Vadételek

cser kiadó  | 2016  | papír / puha kötés  |  128 oldal

Libri Antikvárium
A vadhús egészséges, biológiai és élvezeti értéke kiváló. Fehérjében gazdag, zsírtartalma pedig jóval kisebb a hizlalt, tenyésztett háziállatokénál. A vadhús nagyobb mértékben tartalmaz nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat, rendkívül gazdag íz- és aromaanyagokban. A jellegzetes, karakteres ,,vadhúsíz" megfelelő előkészítéssel, fondorlatos fűszerezéssel még jobban kiemelhető, vagy éppenséggel szelídíthető. Mivel a vadon élő állatok változatos növényi táplálékot fogyasztanak, sokat mozognak, és egész életüket a szabadban töltik, húsuknak nemcsak kisebb a zsírtartalma, de rostosabb és keményebb is, mint a tenyésztett házi állatoké. Ezért a megfelelően omlós végeredmény eléréséhez alapos előkészítést igényelnek. A recepteket az erdő ihlette, a merész fűszerezés különleges ízekkel fog örvendeztetni. Rusztikus fogásokat, karakteres vadételeket, stílusos erdei desszerteket kínál a kötet a Rousseau-i gondolat jegyében: Vissza a természethez! A tartalomból: A vadhúsról A páclevekről A gombákról Az erdő gyümölcsei, a rétek fűszerei Receptek Előételek, uzsonnára, piknikre valók Fácánropogós medvehagymamártással Fácánpástétom narancsos csokikenyérrel Vajas tésztában sült vadragu Hubertusz-palacsinta Gombás gofri Gombavagdalt Gombás metélt Nimród-táska Szarvasburger Útravaló vadpástétom Levesek Vadesszencia vargányás palacsintával Tüdőstáskaleves Rabsicleves Vaderőleves medvehagymás gombóccal Fácánerőleves sajtos piskótával Erdeigomba-krémleves Zöldcsütörtöki leves Csipkebogyóleves Húsételek Tűzdelt fácánmell zöldségágyon, almapürével Fácánpecsenye ünnepi lilakáposztával Vadkacsa gyömbéres-mézes narancsmártással Vadkacsa zöldségpüréágyon Párolt vadnyúlgerinc bormártásban Vadnyúlropogós az erdő gyümölcseivel Őzcomb kenyérkéregben Őzgerinc mézes erdei gyümölccsel Citromos-rozmaringos őzsült Aszalt szilvás őz sajtkosárban Őzpörkölt szilvás derelyével Őzmáj szalonnaköntösben, nyárson Fűszeres szarvassült almás burgonyakrokettel Gombával töltött szarvassült Szarvaspörkölt bundában Fokhagymás vaddisznóoldalas Egytálételek Füves erdésztokány Zöldséges, savanyú vadbelsőség Gyöngyhagymás fácánbecsinált kelgombóccal Gombás-tejfölös fácán Vadkacsacomb elzászi módra Lencsés vadkacsa Vadnyúlgerinc vadasan Vadnyúlgombócok medvehagymamártásban Gombás vadnyúlragu Gesztenyés-kakukkfüves szarvasragu Szarvasborscs Uborkás szarvasragu Bakonyi gombás vaddisznó Káposztás muflongombóc Vörösboros muflonragu rozmaringos pogácsával Desszertek Áfonyás-levendulás kosárka Bodzapalacsinta Rózsafánk csipkebogyólekvárral Borbolyadesszert Zsályás almás táska Gesztenyés fatörzstorta A szerzőkről
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 8 990 Ft

A termék megvásárlásával

899 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó cser kiadó
Kiadás éve2016
Oldalak száma:128
Súly365 gr
ISBN2310013838643
ÁrukódSL#2112279392
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 8 990 Ft

A termék megvásárlásával

899 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 4-6 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 4-6 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Ken Follett: StonehengeKen Follett: Stonehenge