Wehner Tibor

Gólöröm a bundameccsen

cédrus művészeti alapítvány  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  148 oldal

Wehner Tibor új könyve, a Gólöröm a bundameccsen című kötet nem sport-témájú, és legfőként nem foci-tárgyú írások gyűjteménye. A 2010-es és 2020-as évek fordulóján írt szövegekből összeállított, két nagy fejezetre tagolt könyv szervesen kapcsolódik a szerző 2012-ben a Napkút Kiadó által kiadott Ki akar itt éjszakai portás lenni? című drámagyűjteményéhez, és a 2019-ben a Magyar Műhely Kiadó gondozásában megjelent Szent Varecza elveszett levelei című esszé-regényéhez.
Az első fejezet rövid írásainak főszereplője a világ abszurditásaival lépten-nyomon szembesülő hős, aki megoldási lehetőségeket keresve a hétköznapinak tűnő helyzetekre újra meg újra zsákutcába keveredik, és logikus, vagy meglepően váratlan lépései ellenére is kudarcot vall. A kötet második része az előadhatatlan színjátékok sorozata: olyan színházban játszódó történések forgatókönyveinek füzére, amelyek nem történhetnek meg sem a valóságban, sem a színpadon - vagy talán mégis.
Wehner Tibor új könyve - miként a régebben megjelent kötetei is - a lét megütköztető abszurditásaival való szembesítés hiábavalóságát összegző, a hiány hiányának megrendítő élményét tolmácsoló, műfajilag nehezen besorolható szöveggyűjtemény, a modern magyar irodalom XX. századi avantgárd hagyományának XXI. századi továbbvivője.
E szövegek szerzője a múlt század hetvenes évei óta észrevehetetlenül őrzi kívülállását: irodalmi csoportokhoz, irányzatokhoz nem csatlakozott, szakmai szervezeteknek már régen nem tagja, s aki az öregkori éveit a tatai Laposch-jelenség megfigyelő-szolgálatának vízitátoraként tengeti, és még mindig ír.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 365 Ft

A termék megvásárlásával

236 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó cédrus művészeti alapítvány
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:148
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly186 gr
ISBN9786156180636
Árukód2774374 / 1218902

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 365 Ft

A termék megvásárlásával

236 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén