Ezek érdeklik: kortárs szépirodalom, fantasy, sci-fi, zene
Miért? Szeretem beleélni magam különböző helyzetekbe, betekintést nyerni egy-egy olyan életbe, ami más, különc, akár abszolút valótlan, fantáziaszülte vagy éppen abszurd. A történetek lehetőséget adnak arra, hogy más emberek bőrébe bújjak.
Következő olvasmánya: Veres Attila - Odakint sötétebb

2 699 Ft helyett
2 564 Ft
5 %

Selyem

Sokat hallottam erről a könyvről, és még több dicséretet olvastam különböző irodalmi oldalakon. Nem egy friss megjelenésről beszélünk, de sohasem jutottam el odáig, hogy elolvassam ezt a kisregényt, csak figyelt a könyvespolcomon türelmesen, egészen a közelmúltig. Rövid, gyönyörű és részletgazdag könyv, mégsem válik súlyossá a történet. Olyan lágy esésű marad végig, akár a selyem. A történet hatására az olvasó akarva-akaratlanul visszagondol régmúlt szerelmekre, elhibázott döntésekre, beteljesületlen vágyakra. Egy szívszorító mese magáról az életről. Elő fogom venni még párszor a jövőben. Az egyik kedvencem lett.

3 900 Ft helyett
3 705 Ft
5 %

Mit tenne Freud? - Megoldások hétköznapi problémáinkra a legnagyobb pszichológusoktól

Ez a hiánypótló kötet rendkívül szórakoztatóan nyújt betekintést a pszichológia világába. Hétköznapi kérdéseken keresztül, közérthetőn mutatja be az alapokat, a tudományág elismert neveit. Segítséget nyújt abban, miként alkalmazhatjuk az említésre kerülő pszichológiai elméleteket mindennapi problémáink megoldásához. A könyvet különleges, vicces illusztrációk és infografikák teszik még színesebbé. Ajánlom ezt a kiadványt azoknak, akik eddig idegenkedtek a pszichológiától. Bátran fogjanak hozzá, tökéletesen alkalmas az alapok megismeréséhez.

3 990 Ft helyett
3 790 Ft
5 %

Naomi Alderman - A hatalom

Mi történik akkor, amikor a „gyengébbik nem” hatalmas erő birtokába jut? Mit tesz ezzel a fegyverrel a női társadalom? Nem is annyira gyengék ők, mint amilyennek gondolják őket. A történet a hatalom átrendeződéséről szól a társadalom két fele között. Bemutatja azt, hogy mit is tehet nemtől függetlenül a hatalom egy emberrel, legyen szó akár nőről, akár férfiról. Nyomon követhetjük a regényben lépésről lépésre az eseményeket a kezdetektől, a nők rejtett képességének megjelenésétől, így jobban megérthetjük a szereplők indítékait, tetteit. Mindeközben elgondolkodunk, hogy vajon mi mit tennénk ekkora hatalommal a kezünkben, mennyire válnánk elvakult fanatikussá, megőriznénk-e a kontrollt? Vagy a bosszú édesebb? Egy igazán komoly hangvételű, elgondolkodtató gender disztópia ez a könyv. Akinek tetszett A szolgálólány meséje, az ezt a könyvet is nyugodtan kézbe veheti. A várt hatás nem fog elmaradni.

1 495 Ft helyett
1 420 Ft
5 %

E-mentes övezet 2., avagy több mint reggeli

Egy újabb igazán egyedi riportkötetet tarthatunk a kezünkben az első kötetből már jól ismert szakembertől, Tóth Gábortól, illetve Sebestyén Balázstól, a népszerű rádiós műsorvezetőtől. Én már az első kötet megjelenésének is nagyon örültem, mivel egy csokorba szedi, rendszerezi az E-mentes övezet című rádiórovatban elhangzottakat, így bármikor felcsaphatjuk a könyvet, és olvashatunk az élelmiszer- és táplálkozástudomány aktuális témáiról. Többek között megtudhatjuk, miért is jó beiktatni étrendünkbe a csírákat, olvashatunk a különböző csomagolóanyagok tulajdonságairól, az üdítőitalok hatásairól, reklámpszichológiáról és még sok más érdekes dologról. A gyakorlati tanácsok sem maradtak ki a kötetből, így könnyebben elsajátíthatjuk az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz szükséges tudást.

3 400 Ft helyett
3 230 Ft
5 %

Egy sötétebb mágia

A maga nemében nagyon szórakoztató fantasy olvasmány. Kíváncsian várom a folytatását, mert ebben az első részben hiányoltam a részletességet. Varázslat által uralt, vagy éppen leigázott világokban járunk, különleges képességű emberek között. Viszály, háború, balsors, titokzatos varázsereklyék... Itt minden van! Bízom abban, hogy a második részben a szerző jobban belemélyül a különféle világok leírásába, még akkor is, ha 200 oldallal szaporodik a kötet. Igazán megérné.

4 499 Ft helyett
4 274 Ft
5 %

Outlander

Az Outlander egy időtálló sorozat számomra a szórakoztató irodalomban. Ötvözi a romantikát és a történelmi regények hangulatát, mindez megfűszerezve egy kis csipetnyi erotikával és fantasztikummal. Minden, ami kellhet egy igazi, komolyabb hangvételű női regénybe. Megismerkedhetünk a 18. századi skót történelemmel, na meg a csodálatos Skót-felfölddel. Nem kell megijednie az oldalak számától, szinte falni lehet a könyvet. Letehetetlen!

3 750 Ft helyett
3 562 Ft
5 %

A Chesil-parton

Főszereplőink titkokat őriznek. Adott egy fiú és egy lány felnőttkoruk kezdetén, akik egybekötik az életüket, miközben sajnos rá kell jönniük, a házasság nem garancia a felhőtlen boldogságra. Nászútjuk alkalmával nehéz döntést kell hozniuk: élnek-e a feloldozás lehetőségével, amely a titkok, érzelmeik feltárásának jótékony hatása lehet, vagy a könnyebb utat választják, és a szőnyeg alá söprik azokat? Meg tudnak-e együtt küzdeni a titkok súlyával, vagy kapcsolatuk bevégeztetik? Tömör, velős korrajz a 20. század közepének Angliájából. Történet arról, hogyan keserítheti meg az emberek életét személyes tragédiáik elfojtása.

3 360 Ft helyett
3 192 Ft
5 %

Irigység, kibeszélés, rosszindulat

Az irigység, a kibeszélés és a rosszindulat mindannyiunk életében valamilyen módon szerepet játszik, kár lenne tagadni a tényt. A könyv abban nyújt igazán segítséget, hogy ezen mechanizmusok mögé lássunk. Mihez kezdjünk, ha kibeszélnek a hátunk mögött, hogyan kezeljük a rosszindulatot? Mi tévők legyünk, ha bennünk is felsejlik a rosszindulat, vagy az irigység? Hogyan használhatnánk az irigységet egyfajta pozitív hajtóerőként a saját életünkben? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Almási Kitti klinikai szakpszichológustól, aki többek közt saját élményein keresztül mutatja be a témát.

4 500 Ft helyett
4 275 Ft
5 %

A titkos történet

Régóta szemezett velem ez a könyv a polcon, végül beadtam a derekam. Abszolút nem okozott csalódást. Egy igazán erőteljes, komoly hangvételű írás, szépen lassan sodor magával a történet, gyönyörűen megírt mondatokkal, amiket szinte ízlelgetni lehet. Egy igazi lélektani regény, melyben egy kis egyetemi klikket ismerhetünk meg, és a társaság megszállottságát az ógörög kultúra iránt. És hova vezethet ez a néha már beteges megszállottság? Pont ez derül ki a történetből.

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

Félj bátran

Al Ghaoui Hesna egy igazán érdekes, nem mindennapi tapasztalatokkal bíró személyiség. Egy ideje követem a pályafutását, így nem volt kérdés az sem, hogy kezembe vegyem-e új könyvét, amely a félelem kérdéskörét veszi górcső alá. Hesna a saját tapasztalatain keresztül meséli el, hogy milyen szinteken és milyen árnyalataiban élte meg a félelmet, egy olyan jelenséget, ami minden ember életében jelen van. Neves szakemberek bevonásával körüljárta, hogy miért is félünk, mi célja van ezzel az agyunknak, és milyen folyamatok zajlanak le benne, amikor eluralkodik rajtunk a félelem és a pánik. A könyv rávilágít arra, hogy a félelemre nem csak negatív, életünket megkeserítő jelenségként lehet tekinteni, hisz nem véletlenül uralkodik el mindenkin ez az állapot bizonyos élethelyzetekben. Mindamellett, hogy egy érdekes ismeretterjesztő olvasmány, Hesna tudósítói múltjába is betekintést enged. Olvasmányos, lebilincselő kötet.

7 699 Ft helyett
7 314 Ft
5 %

Outlander 4.- Őszi dobszó I-II. kötet

A sokak által kedvelt sorozat következő része kezdetben egy lassabb folyású kötetnek tűnik, de ahogy belelendülünk a fejezetekbe, úgy kezd a megszokottnál is erősebb tempót diktálni. Eseménydús, izgalmas, letehetetlen könyv lett a negyedik rész is, amiben tovább követhetjük a Fraser család életét, problémáit. Betekintést nyerhetünk az amerikai gyarmatok és az őslakos civilizáció életébe is; történelmileg hiteles képet kaphatunk a korszakról. Igazi családregénnyé nőtte ki magát az Outlander, de mindemellett megmaradt egy szórakoztató, romantikus sorozatnak.

3 780 Ft helyett
3 591 Ft
5 %

A varázslók

Lev Grossman hajmeresztő módon ötvözi a realitást a varázslattal, teljesen hihető formátumban, miközben megismerhetjük a fiatal felnőttek abszolút hétköznapi problémáit. Zseniális komolysággal ír a varázslatról és annak használóiról, valamint megismerhetjük a mágia és a felnőttéválás árnyoldalait.

Ismerd meg Ilyés Nikolett többi kedvenc könyvét is (8)

ChatBot