Balázs Győző

Húsok és húskészítmények - Mindennapi gondolatok és hasznos tanácsok

mundus magyar egyetemi kiadó kft.  | 2009  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  160 oldal

Ez a kötet a húsnak az emberek életében betöltött szerepével foglalkozik. Elmondja, hogyan készül a vágóállat testanyagából az ember legfontosabb élelmiszere. Mit kell a húsról tudni? Hogyan lehet a legjobb, a legmegfelelőbb részeit felismerni és kiválasztani? Mit lehet belőle készíteni? Az ipari üzemben, a konyhában miként lehet a munkát ésszerűsíteni? A munka szerzője rövid művelődéstörténeti összefoglaló után - amely a vadászó ősöktől a papok vezette húsevési szertartáson vagy az Ószövetségben megfogalmazott első élelmiszer-törvényeken át napjainkig tár fel számos érdekes összefüggést - a modern húsipari technológia leírása következik. Majd a hús minőségének a mutatóival, a konyhai titkokkal, az ún. gátak technológiájával, az izomsejtek szerepével, sőt a legyek kártékonyságával is megismerkedhetünk.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 660 Ft

A termék megvásárlásával

266 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó mundus magyar egyetemi kiadó kft.
Kiadás éve2009
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:160
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly340 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR RAJZ
ISBN9789639713086
Árukód2205327 / 1060964

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 660 Ft

A termék megvásárlásával

266 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Shona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolyaShona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolya