Fábián Janka

Cholera-napló

libri könyvkiadó kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  158 oldal

190 évvel ezelőtt, 1831-ben Magyarországon kolerajárvány pusztított. A tizenhét éves Gruber Georgina a budai Várban, az édesapja cukrászműhelye fölötti lakásukban próbálja átvészelni szűk családjával együtt a karantén hónapjait. A ma élőknek hátborzongatóan ismerős problémákkal kell megküzdeniük: a közeledő, halálos kór rémével, a pánikkal, a korlátozásokkal, az álhírekkel, a járványtagadókkal, a különböző - néha életveszélyes - gyógymódok hirdetőivel és magával a rejtélyes betegséggel, ami egyre közelebb hozzájuk szedi az áldozatait. Ráadásul kedvenc újságjukban, a Magyar Kurírban rendszeresen olvashatják a beszámolókat a járvány ijesztő adatairól: hányan betegedtek meg az ország különböző megyéiben, közülük mennyi a gyógyult és a halott. Az ország főorvosa, Lenhossék Mihály is a sajtón keresztül próbálja csitítani a kedélyeket, életmódbeli tanácsokat ad, és biztonságos megelőzési módokat, vagy alternatív terápiákat ajánl, közben pedig feltétlen bizalmat kér a városi és országos hatóságok, valamint az orvosok munkája iránt.
Georginának és a családjának egy modern kommunikációs eszközök nélküli világban kell túlélniük a bezártságot, a szorongást, a betegségtől és a haláltól való félelmet és végső soron akár a fertőzést is.
Fábián Janka kisregényében egy régmúlt halálos ragály történetét olvasva furcsán ismerős körülmények közé csöppenhetünk, és megállapíthatjuk, hogy 190 év alatt sok szempontból vajmi keveset változott a világ.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 799 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó libri könyvkiadó kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:158
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly224 gr
ISBN9789636043766
Árukód2747386 / 1199275

Vásárlói értékelések, vélemények

(35 vélemény)
Emma
2021. 09. 28.

A konyv a meretehez kepest kicsit draga, de a cime es a tema azonnal megfogott. Alapjaban veve szeretem a Janka konyveit, ez viszont kisse osszecsapott, nagyon egyszeru es kiszamithato, korantsem olyan reszletes es erzelmekkel teli, mint mas konyvei. Ami nekem nagyon nem volt szimpatikus, az a vegen talalhato allasfoglalas, az orvostudomanyban valo hitre buzditas (ami abszolut atlathato, hogy arra utal, hogy oltassuk be magunkat), ami szerintem nem teljesen helyenvalo, mert nem oktato konyvre hanem egy szepirodalmi dramara szamit az ember. Persze minenkinek szive joga allastfoglalni, de ettol obejktivebb es teljesen mas hangvitelu konyvre szamitottam, nem pedig egy olyanra, ami a koronavirus kore epiti a tortenetet. Zavaro volt a sok parhuzam a ketto kozott es ez megkerdojelezte szamomra, hogy vajon mennyi valosag alapja van a cholerara vonatkozo reszeknek. Meg ha nincs is, valoszinuleg sokkal hitelesebb lenne a konyv maga, ha 2019 elott irodott volna es/vagy nincsen ennyi utalas a ma is zajlo jarvanyra.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 799 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Popper Péter: Várj, amíg eljön az órádPopper Péter: Várj, amíg eljön az órád