Dr. Bujtor László  |  Imre Judit

Dinóország új lakói - Nemrég felfedezett őslények nyomában

digi-book mo.kiadó és ker.kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  48 oldal

Bujtor László paleontológus könyve nem egy újabb "tizenkettő egy tucat" jellegű dinoszauruszos gyerekkönyv. Ezt garantálja a szerző személye, aki gyakorló paleontológus, kutató, egyetemi oktató, nemzetközileg jegyzett tudós. A 8 - 14 éves korosztálynak szánt könyvbe 12 különleges dinoszaurusz került, amiket az elmúlt 5 - 10 évben fedeztek fel, ezért egyetlen nyomtatott dinóskönyvben sem bukkantak még fel. A könyv tudományos igénnyel, a gyermekek nyelvén megírt magas színvonalú szövegét hasonlóan magas színvonalú, remek grafikák kísérik, amik a kiváló grafikus, Jeneses Imre kezét dicsérik, aki a szakértő szerzővel szoros együttműködésben keltette életre ezeket a lenyűgöző teremtményeket.
A könyv nemcsak a legfrissebb, eddig még ismeretterjesztő könyvben soha nem látott dinoszauruszt vonultatja fel, hanem a 12 lenyűgöző őslényt átöleli, közre zárja két önálló szövegrész. A könyv első felében a földtörténetről, az ősmaradványokról, az amerikai Csontok háborújáról, a földünk felszínét mozgató erőkről, a dinók koráról és a könyv szereplőinek élőhelyéről, étrendjéről, környezetéről olvashatunk. A dinoszauruszok bemutatását követő rész már a nagyobbaknak szól, benne a relatív és radiometrikus kormeghatározásról, a fosszilizációról, a dinoszauruszok eredetéről és evolúciójáról, végül kihalásáról, és annak okairól olvashatunk.
A pazar kiállítású, teljesen egyedi kötetet Imre Judit tervezte. A könyv teljesen színes, igényes tervezésű, nagyalakú (24 * 30 cm), keménytáblás kiadvány 48 oldal terjedelemben. A 12 különféle dinoszauruszt bemutató kétoldalas felületeken ugyanazon elv alapján kerülnek bemutatásra az őslények: névjegy, az őslény rajza, a földtörténeti korát bemutató rétegoszlop, az egykori őslény mai megfelelője, egy átlagos emberhez képesti nagysága, egykori élőhelye a Föld korabeli felszínén, életmódja, tápláléka, élőhelye, egy-egy jellemző tulajdonsága, valamint megtalálásának jellegzetes körülményei szerepelnek.
A kiválasztott őslények zöme dinoszaurusz. Vannak köztük ragadozók (Issi, Concavenator), páncélos növényevők (Adratiklit, Stegouros), kacsacsőrű dínó (Yamatosaurus), bizarr külsejű óriások (Bajadasaurus, Patagotitan), és kisebb méretű, szárnyas-tollas lények (Ambopteryx, Ubirajara) mellett a négyszárnyú Changyuraptor is. De jutott hely a dinoszauruszok élősködőjének (Mesophthirus) és egy különleges cápafélének, az óriási kiterjesztett uszonyokkal a vízben vitorlázógépként sikló Aquilolamnának is.
Lenyűgöző válogatás, tudományos igénnyel bemutatott őslények, soha nem látott minőségű ismeretterjesztő kiadványban, a magas színvonalú és igényes ismeretterjesztés szolgálatában.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 800 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 560 Ft

A termék megvásárlásával

456 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó digi-book mo.kiadó és ker.kft.
Oldalak száma:48
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly570 gr
ISBN9789635598175
NyelvMAGYAR
Kiadás éve2023
Árukód2770061 / 1215876
Illusztráció48 SZÍNES KÉP

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 800 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 560 Ft

A termék megvásárlásával

456 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Csáki Judit: Alföldi - Rajtam nem múltCsáki Judit: Alföldi - Rajtam nem múlt