Mi alapján választasz könyvet
Ha egy szerzőtől már olvastam korábban és tetszett, akkor figyelni szoktam mikor lesz új megjelenése. De egy-egy szép borítóval is meg lehet venni. Volt már, hogy vásárlóval ajánlottunk egymásnak könyvet.
Miért szeretsz olvasni?
Abszolút a kikapcsolódás miatt. Szeretek úgy belefeledkezni egy történetbe, hogy már csak azt veszem észre, hogy eltelt egy nap olvasás közben.
Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Egy jól sikerült borítóval meg lehet fogni, de ha a fülszöveg nem kelti fel az érdeklődésemet, akkor nem olvasom el.
4 500 Ft helyett
3 150 Ft
30 %

Pacsinkó

Min Jin Lee könyve egy több generáción átívelő családregény. A történet hátterét Korea Japán megszállása, majd az ország kettészakadása adja. A családnak ezekkel a körülményekkel kell megbirkózniuk egy olyan világban, ahol nem lelhetnek igazi otthonra. Bármilyen nehézség adódik is, valahogy mindig sikerül túlélniük és továbblépniük. Maga a cselekmény végig sodró erejű, egy perce sem hagyja nyugodni az olvasót. Eközben ismerhetjük meg a szereplőket, akiket a szerző nagyon részletesen és mélyen ábrázol. Csodálatos könyv, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a megható családregényeket és a kelet-ázsiai kultúrát.

4 500 Ft helyett
4 275 Ft
5 %

A titkos történet

Donna Tartt könyve egy megrázó történetet mond el. A középpontban egy titkos csoport áll, amit nagyon különböző személyiségek alkotnak, mégis mindegyikükre szükség van a cselekmény szempontjából. Az átélt szörnyűséget másképp élik meg, és másképpen is dolgozzák fel. Az írónő zsenialitása is ebben rejlik, ahogy a különböző karakterekkel hatást gyakorol ránk. Együtt érezni velük és elítélni őket is képtelenek vagyunk. A könyv lezárása sincs segítségünkre ebben, nehéz eldönteni, hogy a bűnösök megkapták-e méltó büntetésüket, vagy ők is csupán áldozatok. Megrázó, mély olvasmány emberi erkölcsről, hűségről és szeretetről.

4 990 Ft helyett
3 493 Ft
30 %

A hableány és Mrs. Hancock

Már a megjelenése előtt nagyon vártam a könyvet, egyszerűen imádtam a borítóját. És szerencsére a történetben sem kellett csalódnom. Egy férfiről és egy nőről szól, akik a saját világukban nem találják a boldogságukat. Majd egy szerencsés véletlen folytán, egy hableány révén találkoznak és ráeszmélnek, hogy boldogságuk kulcsát egymásban találják meg. Megható történet két különböző életútról, melyek a könyv végére egymásba fonódnak.

Ismerd meg Zsoldi Kata többi kedvenc könyvét is (8)