A KönyvKereső szolgáltatás csak regisztrált ügyfeleink számára elérhető.
Hogy igénybe tudja venni, kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon oldalunkon.
magyar gasztronómiai egyesület
| 2016
| füles, kartonált
|
826 oldal
Az európai konyhaművészet alapjai
Bár francia szerzők műve, az európai polgári konyha alapjairól szól. Az eredeti anyag a magyar változatban kiegészül egy sertésfejezettel, a kötet végén a receptgyűjtemény is kiegészül fiatal magyar szakácsok finomított receptjeivel - töltött káposztától a rácpontyon át a somlói galuskáig.
Kinek érdekes?
Sokaknak szól. Szakácsnak és szakoktatónak, háztartásnak, érdeklődő amatőrnek és általában mindenkinek, aki fejleszteni akarja konyhakultúráját. Nyelvezete egyszerű, a szakkifejezések magyarázata külön kisszótárban, a kötet elején található.
A könyv felépítése
Több mint 700 oldal technológia: elkészítési módok, húsrészek és felhasználásuk, zöldségdarabolás, cukrászat stb., majd a végén 100 oldal recept. A receptek a technológiákat illusztrálják. A késztermék és a technológia leírásán túl, minden fejezet kitér a lehetséges hibákra, és arra, hogyan előzhetjük meg ezeket; illetőleg ha már elkövettük, hogyan javíthatjuk ki (esetleg).
"Ez a könyv nemcsak a legfontosabb technológiákat mutatja be: megjeleníti a modern éttermi gyakorlatot is. A szerzők hangsúlyosan kitérnek a variációs lehetőségekre, ami a szakácsok kreativitását fejleszti. A szakácsmesterség nem receptek sorozata, a főzés folyamatos alkotás." (Joël Robuchon, aki 1194-ben "az évszázad szakácsa" címet kapta a Gault&Millau étteremkalauztól, Paul Bocuse, Eckart Witzigmann és Frédy Girardet mellett)
"Gyakran kérdezik tőlem, honnan lehet manapság jól megtanulni főzni. Végre egyszerű lesz a válasz: ebből a könyvből! Szívből ajánlom minden profi háziasszonynak is, kötelező alapdarab." (Mautner Zsófia gasztroblogger, szakácskönyvszerző)
"Több évtizede várja a szakma azt a magyar nyelvű szakkönyvet, amelyben a technológiákon van a hangsúly. Ezáltal megismerhetjük az alapanyagokban rejlő lehetőségeket és olyan tér nyílik meg előttünk, amelynek csak a fantázia szab határt. Alapmű." (Dávid Sándor gyakorlati oktatásvezető, szakoktató)
"E könyv révén egy konyhanyelvet beszélhetünk Európával. Rávezet a pontosságra, a precíz munkavégzésre. Tisztába tesz fogalmakat, irányít, biztonságot nyújt. Aki ezt tudja, annak nagy baja már nem lehet." (Vomberg Frigyes a magyar gasztronómiai Egyesület elnökségi tagja, a magyar Bocuse d'Or csapat coacha)
"Egy olyan világban, amely még a mienknél is jobb, egy ilyen könyv az általános műveltség része lenne. Kézikönyv oktatók, tanulók, hivatásos szakácsok és polgári háztartások számára." (Takács Lajos főszakács, a Magyar gasztronómiai Egyesület elnökségi tagja)