Van-e olyan könyv, amit kifejezetten a borítója miatt olvastál el?
Domokos Gábor: Reklámország peremén
Miért szeretsz olvasni?
Igazság szerint azóta szeretek olvasni, amióta nem kötelező. Amíg az iskolában kiadták a kötelező irodalmakat addig nyűgnek éreztem, de jó érzés volt magamtól ráébredni, hogy ez mennyire szuper dolog. Az olvasás révén bármikor ki tudok kapcsolni. Folyamatosan megismerhetek új eseményeket, életeket, szituációkat emellett fontosnak tartom az olvasás gondolkodást fejlesztő hatását. Talán ez utóbbi a legfontosabb.
Hány könyvet olvasol el egy évben?
Ezt nem könnyű megmondani. Hangulat, idő, téma... ezek mind befolyásoló tényezők.

Meghalnék érted - És más elveszett történetek

A „jazzkorszak” megteremtőjeként számon tartott Fitzgerald eddig magyarul ki nem adott novellagyűjteményét tartja kezében az Olvasó. Sokaknak elsőre A nagy Gatsby jut eszébe az író neve hallatán, ami igazi klasszikus az amerikai irodalmat kedvelők körében. Bennem ez a könyv is hasonló rajongást váltott ki. Gazdasági világválságról, kudarcba fulladt kapcsolatokról, reményről és reménytelenségről szóló írások szerepelnek a könyvben, ami igazság szerint nem megszokott Fitzgeraldtól. Minden történettel egy újabb kis részét ismerhetjük meg a húszas évek Amerikájának. Ezek a művek egyébként a Princeton Egyetem Fitzgerald-archívumában rejtőztek az ötvenes évektől egészen mostanáig.

3 999 Ft
3 799 Ft
5 %

Trainspotting

Sokáig kerülgettem a könyvet mielőtt rászántam magam az olvasásra. Ugyanazért tartottam tőle amiért nagyon sokan: trágár, drogfüggőkről szól és gusztustalan. Aki a filmet látta előbb, nyugodtan gondolhatja is ezt. Persze nem mondom, hogy ezek a jelzők nem igazak, de a könyv sokkal többet ad ennél. Welsh remekül mutatja be Skócia „lecsúszott” oldalát. Na és a karakterek is nagyon összetettek – és pont ettől igaziak is, sőt abszolút megkedvelhetőek. Lehet, hogy megbotránkoztat, de pont ettől lesz valós. Válaszd Welsht!

3 499 Ft
2 449 Ft
30 %

Hazajáró lélek - És egyéb írások

A Kerouac-kal való kapcsolatomat nem akartam én is az Útonnal kezdeni, így igazából teljesen találomra választottam ezt a művet. De egyáltalán nem bántam meg. Valamiért nehéz szövegre számítottam, de nagyon hamar a végére értem és imádtam. A világszemlélet és stílus, ahogy Kerouac ír, egyszerűnek tűnik, de mégis sokat mond. Rajongó lettem.

2 990 Ft
2 840 Ft
5 %

Ismerd meg Fülöp-Németh Amelita többi kedvenc könyvét is (9)