Reformkonyha (A természetes életmód és étrend elmélete és gyakorlata) (Saját képpel)

mezőgazdasági könyvkiadó váll.  | 1989  | kemény kötés  |  403 oldal

Libri Antikvárium
TARTALOM Őszintén 9 Az élet felé... (előszó a második kiadáshoz) 12 A természetes táplálkozás elméleti alapjai "Vissza Matuzsálemhez!" - avagy miért szükséges étrendünkön változtatni? (Oláh Andor) 17 A magyar konyha régen és most (Oláh Andor) 47 A rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréje (Oláh Andor - Vandnai Zsolt) 69 Alapfogalmak 69 Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége 78 A sav-lúg egyensúly fenntartása 83 A fehérjeegynsúly porblémája 91 Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében (Oláh Andor) 108 Mikroelemek 109 A legfontosabb mikroelemek 119 Az életmentő vitaminok 123 Gyógyító tápanyagok (Oláh Andor) 147 Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra 147 Búzakorpa emberi fogyasztása 151 A mák tápértéke 155 A csicsóka (a cukorburgonya) reneszánsza 155 Az a csodálatos szója! 156 A fokhagyma és a vöröshagyma értéke 160 Tengeri tápszer: az alga 164 Aludttej, joghurt, kefir 167 Propolisz, virágpor, méhpempő 170 A természetes táplálkozás gyakorlati megvalósítása Aranyszabályok (Oláh Andor - Vadnai Zsolt) 175 Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan? 175 Az anya és gyermeke táplálkozása 195 A másod és harmadvirágzás idején 220 Különleges ételkúrák és böjtök (Oláh Andor) 228 Nyers növényi étrend 228 Gyümölcskúra 235 Böjtkúra - csodakúra 242 A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód 248 A diétáról 254 Természetes fogyókúra koplalás nélkül 265 Ételek és italok receptjei (Kállai Klára) A konyha és környéke 275 Nyers ételek 281 Majonéz 281 Salátaöntetek 282 Saláták 285 Gyümölcssaláták 297 Nyers magvakból készült gabonaételek 301 Fűszer- és gyógynövények 308 A kenyér 210 Zöldség- és főzelékfélék 316 Levesek négy személyre 316 Főzelékek 320 Főtt gabonaételek 330 Tejjel, tejtermékkel készített rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldségételek 334 Főzelékpudingok, (ünnepi ételek) 336 Töltött főzelékfélék 337 Tésztában sült és kirántott főzelékfélék 340 Burgonyaételek 343 Omlettek 348 Meleg mártások (szószok) 350 Szendvicsek 353 Gyümölcsmártások 359 Pudingok 359 Felfújtak 362 Olajban sütött tészták 364 Sült tészták 366 Italok 370 Vizek 370 Gyümölcslevek 371 Zöldségitalok 371 Csonthéjas és olajos magvakból készült italok 375 Védőitalok, gabonaitalok 376 Kávék 377 Teák 378 Heti étrend 378 Az irodalmi források fejezetenkénti jegyzéke a felhasználás sorrendjében 380 Receptkereső 398
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 290 Ft

A termék megvásárlásával

229 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági könyvkiadó váll.
Kiadás éve1989
Oldalak száma:403
Súly600 gr
ISBN2399980917148
ÁrukódSL#2110576771
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 290 Ft

A termék megvásárlásával

229 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Shona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolyaShona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolya