve. Zseniális könyv és kész :)

Anett86
2010. 10. 05.

közel áll a fantasztikushoz a könyv. Az olvasás közben folyamatosan j árt az agyam és nem volt olyan rész ahol ne tudtam volna valamelyik ismerősömre gondolni. Hihetetlen hogy mennyire sémára épül az egész élet, és hogy ebből nem tudunk vagy csak nem akarunk kilépni.

Netta
2013. 02. 19.

Legszívesebben a kezébe nyomnám néhány férfi ismerősömnek, hátha magukra ismernek és elkezdenek nyitott szemmel járni. Nagyon tetszett a könyv őszinte kritikája.

supermario4ever
2014. 03. 01.

Ez volt az első könyv amit elolvastam Csernus Imrétől, és nagy hatással volt rám, szabályosan átmosta az agyamat. Olyan dolgokat írt le, amikről mindig is gondoltam legbelül, hogy igazak. És tényleg nem nehéz ismerősre gondolni, miközben olvasom a könyvet, a világ ma már hozott anyagokból dolgozik, de a baj az, mivel az ember társas lény, ezért szabályokat kell lefektetni, ami miatt kénytelen szerepeket játszani. A baj, hogy olyan szabályokat fektetnek le, amivel teljesen elveszíti önmagát, így saját férfi mivoltát. Erre nagyon jól rávilágít a könyv.

Papp János
2014. 06. 24.

Ez a könyv teljesen más volt, mint bármi, amit eddig férfi témában olvastam. Itt is azt vártam, hogy Csernus majd jól leírja, milyen az igazi férfi és talán azt is, hogyan válhatunk olyanná... hát nagyon nem ezt kaptam. Helyette valami sokkal értékesebbet. Örülök, hogy túl tudtam tenni magam a nyers stílusán és megláttam a mögöttes tartalmat. Az egész könyvön átívelő fő üzenet szerintem az, hogy ne csak a külső világban törjünk előre és érjük el a céljainkat, szerezzünk dolgokat (amiben nagyon jók vagyunk), hanem figyeljünk befelé is. Hogy tanuljuk meg kezelni az érzéseinket, feldolgozni a felhalmozott sérelmeinket. Engem egy intenzív önvizsgálatra buzdított, hogy túrjam elő a lezáratlanul maradt dolgaimat, amit a 24 évem alatt elnyomtam. És mit ne mondjak így 1-1.5 hónap után kiderült, hogy van bőven. Azóta sok mindent átéltem, elengedtem, és megkönnyebbültem. Összességében jónak tartom, hogy nyitva hagyta a "Milyen az igazi férfi?" kérdést, mert erre magamnak kell rájönnöm, hogy számomra mit jelent, bennem milyen férfi lakozik. Csak ajánlani tudom!

supermario4ever
2015. 12. 02.

Magasan a legjobb Csernus könyv, amit eddig olvastam. Talán azért, mert én is férfi vagyok, és magamban is találkoztam a könyvben elemzett problémával, nem is beszélve férfitársaimról. Igaz, 2009 óta eltelt 6 év, és egy kicsit változott azóta a világ, de a könyvben leírtak a mai napig aktuálisak, mi több örök igazságok. Remélem, hogy az új kiadású Nő könyv után, egy újragondolt Férfi könyv is megjelenik majd.

Cecilia Haffner
2024. 03. 13.

Zsenialis a konyv. Nagyon ajanlanam mindket nemnek elolvasni A ferfit es a not is. Erthetoen es humorosan mutatja be a meztelen igazsagot.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 499 Ft Online ár: 5 224 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 3 849 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal