Társadalmi felelősségvállalás A kultúra mindenkié

A Libri kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és azt, hogy közreműködésével minél több hátrányos helyzetű, rászoruló gyermek és felnőtt kapjon esélyt egy teljesebb életre. Az elmúlt évtizedben számos programban vállaltunk szerepet, amelyek mindegyike ezt a célt szolgálta.

Libri olvasósarok

A Libri mindig nagy hangsúlyt fektetett CSR programjára: missziója, hogy minél több emberhez hozza közelebb a kultúrát és az olvasás élményét. Évek óta dolgozik azon, hogy könyveket juttasson el súlyos betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekeknek.

Azontúl, hogy évente több ezer könyvet adományoz gyerekek számára, a Libri szeretne további erőfeszítéseket tenni ezen a téren. Ezért döntött úgy, hogy olyan kórházakban és kórházi osztályokon, ahol gyerekek várják a gyógyulást, kényelmes és izgalmas olvasósarkokat hoz létre.

Az olvasósarkok berendezéséről és a könyvállomány folyamatos frissítéséről a Libri gondoskodik.

Tovább

mksz

Magyar Kórházszövetség

A Libri 2020 áprilisától a Magyar Kórházszövetség munkáját támogatja.
A Kórházszövetség elkötelezetten dolgozik azért, hogy a gyógyító munka támogatásával hozzájáruljon a társadalom egészségi állapotának javításához. A szervezet főbb céljai között szerepel a magyar kórházak hatékonyabb, korszerűbb és eredményesebb működésének elősegítése, a tagok érdekképviselete, a folyamatos fejlődés érdekében pedig szakmai továbbképzések, konferenciák szervezése. Támogatásukkal az egészségmegőrzést pártoljuk.

Tovább Magyar Kórházszövetség

Egy szív a gyermekekért

Az alapítvány olyan Magyarországon élő, magyar állampolgárságú beteg gyermekeket támogat, akiknek speciális ellátásra van szükségük. Sok esetben ez az ellátás hazai egészségügyi intézményekben vagy külföldi szakember meghívásos közreműködésével nem biztosítható. Ilyen esetekben az alapítvány segítséget nyújt abban, hogy a gyermekek külföldön kaphassanak megfelelő ellátást.

egysziv.hu

Csodalámpa

A Csodalámpa Közhasznú Alapítványt évek óta támogatja a Libri. Az alapítvány életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy kívánságát teljesíti. Az alapítvány célja, hogy kívánságok teljesítésével egy-egy életét fenyegető betegségben szenvedő kisgyerek számára maradandó élményt adjon, megtörve betegségük szörnyű rutinját.

A Libri évente több száz könyvvel, valamint egyéb ajándékokkal támogatja az alapítvány közhasznú munkáját.

csodalampa.hu

Szívünk rajta

A Libri-Bookline Zrt. és az UNICEF által közösen életre hívott Szívünk rajta program 2014 óta segíti a szülőket, hogy gyermekeik kezébe minden esetben a legjobb gyermek- és ifjúsági könyveket adhassák.

A frissen megjelent könyvek közül egy független szakértőkből álló csoport, valamint az UNICEF által delegált, vétójoggal is bíró gyermekzsűri válogatja ki hónapról hónapra a legkiválóbb alkotásokat. A Szívünk rajta matricára érdemes könyveket ezt követően négy kategóriába sorolva találhatják meg a szülők, egy kötet pedig minden hónapban elnyeri a Hónap gyermekkönyve címet, amelyet kiemelten ajánlunk elolvasásra.

Tovább