Puha kötésű, vagy kemény fedeles? Miért?
A puha könnyebb. Gyakran fekve olvasok, ezeket egyszerűbb tartani.
Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön?
Előfordul hogy néha aláhúzok pár sort benne, amik kifejezetten tetszenek, inspirálnak, megnevettetnek.
Hagyományos könyv vagy e-könyv? Miért?
Csak a hagyományos, papír alapú könyv. Egyrészt az illata miatt, másrészt néha aláhúzogatom azokat a részeket, amik nagyon tetszenek.
3 490 Ft helyett
3 315 Ft
5 %

Mackók könyve

Bámulatos grafikákkal, frissen és humorosan tanítja a gyerekeket. A hasznos információk mellett minden mackóhoz tartozik egy tréfás rész, így a figyelmet könnyebb fenntartani. Színes és érdekes könyv a kisiskolások számára, szívesen olvasnánk hasonló írást más állatokról is.

Frakk és a foci

Sok év után újra felfedezem, és együtt nevetünk a lányommal a mókás kalandokon. A fejezetek esti mesének nekünk kicsit hosszúak, többször elaludt, mire végére értem egy-egy történetnek. A kutyás történetek nagy kedvencei a gyerekeknek, nálunk sincs ez másképpen, főleg, hogy a két cicával mindig perlekednek. Egy kérdés napok óta elhangzik nálunk: Anya, mikor lesz nekünk is kutyusunk?

2 490 Ft helyett
2 365 Ft
5 %

Erdei mulatság és más történetek

Az elmúlt hetekben Szamócka belopta magát a szívünkbe. A vidám kis szamócatündér meséi nagyon barátságosak, igazi szerethető mesehős. Pár oldalas mesék igazi kislányos történetek a barátságról, jótettekről, kitartásról és jó ötletekről. A személyes kedvencem a Bajuszbuli című, amiben a kis cinkének tréfából bajuszt rajzol két szalamandra, amit nem tud lemosni és nagyon szégyell. Azért, hogy jobban érezze magát, Szamócka bajszos bulit szervez. A végén kacarászva mondja: „nahát, nahát, milyen bulikat tartanak manapság!”. Ez annyira megtetszett nekünk, hogy szállóigévé vált a családban, arra az esetre, ha valami eltér a megszokottól. Több mesekönyv is van már Szamócka történeteivel, nem tudjuk megunni, szeretettel ajánlom mindenkinek.

3 690 Ft helyett
3 505 Ft
5 %

Nagyi meséi

Ez az első mesekönyv, amiből egymás után több mesét is kér a lányom. Korábban is próbálkoztunk már népmese könyvvel, állatmesés könyvvel, de türelmetlen volt hozzájuk. A macimama meséi éppen egyoldalnyiak, apró történetek pont azokról az állatokról, akiről Csukás István Vidám állatkertjében mondókákat olvashattunk, így nem csoda, hogy sorra kéri az elefántos mesét, a zsiráfosat, majd végül a kedvencet, a vízilóról szólót.

2 990 Ft helyett
2 840 Ft
5 %

Buborékrepülés - Relaxációs mesekönyv

Kiválóan lelassítja az esti nyüzsgést és elterel az alvás felé. Könnyen ráveszem a lányom, hogy olvassuk, hiszen egy sellő szerepel benne, ő pedig farsangkor sellőnek öltözött. Látom, ahogy olvasom, hogy mind nyugodtabb lesz tőle, lefekszik szépen, majd mi is végigmutogatjuk, hogy az egyes színek hol töltik fel a kis testét. A mese végére a lányom egészen megnyugszik, lelassul. Ezt a mesekönyvet finom hangon, lassú beszéddel érdemes mondani, pár perc alatt ideális légkört teremt egy pihentető alváshoz. Nekünk nagyon jól bevált.

920 Ft helyett
874 Ft
5 %

Vidám vonalhúzó gyakorlatok - Sötétkék - Betűk és számok

Készülünk az iskolára, mindenhol a karikákat, vonalakat keressük, próbálgatjuk. Nagyon tetszett a nagycsoportos óvodás lányomnak, hogy alkothat a vonalakkal, bónuszként utána ki is színezte őket. Hosszú ideig lekötötte és örömmel csinálta. Ajánlom szeretettel!

2 999 Ft helyett
2 849 Ft
5 %

A Négyszögletű Kerek Erdő

Hosszabb, 10-15 perces meséket kerestem elalvás előtti képzelethez, amihez Mikkamakka, Vacskamati és Nagy Zoárd történetei tökéletesek. Számos tanulságos történetet olvastunk, nagyon együttérzők voltunk Bruckner Szigfriddel, amikor fájt a foga, és kifejezetten szeretnénk egy dinnyefát a kertbe. A leírásokból, halmozásokból sok-sok új szót tanultunk. Kedvencünk: Irult-pirult, sápadozott, táncolt, ugrált, sikongatott, simogatta, dédelgette, becézgette, lehelgette a virágját.

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

Pest szíve - Brúnó Budapesten 3.

Jön a jó idő, egyre többet sétálunk a környező utcákon, én pedig észrevettem, hogy a lányom egyre jobban figyeli a házakat, az utcatáblákat, tanulja a várost, Pestet. Bartos Erika könyvét azért kezdtük el olvasni, hogy keretbe tegyük, hol is élünk, és szépen átnézzük, milyen helyek, épületek találhatók a közelünkben. Egy-egy rövid történet után megbeszéljük, hogy mit nézzünk meg legközelebb, majd visszük magunkkal a könyvet és összehasonlítjuk a látottakkal. Szívet melengető a gyermeki rácsodálkozás, hogy ami a mesekönyvben szerepel, az a valóságban is megtalálható. Ez szokatlan, hiszen a rókák nem beszélnek, a juhásznak sincs csillagszeme, és sehogy sem jövünk rá, merre induljunk Elsa kastélyához. A könyvsorozat négy részes, és mindhez van foglalkoztatófüzet is, azt hiszem, nekünk a következő rész a Buda hegyeit bemutató lesz nyárra.

1 990 Ft helyett
1 890 Ft
5 %

A kis piros tyúkocska

Ééééén nem! Harsogja a lányom a borítót meglátva. Tökéletes történet esti mesének, szerethető illusztrációval. Az „aki nem doglozik, ne is egyék” tanmesét kapjuk új köntösben.

2 490 Ft helyett
2 365 Ft
5 %

Drew Daywalt: A nap, amikor a zsírkréták fellázadtak

Ez tipikusan az a könyv, amibe belerajzol a lányom. Megragadják a képzeletét a könyvben található illusztrációk, ezeket kiegészíti, átrajzolja, tovább színezi a képeket. Nem a történet érdekli elsősorban, hanem a rajzok. Azt hiszem, vennem kell még egyet, olyan lelkesen alkot.

3 490 Ft helyett
3 315 Ft
5 %

Plüssmackó a barátom

A mackók és medvebocsok sosem mennek ki a divatból, esti mesének tökéletes. A mi kedvencünk Tomi szülinapja - elmeséljük együtt, ahogy meglepődik és a végén elénekeljük el neki Halász Judittól a Boldog Születésnapot dalt. Egy dolog bántja csak egy kicsit a lányomat: hogy a gyertyákat nem tudja elfújni a mesekönyvben.

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

A Szolgálólány meséje

Szeretem a jövőben játszódó történeteket, főleg, ha komor képet festenek a társadalomról. Igyekszem beleélni magam a szereplők helyébe, elgondolkodom, én mit tennék a helyükben. A feminizmuson túl, a gender-mozgalom aktualitásaiban élünk, öltözhetünk nőnek és férfinak is, dönthetünk úgy, hogy a karrierünkkel foglalkozunk párkapcsolat helyett, bankkártyával vagy készpénzzel fizetünk, gyorsat vagy egészségeset eszünk, moziba, színházba vagy csak shoppingolni megyünk el. Hatalmas a szabadságunk, a választás joga szinte már teher. Ennek a könyvnek a segítségével elképzelhetjük, hogy milyen lenne, ha másképpen alakult volna a történelem, az pedig biztos, hogy bármi felé is veszi az irányt a jövőben, a nők harcosok, a nők erősek, a nők nem adják fel. „Nolite te bastardes carborundorum,” vagyis „Ne hagyd, hogy a gazemberek legyűrjenek!”

Ismerd meg Szabó-Kenderesi Kata többi kedvenc könyvét is (9)
Eredeti ár: 1 090 Ft
Online ár: 1 035 Ft
Kosárba
Törzsvásárlóként:
103 pont


ChatBot