Csaba György Gábor

Hazudnak-e a csillagok? - Legenda és valóság a csillagjóslásról

MAI MAGYAR SZERZŐK SOROZAT

general press kiadó  | 2003  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  336 oldal

A csillagjósok immár több ezer év óta készítik horoszkópjaikat, jövendöléseiket, jellemzéseiket - a tudósok pedig azóta is vitatják, van-e értelmük ezeknek. Hazudnak-e a csillagok? Kötetünk csillagász szerzője röviden ismerteti a csillagászat tudományának mai világképét, végigvezeti az olvasót az asztrológia történetén, megmutatja, hogyan készülnek a horoszkópok - majd szembeállítva egymással a tudomány és az asztrológia érveit, kifejti saját véleményét a csillagjóslásról. Szerinte "a csillagok nem hazudnak - ha értelmes kérdést teszünk föl nekik.Ha azt kérdezzük tőlük, milyen messze vannak a Földtől, milyen a kémiai összetételük, hőmérsékletük, hogyan termelik az energiát stb., akkor szívesen válaszolnak. De még arra is, hogyan és mikor keletkeztek - csak ezt a választ már nehezebb pontosan megérteni. Válaszaik nemcsak érdekesek, hanem fontosak is; lehet például, hogy éppen ezek fogják hozzásegíteni az emberiséget energiagondjai megoldásához. De ha azt kérdezzük tőlük, összeillő pár-e Kati és Jenő, vagy hogy X. Y. jó orvos lehet-e - akkor nem felelnek, hiszen ehhez semmi közük sincs. Ha mégis választ követelünk tőlük, a válasz értelmetlen zagyvaság lesz..."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 710 Ft

A termék megvásárlásával

171 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó general press kiadó
Kiadás éve2003
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:336
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly320 gr
Sorozat MAI MAGYAR SZERZŐK SOROZAT
IllusztrációTAKÁCS GÁBOR
ISBN9789639459380
Árukód2083643 / 1008460

Vásárlói értékelések, vélemények

Csonka Gábor
2003. 05. 02.

Azt hiszem, hogy nem is tudnék mást mondani, hiszen a tanáromról van szó... :) A könyv szerintem zseniális lett. Nagyon tetszett, hogy nem egyoldalú a véleménynyilvánítás, leírja, hogy hogyan működik a jóslás és sok egyéb, s csak utána írja le a furcsa, érthetetlen, megkérdőjelezhető részét a dolgoknak. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!

T Kata
2005. 12. 10.

én egy ismerősömtől kaptam kölcsön ezt a könyvet, akinek szintén a tanára volt az író :) nagyon tetszett, bár hozzáteszem, volt 1-2 rész, amit nem kevés időmbe telt megérteni... nincs reál agyam, na :)) mindenesetre szerintem érdemes elolvasni!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 710 Ft

A termék megvásárlásával

171 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Carley Fortune: Várlak a tónálCarley Fortune: Várlak a tónál