Hitel - 2024. február - Irodalmi, társadalmi és művészeti folyóirat

hitel könyvkiadó kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | RAGASZTÓKÖTÖTT  |  128 oldal

A Hitel folyóirat 2024. februári számában Varga Csaba Széchenyi-díjas jogászprofesszor a közösségi megmaradás feltételeiről írt tanulmányt, melynek pillérei között kiemeli a hagyomány folytonosságát, a nemzeti önazonosság fenntartását, illetve az emberi minőségre fókuszáló nevelés nélkülözhetetlenségét, ahol a nemzetnevelés és a hazafiasság magatartásformája áll a középpontban.
Folytatódik a lapban az ugyancsak Széchenyi-díjas Taxner-Tóth Ernő irodalomtörténész önéletírása Sic transit gloria mundi - Így múlik el a világ dicsősége címmel. Befejeződik Kapiller Ferenc naplóközlése - Mangi naplója -, amely a Tiszteletreméltó Marton Boldizsár, a karmelita Marcell atya megtérésének történetét dolgozza fel.
Két írás is betekintést enged a lengyel kultúrába. Konrad Sutarski, a több mint ötven éve Magyarországon élő költő, író és történész a hazánkkal kötött "eljegyzésére" emlékezik egy memoárban, Pörös Géza pedig a tavalyi gdyniai filmfesztiválról írt tudósítást.
A fiatal, pályakezdő írókat bemutató Hangpróba elnevezésű sorozatban ezúttal Oláh Péter mutatkozik be egy novellával. A szerzőről Baráth Tibor doktorandusz írt eligazító tanulmányt, amely az ökokritika és poszthumán gondolkodás irodalmi megjelenítését tárgyalja.
Olvashatók a lapban a friss Utassy József-díjas Németh István Péter, továbbá Győri László, Fecske Csaba, Borián Elréd, Csontos Márta és Szénási Miklós versei, illetve Lakatos-Fleisz Katalin, Zöldy Pál elbeszélései. A kritikarovatot Kovács István, Király Béla és Tóth Kálmán recenziói alkotják.
A februári szám az Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása (Budapest, Néprajzi Múzeum, 2023. szeptember 14.-2024. június 30.) című tárlat anyagából nyújt válogatást, amelyet Takáts Fábián bemutató írása kísér.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 698 Ft

A termék megvásárlásával

69 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hitel könyvkiadó kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:128
BorítóRAGASZTÓKÖTÖTT
Súly230 gr
Illusztráció8 OLDAL SZÍNES KÉPZŐMŰVÉSZETI AN
ISBN2050000092039
Árukód2778445 / 1221805

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 698 Ft

A termék megvásárlásával

69 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat