A kis herceg

A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló mese A KIS HERCEG a második világháborúban életét vesztett, ma már klasszikusnak számító francia író remekműve. Története úgy indul, mint minden Saint-Exupéry-regény, egy repülőkalanddal, de ezúttal a bonyodalom nem a valóságban, hanem a költői képzelet világában folytatódik. Egy kisfiú jelenik meg a... bővebben
Válassza az Önhöz legközelebb eső átvételi pontot, és vegye át rendelését szállítási díj nélkül, akár egy nap alatt!
A Libri Könyvesboltjai jelenleg zárva tartanak, így az online rendelt termékek bolti átvételére nincs lehetőség.
5% kedvezmény! Kosárba
2 499 Ft
2 374 Ft
Szállítás: 1-3 munkanap Akár ingyen szállítással
A termék megvásárlásával kapható: 237 pont
Olvasói értékelések
3 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Varga Anett
Ennek a könyvnek igazán egyszerű nyelvezete van, viszont minden mondata annál több jelentést hordoz magában. Elsősorban gyermekek számára íródott regény, azonban ebben az esetben a műfaj nem határol körbe egy bizonyos korcsoportot. Az író ajánlása szerint ez egy könyv felnőtteknek is, akik ismerik a bennük lakozó gyermeket. Először kisiskolásként lapozgattam, mert a bennük lévő rajzok teljesen megbabonáztak. Sokat gondolkoztam rajta, hogy vajon tényleg léteznek-e a majomkenyérfák... Aztán két-három éve ismét a kezembe akadt ez a bizonyos könyv. Alig hittem el hogy mennyire más üzenetet közvetített a regény, mint azelőtt. Ezúttal nem a majomkenyérfákról ábrándoztam, hanem az emberekről és az emberi viselkedésről gondolkoztam. Azután elhatároztam hogy továbbra is elolvasgatom ezt a könyvet bizonyos időközönként, az életem más-más periódusaiban. Kíváncsi vagyok hogy milyen eddig fel nem fedezett gondolatokat találok majd értékesnek.
Szabó Renáta
Még csak 15 éves vagyok, de úgy érzem, meg tudtam érteni. Igazán kis koromban, én is kértem párszor anyukádmat, hogy olvassuk el, mert érdekesnek tűnik, de akkor nem értettem meg belőle szinte semmit. Talán csak tetszett a borító... de nem rég elővettem, elkezdtem olvasni, és értettem... a felnőttek világát, a felnőttek bonyolult világát, amelyben egy kisfiú értetlenül áll a túl bonyolított "komolydolgok" stb. előtt :) Fontosabb az értékeknél, a vagyonnál a szeretet, az ősztinteség, és sajnos ezt sokan elfelejtik, pedig mindenkiben ott a kis herceg! :)
Czékmann Nándor
Köszönöm a lehetőséget! Ezt az írást is olvastam ,felnött szemmel is de sajna még nem tudtam megérteni, De a sors úgy szertte . hogy talákozhattam személyesen ővele aki itt hozzá és hozzám szólt és ö kedves, tiszta ember amit a könyvből észre vett talán igaz! Ui: szerintem nem kellene elemezni, sok tanárember belebonyolódna és nálam belefér az örök éretlenség.
Boros Kitti 4/d
Nekem nagyon tetszett.Ez az egyik kedvenc könyvem.Újra és újra elolvasom.Szerintem nagyon sokan olvasták, mert ez a könyv a szívhez és a lélekhez szól.Interneten meg könyvben is megvan.Minden benne van ami egy jó könyvhöz kell.Javaslom, hogy aki még nem olvasta olvassa el mert megéri.
L. Ada
Vitathatatlanul a világirodalom egyik legjobb könyve. Egyszerűen minden benne van ami egy jó könyvhöz kell. A könnyekig meghatott és elgondolkodtatott. Ez egy olyan iromány, amit minden gyereknek el kell egyszer olvasnia. Megéri.
Warga Orsolya
Én is olvastam a könyvet. A mi tanárnőnk már kisiskolás korunkban kielemeztette velünk ezt a nagyszerű művet, már akkor láttam mögötte valamit és nem csak láttam, éreztem a könyvet. Ha valaki ezt nem olvassa el, az örök éretlen marad. Innen indul az érzelmi intelligencia fejlődése, az egyszerű tisztaság, szeretet és törődés. Amiről az élet szól és amiben élhetnénk... A könyv érzelmi oldala úgy hasít bele az emberbe, mintha tényleg egy kisgyermek lelke fogadná be a "világot".
Tóth Zsuzsanna
Nekem az egyik kedvenc könyvem. Coelho AZ alkimista című könyvét is hozzá hasonlítják, és aki szereti az ilyen témájú műveket az mindkettőt szereti. Én először gyerekként olvastam a könyvet, de akkor még az jött le belőle, hogy van egy herceg aki bolygókat látogat, de nem értettem hogy ennek más jeletése van. Később újra elolvastam felnőtt fejjel és megdöbbentő az, hogy mennyire máshogy láttama dolgokat. Mögé láttam a soroknak, annak hogy a róka szavai milyen bölcsességeket mond az embereknek..és bármelyik sorát is olvasom, mindegyikből csak tanulok. Én azért gyerekeknek is ajánlom elolvasásra, hogy ők is éljék meg azt, hogy mennyire máshogy látnak majd később felnőttfejjel egy könyvet.
Kis Pipacs
Az egyik kedvenc könyvem. Egy éve újra elolvastam és így, felnőtt fejjel persze sokkal többet értettem meg belőle, mint régen. Nagyon nehéz egyszerre gyermeknek és felnőttnek könyvet írni, de az írónak sikerült. Mégis úgy gondolom, inkább felnőttek számára fontos az elolvasása. Bájos könyv, amely hihetetlenül szilárd értékekről mesél sok szimbolika segítségével. Kisgyermekként furcsa mód baljósnak tarottam, ma viszont lélekemelőnek érzem. Néha csak úgy belelapozok...
S. Ágnes
A kedvenc könyvem. Nehezen érthető, de sok igazság van benne a szolidaritásról, az önzetlen szeretetről, a búcsúról. Nem mindennapi történet, kevés ilyen témájú könyvet írnak manapság, sajnos. Sokat tanultam belőle. Elgondolkodtató, megmosolyogtató, rávilágít a tiszta érzelmekre, az élet értelmére. Igazán különleges a varázsa.
Net Cat
Kamasz korom óta, többször is elolvastam. Mindig találtam benne új igazságot. Más dolgokat vettem észre, mint gyerek koromban, jobban megértettem az igazi mondanivalóját. Mindenkinek ajánlom, hogy érdemes felnőtt fejjel is újra elolvasni. Egy olyan értékrendre próbál rávilágítani, ami sajnos a mostani világban nem működik...
Valkai László
Ez a köny a szívhez és lélekhez szól. Nagyon javasolnám , hogy iskolákban olvassák el a kisgyerekek és a tanárnővel közössen beszéljék meg. Így talán meg tudnák érteni amit a media és sajtó sugall az nem a valóság és kialakulna a szívükben a jó iránti fogékonyság akárhányszor csak a kisherceg képe feldereng elöttük. Én felnött vagyok és javasolnám sok felnöttnek , hogy olvassa el már akkor talán másképp látja a világot. Rájön hogy mi az ami valóban fontos az életben.Könnyes szemmel ajánlom ezt a könyvet minden jó lelkü embernek
Mutasd az összes véleménytEsemények

H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
ChatBot