Zelei Anna

Ha az ERDŐ beszélni tudna - Tudnivalók kíváncsi erdőbarátoknak és tettre kész klímaaktivistáknak

fekete sas könyvkiadó bt  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL  |  248 oldal

Erdő. Mindössze négy betű. Ennek a négy betűnek olyan hatalma van boldogulásunkra és boldogságunkra, melyet nem könnyű szavakkal leírni. Aki viszont megízleli ezt az örömforrást és életérzést, az tovább akarja adni. Neked. Nekünk. Mindenkinek. Az utókornak.
Az erdők még mindig tele vannak rejtélyekkel, még mindig rengeteg megfejtenivalót tartogatnak a tudósok számára. De bármi, ami eddig kiderült róluk, az csak értéket adott az emberiségnek. Ezekbe a rejtélyekbe kémlelünk bele, hogy kiderüljön: az erdő nem tud elvenni, csak adni. Önzetlenül és örökké. Nyugodtan bízzuk rá magunkat! Ám a legfontosabb, hogy az erdőt meg is kell védeni, és ez csak rajtunk múlik. Erről szól ez a könyv.
Az ismeretterjesztő kötethez közel száz önkéntes járult hozzá munkájával, fotóival vagy átütő erejű szavaival.
A könyveladásokból befolyó teljes nyereséget a hazai természetvédelem számára ajánlotta fel a szerző.
Részlet:
"Amikor véletlenek hosszú sora után egy makk kicsírázik, még nem tudja, hogy történelmet ír. Ha jókor volt jó helyen, ha megtalálta a tökéletes pillanatot, akkor gyökeret ereszt. Aztán kihajt, és ha egyetlen éhes vad sem jár arra, akkor nekilát meghódítani a meg örökölt teret. Eltelik tíz év. Eltelik száz év. Esetleg ezer. Elkerülték háborúk, kórságok, de még a fázó családok is. Több évszázad megpróbáltatásai után is teszi a dolgát. Hűt, fűt, portalanít és oxigént ad. Évszakokat felügyel, esőt hoz. Átölel embert s állatot. De vajon hogyan képes ellátni mindennel az embert? Honnan van mindehhez ereje? És mi lesz a sorsa a korszakokon átívelő históriának?"

A Greenpeace Magyarország ajánlásával:
,,Zelei Anna, Ha az erdő beszélni tudna című könyvét igazi élmény olvasni, mert szeretettel, humorral, remek hasonlatokkal teszi olvasmányossá, közérthetővé, sőt átélhetővé a leírtakat, elmélyült tudását nem csak az erdőkről, hanem a minket körülvevő, az emberiséget fenntartó természetről is. A csodálatos fotók pedig önmagukért beszélnek, mesélnek. A fákban és az erdőkben zajló folyamatok megértése, a velük való együttérzés, szinte azonosulás, a természet ,,bölcsességének" ismerete az a tudás, tanítás, amit Zelei Anna tökéletesen át tudott adni e könyv lapjain. De nem csak az erdők szépségéről, jelentőségéről olvashatunk ebben a kötetben, hanem a szerző azt is pontosan bemutatja, hogy melyek az erdők pusztításának fő mozgatórugói.
Én ezt a könyvet kötelező olvasmánnyá tenném az iskolákban, függetlenül attól, ki hol és mit tanul, mert az ebből sugárzó szemlélet az, amit át kell adnunk az utánunk jövő generációknak ahhoz, hogy segíteni és mozgósítani tudjuk őket a jövőnk, az ő jövőjük szempontjából a szó szerint életbe vágóan fontos feladatban, a földi élet, életünk megmentésében. És hogy mit is tehetünk a csüggedés, aggódás helyett? Erre kérdésre is válaszok sokaságát kapjuk meg a könyvben. Hihetetlen alapossággal összegyűjtött kisebb, nagyobb cselekvési lehetőségekkel segít a sokakat érintő bonyolult kérdést megválaszolni."
Szeretettel és lelkesen ajánlom mindenkinek.
Dr. Rodics Katalin
A Greenpeace természetvédelmi szakértője
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 570 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 291 Ft

A termék megvásárlásával

529 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó fekete sas könyvkiadó bt
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:248
BorítóKARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
Súly478 gr
Illusztráció140 DB SZÍNES FOTÓ
ISBN9786156168818
Árukód2780085 / 1223048

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 570 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 291 Ft

A termék megvásárlásával

529 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom