A kőkor élő nyelve

Eurázsia nyelvei (és számos őshonos amerikai nyelv is) egy valamiben hasonlóak: egyaránt őrzik - persze egyike bőségesebben, másika kevésbé - a nyelvészek által "nosztratikus"-nak elnevezett ősi, kőkorszaki nyelv töredékeit. Mi több, műveltségünk, szokásaink, vallásaink is ennek az ősi világnak a teremtményei.A szerző ebbe az ősi-mai nyelvbe... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 135 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Dudics Miklós
Én csak annyit mondok emberek, hogy gazember az, ki magyar nyelven ír, él, gondolkodik, s támadja azt. Gazember az a magyar, ki nem nyelvünk fényesítésén szorgoskodik.
dr Müller Tibor
VARGA CSABA több könyvét is érdemes elovasni, és vitatkozni az ott leírtakkal. Ne a szerző személye legyen a fontos. Valószinűleg több dologban lehet igaza, mint Pethő és Obrád kollégáknak. Különösen az urlisztika szigorlat emlegetése fájt egy kicsit. Lehet hogy Angela Marcantonio professzor is téved, de aki elolvassa " Az uráli nyelvcsalád" c. könyvét, kénytelen úgy dönteni, hogy az egyetemen tanultak sem tekinthetők szentírásnak. / Azoknak akinek még nem került kezébe ez a mű,- röviden: a magyar nyelv finn-ugor eredete egy hipotézis amelyet senki sem bizonyított be. Hívei mégis úgy hivatkoznak rá mintha a korábbi szerők - Sajnovicstól Hunfalvin és Budenzen át -bármit is bizonyítottak volna. A professzorasszony az uráli nyevészet professzora természetesen/ És a könyv nem rómában, hanem Oxforban a " The Philological Society" kiadásában jelent meg. A függelék nélkül 406 oldalas nyelvészeti munka nem könnyű olvasmány, de megéri a reá fordított időt. Jó szórakozást kívánok hozzá mindenkinek. Itt lenne az ideje annak, hogy vitáink a tényekről szóljanak, és ne legyenek tabu témák.
Ekbetű Etbetű
T. O. S! A magyar, kelta, japán és vándorszavak nyelve, vmint ugyanezek mondái, és az antropológia igazolja mindezt. Minden politikai, nagykárolyi (=fiktívkárolyi(Heribert Illig: Kitalált középkor) érdek ellenére. Az indogermánizmushoz csatlakoztak a csak őket illeti lelkesítő múlt-alpon a többi ngat-európaiak. Mert nem kellettek nekik a hagyományok, és ellopták maguktól múltjukat a feledésnek, ezért másoktól kellett lopni. És a mitólógiák közös vonása azért válhat könnyen nacionalistává, mert az isteni származást a népek az egymás közti kapcsolatok elpolitizálódása miatt kisajátították (talán idézőjelben?). Egyébként részben a feledékenység, részben a fasizmus miatt mindig mindenütt éltek vissza jelképekkel. A turul egyébként rokona az indián viharmadárnak. És a finálé!: a Bach-korszaki Hunsdorfer (Hunfalvy) utáltatta meg velünk a rovásírást, nme a nyilasok! Remélem, sikerült kimentenem a Habsburg-szovjet-stb. bajból.
Mutasd az összes véleményt


Események

H K Sz Cs P Sz V
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ChatBot