Szerző Török Sándor Szerkesztő Lelkes Lajos Lektor Dr. Eperjesi Imre Horváth Endre Kiss László

Borászok zsebkönyve - Must- és borkezelés - Must- és borvizsgálatok - Borbírálat - Borbetegségek és borhibák - A must és a bor mikroorganizmusai - A must és bor kémiája

mezőgazdasági kiadó  | kemény kötés

Libri Antikvárium
Tartalom Statisztikai táblázatok 11 A világrészek részesedése a szőlő- és bortermelésben és -fogyasztásban 11 A világ országainak szőlőterülete és bortermése 12 A világ összes bortermése (1963-1975) 13 Borexport és -import 14 Az egy főre jutó borfogyasztás a Föld országában 15 A bor, a sör és a tömény szesz részesedése az összes alkoholfogyasztásból 16 Magyarország borexportja 16 Magyarország bortermése 18 A magyar borkivitel iránya 19 Magyarország szőlőültetvényeinek fajtaösszetétele 20 Magyarország szőlőterületének megoszlása borvidékek szerint 21 Magyarország borvidékei 24 Borvidékekbe nem sorolt jó bortermő helyek 25 Borvidékeink főbb szőlőfajták 26 Magyarország szőlőterületének megoszlása termelő szektorok szerint 27 Magyarország szőlőterületének megoszlása megyénként 28 Bortároló-kapacitás megyénként 29 A szőlőágazat bruttó termelési értéke 29 A bor kiskereskedelmi forgalma 29 Szabványok 31 Must és bor készítése és kezelése során felhasználható anyagok és alkalmazható eljárások 31 Fontosabb borászati szabványok 33 A termékszabványok fontosabb előírásai 35 A must és bor kémiája 43 Cukrok 43 Alkoholok 43 Szerves savak 45 Ásványi anyagok 47 Nitrogéntartalmú anyagok 50 Illatanyagok 53 Fenolszármazékok 54 Poliszacharidok 55 Enzimek 57 Vitaminok 57 Szén-dioxid 58 A must és a bor mikroorganizmusai 61 Élesztők 61 Baktériumok 63 Penészgombák 65 Must- és borkezelés 67 Kénezés 67 Nyálkázás 70 A must cukortartalmának növelése 70 A must erjesztése 78 Vörösbor-készítés 83 Musttartósítás 84 Szeparálás 88 Töltögetés 88 Fejtés 89 Derítés 90 Borkezelő anyagok 95 Szűrés 99 Házasítás 100 A savtartalom szabályozása 103 Avinálás 105 Borkezelés aktív szénnel 106 A bor színezése 107 Hidegkezelés 111 Borok szénsavazása 111 Pezsgőgyártás 114 Tokaji borkülönlegességek készítése 117 Párlási célra szolgáló szeszezett bor (Brennwein) készítése 119 Csemege-, ürmös- és fűszerezett borok összeállítása 119 Must- és borvizsgálatok 123 Mustfokolás 123 Az alkoholtartalom mérése 127 A cukortartalom meghatározása 134 Vonadékanyag (extrakt) meghatározása 140 Titrálhatósav-tartalom meghatározás 143 Illósav-tartalom meghatározása 144 Kénessavtartalom és a reduktonanyagok meghatározása 145 Az állóképesség vizsgálata 147 Csíraszám-meghatározás 149 Üledékvizsgálat 151 Borbírálat 153 A 20 pontos borbírálati rendszer 153 A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Hivatal (OIV) borbírálati rendszere 154 Borbírálati lap 155 A bor hőmérséklete 155 A borok sorrendje 156 Ízlelőpohár 156 Környezeti feltételek 156 A bor tulajdonságainak jellemzésére használt szakkifejezések 157 A bor helye az étrendben 159 Borbetegségek és borhibák 161 Borbetegségek és borhibák jelei, okai és gyógyítása 168 Borbetegségek és borhibák gyógyítására ajánlott kezelési eljárások 168 Technikai adatok 171 A hordó űrtartalmának kiszámítása 171 Folyadékmennyiség kiszámítása darabban levő hordóban 171 Kulcsszámon darabban levő hordó folyadéktartalmának kiszámításához 172 Folyadékmennyiség kiszámítása darabban levő fekvőhengeres tartályban 173 Tisztító- és fertőtlenítőszerek 174 Szállítóhordók méretei 175 A borpalackozás energia- és vízszükséglete 175 Hűtőkopmresszorok elektromosenergia- és hűtővízszükséglete 175 Borospalackok méretei 176 Csomagolóanyagok méretei 176 Termelékenység, munkaerő-szükséglet 176 Rakodásiterület-igény 178 Gazdasági fogalmak és adatok 179 Költségek 179 Veszteségek 186 Árak 188 Adók 191 Szubvenció 193 Fizikai, kémiai, technikai táblázatok 195 A mértékegységek törvényes többszörösei és törtrészei 195 Közhasználatú rövidítések és betűjelek 196 Technikai mértékegységek 196 Régi magyar (osztrák, német) mértékegységek 201 Angol-amerikai mértékegységek 202 Különböző fokbeosztású hőmérők összehasonlítása 203 Fontosabb elemek vegyjele, atomsúlya, és vegyértéke 204 Oldatok töménységi adatainak átszámítása 205 Egyes anyagok sűrűsége 206 Borászati folyóiratok 207 Felhasznált irodalom 209 Tárgymutató 211
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 7 890 Ft

A termék megvásárlásával

789 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Súly200 gr
ISBN2310013533791
ÁrukódSL#2112572951
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 7 890 Ft

A termék megvásárlásával

789 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Matt Dinniman: Dungeon Crawler Carl - A kazamata hőseMatt Dinniman: Dungeon Crawler Carl - A kazamata hőse