Biokémia mérnök szemmel

typotex elektronikus kiadó kft.  | 2013  | MAGYAR nyelvű

"Magyarországon a felsőoktatási intézményekben több mint 100 éve folyik biokémiai jellegű oktatás. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán is nagy hagyománya van a biokémia tantárgy oktatásának. A 2005 szeptemberében indult kétciklusú (B.Sc., MSc.) képzés bevezetésével felmerült az igény a mérnökképzésben részt vevő hallgatók egységes szemléletű biokémiai oktatásának megalapozását szolgáló tankönyv iránt. Az utóbbi idők tapasztalatai azt mutatták, hogy összefoglaló tankönyv hiányában egyre nehezebb a hallgatók számára a vizsgákra való felkészülés, éppen ezért régóta érlelődött a szerzőben a tankönyv írásának gondolata, hogy a több mint egy évtizedes előadói gyakorlata alatt összeállított előadásanyag összefoglaló formában a hallgatók rendelkezésére állhasson. Az előadásaiba igyekezett folyamatosan beépíteni ennek az igen gyorsan fejlődő tudományterületnek a legújabb eredményeit az elmúlt években megjelent angol nyelvű biokémia és molekuláris sejtbiológia könyvek alapján.Sarkadi Livia a kémiai tudományok kandidátusa, habilitált egyetemi docens a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán. Fő oktatási területei a biokémia és az élelmiszeranalitika. Kutatási témáinak középpontjában az aminosavak és biogén aminok élelmiszerminősítési és növényi fiziológiai szerepének tanulmányozása áll. Kutatási eredményeiről eddig közel 200 publikáció jelent meg hazai és nemzetközi folyóiratokban és kiadványokban, valamint három magyar nyelvű tankönyv és három angol nyelvű szakkönyv társszerzője. Tudományos közéleti tevékenységének főbb területei: az MTA Élelmiszerfehérje-kémiai Munkabizottságának elnöke, az Európai Kémiai és Molekuláris Tudományok Szövetsége (EuCheMS) Élelmiszerkémiai Divíziójának titkára, ezeken kívül számos tudományos egyesület és nemzetközi folyóirat szerkesztő bizottságának valamint nemzetközi tudományos konferenciasorozatok tudományos szervező bizottságának tagja. Oktatási tevékenységének elismeréséül Széchenyi Professzori ösztöndíjban részesült, konferenciaszervező munkáját a közelmúltban a Magyar Kémikus Egyesület Nívódíjjal jutalmazta."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 3 490 Ft

A termék megvásárlásával

349 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó typotex elektronikus kiadó kft.
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Formátum PDF
ISBN9789632795775
Árukód2466619 / 8100329

Elérhető még:

Antikvár könyv (4 db)

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 3 490 Ft

A termék megvásárlásával

349 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Katja Mathes: Éltető ételeinkKatja Mathes: Éltető ételeink