Mi alapján választasz könyvet
Ha egy szerzőtől már olvastam korábban és tetszett, akkor figyelni szoktam mikor lesz új megjelenése. De egy-egy szép borítóval is meg lehet venni. Volt már, hogy vásárlóval ajánlottunk egymásnak könyvet.
Miért szeretsz olvasni?
Abszolút a kikapcsolódás miatt. Szeretek úgy belefeledkezni egy történetbe, hogy már csak azt veszem észre, hogy eltelt egy nap olvasás közben.
Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?
Egy jól sikerült borítóval meg lehet fogni, de ha a fülszöveg nem kelti fel az érdeklődésemet, akkor nem olvasom el.
7 999 Ft helyett
7 599 Ft
5 %

Az

Azt mondják, az ember jól emlékszik azokra a dolgokra, amik az életében az "elsők" voltak. Első szerelem, első csók, első nap az iskolában, az első Stephen King könyv. Eddig nem is értettem, miért keres mindenki King-könyveket. Eddig. De az Azt elolvasva megértettem. King nagyon ért hozzá, hogy végig fenntartsa az olvasó érdeklődését, és egy pillanatra se engedje ki a kezéből. Remekül megírt történet, ami oldalról oldalra válik egyre izgalmasabbá, félelmetesebbé. Nemcsak a történet nagyszerű, hanem a karakterek ábrázolása, a "szörnyek" megformálása is. (Amiket néha legszívesebben csukott szemmel olvastam volna.) Mindez együttesen egy olyan egységet alkot, ami egy felejthetetlen olvasmányélményt eredményez. Eddig is nagy volt Stephen King rajongótábora, de most ismét bővült egy új taggal.

4 990 Ft helyett
2 495 Ft
50 %

A hableány és Mrs. Hancock

Már a megjelenése előtt nagyon vártam a könyvet, egyszerűen imádtam a borítóját. És szerencsére a történetben sem kellett csalódnom. Egy férfiről és egy nőről szól, akik a saját világukban nem találják a boldogságukat. Majd egy szerencsés véletlen folytán, egy hableány révén találkoznak és ráeszmélnek, hogy boldogságuk kulcsát egymásban találják meg. Megható történet két különböző életútról, melyek a könyv végére egymásba fonódnak.

4 500 Ft helyett
4 275 Ft
5 %

Pacsinkó

Min Jin Lee könyve egy több generáción átívelő családregény. A történet hátterét Korea Japán megszállása, majd az ország kettészakadása adja. A családnak ezekkel a körülményekkel kell megbirkózniuk egy olyan világban, ahol nem lelhetnek igazi otthonra. Bármilyen nehézség adódik is, valahogy mindig sikerül túlélniük és továbblépniük. Maga a cselekmény végig sodró erejű, egy perce sem hagyja nyugodni az olvasót. Eközben ismerhetjük meg a szereplőket, akiket a szerző nagyon részletesen és mélyen ábrázol. Csodálatos könyv, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a megható családregényeket és a kelet-ázsiai kultúrát.

4 500 Ft helyett
4 275 Ft
5 %

A titkos történet

Donna Tartt könyve egy megrázó történetet mond el. A középpontban egy titkos csoport áll, amit nagyon különböző személyiségek alkotnak, mégis mindegyikükre szükség van a cselekmény szempontjából. Az átélt szörnyűséget másképp élik meg, és másképpen is dolgozzák fel. Az írónő zsenialitása is ebben rejlik, ahogy a különböző karakterekkel hatást gyakorol ránk. Együtt érezni velük és elítélni őket is képtelenek vagyunk. A könyv lezárása sincs segítségünkre ebben, nehéz eldönteni, hogy a bűnösök megkapták-e méltó büntetésüket, vagy ők is csupán áldozatok. Megrázó, mély olvasmány emberi erkölcsről, hűségről és szeretetről.

Ismerd meg Zsoldi Kata többi kedvenc könyvét is (8)