Ezek érdeklik: kortárs szépirodalom, fantasy, sci-fi, zene
Miért? Szeretem beleélni magam különböző helyzetekbe, betekintést nyerni egy-egy olyan életbe, ami más, különc, akár abszolút valótlan, fantáziaszülte vagy éppen abszurd. A történetek lehetőséget adnak arra, hogy más emberek bőrébe bújjak.
Következő olvasmánya: Veres Attila - Odakint sötétebb

3 990 Ft helyett
3 790 Ft
5 %

Naomi Alderman - A hatalom

Mi történik akkor, amikor a „gyengébbik nem” hatalmas erő birtokába jut? Mit tesz ezzel a fegyverrel a női társadalom? Nem is annyira gyengék ők, mint amilyennek gondolják őket. A történet a hatalom átrendeződéséről szól a társadalom két fele között. Bemutatja azt, hogy mit is tehet nemtől függetlenül a hatalom egy emberrel, legyen szó akár nőről, akár férfiról. Nyomon követhetjük a regényben lépésről lépésre az eseményeket a kezdetektől, a nők rejtett képességének megjelenésétől, így jobban megérthetjük a szereplők indítékait, tetteit. Mindeközben elgondolkodunk, hogy vajon mi mit tennénk ekkora hatalommal a kezünkben, mennyire válnánk elvakult fanatikussá, megőriznénk-e a kontrollt? Vagy a bosszú édesebb? Egy igazán komoly hangvételű, elgondolkodtató gender disztópia ez a könyv. Akinek tetszett A szolgálólány meséje, az ezt a könyvet is nyugodtan kézbe veheti. A várt hatás nem fog elmaradni.

2 990 Ft helyett
2 840 Ft
5 %

E-mentes övezet 2., avagy több mint reggeli

Egy újabb igazán egyedi riportkötetet tarthatunk a kezünkben az első kötetből már jól ismert szakembertől, Tóth Gábortól, illetve Sebestyén Balázstól, a népszerű rádiós műsorvezetőtől. Én már az első kötet megjelenésének is nagyon örültem, mivel egy csokorba szedi, rendszerezi az E-mentes övezet című rádiórovatban elhangzottakat, így bármikor felcsaphatjuk a könyvet, és olvashatunk az élelmiszer- és táplálkozástudomány aktuális témáiról. Többek között megtudhatjuk, miért is jó beiktatni étrendünkbe a csírákat, olvashatunk a különböző csomagolóanyagok tulajdonságairól, az üdítőitalok hatásairól, reklámpszichológiáról és még sok más érdekes dologról. A gyakorlati tanácsok sem maradtak ki a kötetből, így könnyebben elsajátíthatjuk az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz szükséges tudást.

3 400 Ft helyett
3 230 Ft
5 %

Egy sötétebb mágia

A maga nemében nagyon szórakoztató fantasy olvasmány. Kíváncsian várom a folytatását, mert ebben az első részben hiányoltam a részletességet. Varázslat által uralt, vagy éppen leigázott világokban járunk, különleges képességű emberek között. Viszály, háború, balsors, titokzatos varázsereklyék... Itt minden van! Bízom abban, hogy a második részben a szerző jobban belemélyül a különféle világok leírásába, még akkor is, ha 200 oldallal szaporodik a kötet. Igazán megérné.

4 499 Ft helyett
4 274 Ft
5 %

Outlander

Az Outlander egy időtálló sorozat számomra a szórakoztató irodalomban. Ötvözi a romantikát és a történelmi regények hangulatát, mindez megfűszerezve egy kis csipetnyi erotikával és fantasztikummal. Minden, ami kellhet egy igazi, komolyabb hangvételű női regénybe. Megismerkedhetünk a 18. századi skót történelemmel, na meg a csodálatos Skót-felfölddel. Nem kell megijednie az oldalak számától, szinte falni lehet a könyvet. Letehetetlen!

4 500 Ft helyett
4 275 Ft
5 %

A titkos történet

Régóta szemezett velem ez a könyv a polcon, végül beadtam a derekam. Abszolút nem okozott csalódást. Egy igazán erőteljes, komoly hangvételű írás, szépen lassan sodor magával a történet, gyönyörűen megírt mondatokkal, amiket szinte ízlelgetni lehet. Egy igazi lélektani regény, melyben egy kis egyetemi klikket ismerhetünk meg, és a társaság megszállottságát az ógörög kultúra iránt. És hova vezethet ez a néha már beteges megszállottság? Pont ez derül ki a történetből.

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

Félj bátran

Al Ghaoui Hesna egy igazán érdekes, nem mindennapi tapasztalatokkal bíró személyiség. Egy ideje követem a pályafutását, így nem volt kérdés az sem, hogy kezembe vegyem-e új könyvét, amely a félelem kérdéskörét veszi górcső alá. Hesna a saját tapasztalatain keresztül meséli el, hogy milyen szinteken és milyen árnyalataiban élte meg a félelmet, egy olyan jelenséget, ami minden ember életében jelen van. Neves szakemberek bevonásával körüljárta, hogy miért is félünk, mi célja van ezzel az agyunknak, és milyen folyamatok zajlanak le benne, amikor eluralkodik rajtunk a félelem és a pánik. A könyv rávilágít arra, hogy a félelemre nem csak negatív, életünket megkeserítő jelenségként lehet tekinteni, hisz nem véletlenül uralkodik el mindenkin ez az állapot bizonyos élethelyzetekben. Mindamellett, hogy egy érdekes ismeretterjesztő olvasmány, Hesna tudósítói múltjába is betekintést enged. Olvasmányos, lebilincselő kötet.

7 699 Ft helyett
7 314 Ft
5 %

Outlander 4.- Őszi dobszó I-II. kötet

A sokak által kedvelt sorozat következő része kezdetben egy lassabb folyású kötetnek tűnik, de ahogy belelendülünk a fejezetekbe, úgy kezd a megszokottnál is erősebb tempót diktálni. Eseménydús, izgalmas, letehetetlen könyv lett a negyedik rész is, amiben tovább követhetjük a Fraser család életét, problémáit. Betekintést nyerhetünk az amerikai gyarmatok és az őslakos civilizáció életébe is; történelmileg hiteles képet kaphatunk a korszakról. Igazi családregénnyé nőtte ki magát az Outlander, de mindemellett megmaradt egy szórakoztató, romantikus sorozatnak.

3 780 Ft helyett
3 591 Ft
5 %

A varázslók

Lev Grossman hajmeresztő módon ötvözi a realitást a varázslattal, teljesen hihető formátumban, miközben megismerhetjük a fiatal felnőttek abszolút hétköznapi problémáit. Zseniális komolysággal ír a varázslatról és annak használóiról, valamint megismerhetjük a mágia és a felnőttéválás árnyoldalait.

Ismerd meg Ilyés Nikolett többi kedvenc könyvét is (10)