Puha kötésű, vagy kemény fedeles? Miért?
A puha könnyebb. Gyakran fekve olvasok, ezeket egyszerűbb tartani.
Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön?
Előfordul hogy néha aláhúzok pár sort benne, amik kifejezetten tetszenek, inspirálnak, megnevettetnek.
Hagyományos könyv vagy e-könyv? Miért?
Csak a hagyományos, papír alapú könyv. Egyrészt az illata miatt, másrészt néha aláhúzogatom azokat a részeket, amik nagyon tetszenek.
1 990 Ft helyett
1 890 Ft
5 %

A kis piros tyúkocska

Ééééén nem! Harsogja a lányom a borítót meglátva. Tökéletes történet esti mesének, szerethető illusztrációval. Az „aki nem doglozik, ne is egyék” tanmesét kapjuk új köntösben.

2 490 Ft helyett
2 365 Ft
5 %

Drew Daywalt: A nap, amikor a zsírkréták fellázadtak

Ez tipikusan az a könyv, amibe belerajzol a lányom. Megragadják a képzeletét a könyvben található illusztrációk, ezeket kiegészíti, átrajzolja, tovább színezi a képeket. Nem a történet érdekli elsősorban, hanem a rajzok. Azt hiszem, vennem kell még egyet, olyan lelkesen alkot.

3 490 Ft helyett
3 315 Ft
5 %

Plüssmackó a barátom

A mackók és medvebocsok sosem mennek ki a divatból, esti mesének tökéletes. A mi kedvencünk Tomi szülinapja - elmeséljük együtt, ahogy meglepődik és a végén elénekeljük el neki Halász Judittól a Boldog Születésnapot dalt. Egy dolog bántja csak egy kicsit a lányomat: hogy a gyertyákat nem tudja elfújni a mesekönyvben.

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

A Szolgálólány meséje

Szeretem a jövőben játszódó történeteket, főleg, ha komor képet festenek a társadalomról. Igyekszem beleélni magam a szereplők helyébe, elgondolkodom, én mit tennék a helyükben. A feminizmuson túl, a gender-mozgalom aktualitásaiban élünk, öltözhetünk nőnek és férfinak is, dönthetünk úgy, hogy a karrierünkkel foglalkozunk párkapcsolat helyett, bankkártyával vagy készpénzzel fizetünk, gyorsat vagy egészségeset eszünk, moziba, színházba vagy csak shoppingolni megyünk el. Hatalmas a szabadságunk, a választás joga szinte már teher. Ennek a könyvnek a segítségével elképzelhetjük, hogy milyen lenne, ha másképpen alakult volna a történelem, az pedig biztos, hogy bármi felé is veszi az irányt a jövőben, a nők harcosok, a nők erősek, a nők nem adják fel. „Nolite te bastardes carborundorum,” vagyis „Ne hagyd, hogy a gazemberek legyűrjenek!”

2 990 Ft helyett
2 840 Ft
5 %

Nagyi meséi

Ez az első mesekönyv, amiből egymás után több mesét is kér a lányom. Korábban is próbálkoztunk már népmese könyvvel, állatmesés könyvvel, de türelmetlen volt hozzájuk. A macimama meséi éppen egyoldalnyiak, apró történetek pont azokról az állatokról, akiről Csukás István Vidám állatkertjében mondókákat olvashattunk, így nem csoda, hogy sorra kéri az elefántos mesét, a zsiráfosat, majd végül a kedvencet, a vízilóról szólót.

2 290 Ft helyett
2 175 Ft
5 %

Buborékrepülés - Relaxációs mesekönyv

Kiválóan lelassítja az esti nyüzsgést és elterel az alvás felé. Könnyen ráveszem a lányom, hogy olvassuk, hiszen egy sellő szerepel benne, ő pedig farsangkor sellőnek öltözött. Látom, ahogy olvasom, hogy mind nyugodtabb lesz tőle, lefekszik szépen, majd mi is végigmutogatjuk, hogy az egyes színek hol töltik fel a kis testét. A mese végére a lányom egészen megnyugszik, lelassul. Ezt a mesekönyvet finom hangon, lassú beszéddel érdemes mondani, pár perc alatt ideális légkört teremt egy pihentető alváshoz. Nekünk nagyon jól bevált.

720 Ft helyett
684 Ft
5 %

Vidám vonalhúzó gyakorlatok - Sötétkék - Betűk és számok

Készülünk az iskolára, mindenhol a karikákat, vonalakat keressük, próbálgatjuk. Nagyon tetszett a nagycsoportos óvodás lányomnak, hogy alkothat a vonalakkal, bónuszként utána ki is színezte őket. Hosszú ideig lekötötte és örömmel csinálta. Ajánlom szeretettel!

Ismerd meg Szabó-Kenderesi Kata többi kedvenc könyvét is (10)