A Libri útja a könyvpiacon

Az 1991-ben létrehozott Libri Könyvkereskedelmi Kft. az Állami Könyvterjesztő Vállalat jogutódjaként alakult meg. A megörökölt bolthálózat és szervezeti felépítés korszerűsítésével és a folyamatos bővítésével, több mint 600 fő foglalkoztatásával, 56 Libri Könyvesbolttal, a libri.hu internetes áruházzal és közel tizenegy milliárd forintos éves forgalommal az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjévé vált.

Az 1991-ben létrehozott Libri Könyvkereskedelmi Kft. az Állami Könyvterjesztő Vállalat jogutódjaként alakult meg. A megörökölt bolthálózat és szervezeti felépítés korszerűsítésével és a folyamatos bővítésével, több mint 600 fő foglalkoztatásával, 56 Libri Könyvesbolttal, a libri.hu internetes áruházzal és közel tizenegy milliárd forintos éves forgalommal az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjévé vált.

A vállalat 2016-ban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját.

Az elmúlt években számos elismerés igazolta a Libri piaci lépéseit: többször sikerült elnyerni a kiadók és a könyvszakma képviselőinek szavazatai alapján az „Év Könyvkereskedője” címet, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Hermész-díját, valamint a független marketing- és reklámszakemberekből álló zsűri „Superbrands” és „MagyarBrands” címét.

2014 áprilisában a Libri a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) két rangos szakmai díját is elnyerte: az Év Fővárosi Könyvesboltja címet a Libri Allee Könyvesbolt immár harmadik alkalommal, az Év Vidéki Könyvesboltja címet pedig második alkalommal kapta a debreceni Libri Fórum Könyvesbolt.

A mi választásunk, az Ön következő kedvence

2015 során elindítottuk a Libri Könyvszakértői Programot, melynek résztvevői havonta egy alkalommal ajánlanak könyveket az olvasóközönségnek: újakat, érdekeseket, régi kedvenceket, aktuális sikerkönyveket vagy épp meghökkentő történeteket. Jakupcsek Gabriella életmód, gyereknevelés és pszichológia témakörben mutat be újdonságokat, Varró Dani a gyerekkönyvek specialistája, míg Beck Zoli kedvenc szépirodalmi műveiről mesél olvasóinknak.

Programunk másik ágaként munkatársaink ajánlásával is találkozhatnak oldalunkon, kollégáink osztják meg kedvenceiket, következő olvasmányukat, könyves titkaikat, személyes véleményüket.

2016 tavaszán Libri Trend néven indítottuk el közleménysorozatunkat. Minden cikkben más-más témakört járunk körül: Mit szeretünk olvasni? Hogyan alakulnak a sikerlisták? Mik az új témák? Ugyanaz népszerű a magyar olvasók körében, mint nemzetközi viszonylatban? Mit olvassunk, ha jót akarunk olvasni? A Libri Trendben minden témát sorra veszünk, ami a könyves világban érdekes, aktuális, izgalmas lehet.

Tovább

Libri Online

A Libri 2000-ben indította el internetes könyváruházát. 2005-től mint prémiumszolgáltatás áll vevőink rendelkezésre a www.konyvkereso.hu. A Könyvkereső szolgáltatással a Libri az internetes könyvértékesítésben egyedülállóként biztosítja, hogy a hálózatában már nem kapható régebbi könyveket felkutatja és beszerzi vevői számára.

A libri.hu csapata az online és a multimédia szakma egyik legrangosabb hazai díját vehette át 2007-ben az elektronikus kereskedelem kategóriában az eFestival-on. 2011-ben e-Kereskedelem kategóriában nyerte el az „Év honlapja” elismerést, valamint 2011-ben, 2014-ben és 2017-ben Könyv, CD és DVD-film kategóriában az „Ország Boltja” népszerűségi díjait. Az elismerésekre büszkék vagyunk, és reméljük, hogy az elkövetkezendő években is kiérdemeljük azt a megbecsülést, melyet többek között ezekkel a díjakkal, de elsősorban vevőink bizalmával érdemeltünk ki.

Az egyre bővülő internetes szolgáltatásokról és akciókról a heti két-három Libri hírlevélből értesülhetnek az érdeklődők. Ezekben a legfrissebb újdonságok és az aktuális akciók mellett programajánlók és további érdekes tartalmak kapnak helyet.

Regisztráció Hírlevél feliratkozás

A Libri Törzsvásárlói Programja

A Librinél a hosszú távú kapcsolatokban hiszünk, ezért fontos számunkra, hogy díjazzuk vásárlóink hűségét. Megújult Törzsvásárlói Programunkban pontok mellett új olvasmányélményeket is gyűjthet, hiszen vásárlásának 10%-át pontok formájában visszakapja Törzsvásárlói Kártyájára.

TovábbMegnézem a pontjaimat

Libri irodalmi díjak

A Librinél a kultúra elhivatott pártolójaként egyik fő célunk az olvasás népszerűsítése és az olvasás élményének közvetítése. Ennek a programnak a részeként 2018-ban már harmadik alkalommal adjuk át a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat.

Érdekel

Libri CSR

A Libri több éve segít beteg gyermekeken, adományaival a Csodalámpa Alapítványt és az Egy szív a gyermekekért alapítványt támogatja. „Segítünk, hogy segíthessen” programunk keretében pedig nonprofit gyermekjóléti szervezeteket támogatunk.

Érdekel

A Libri értékhordozója: a vállalat munkatársai

A Libri legfőbb értékének a humán tőkét, azaz a Libri alkalmazottainak sorát tekinti – vállalatunkat ők tették naggyá az elmúlt évtizedek során. Munkatársaink szaktudása, elhivatottsága és a szakmához fűződő viszonya az, ami brandünket megkülönbözteti versenytársainktól.