Wodianer-Nemessuri Zoltán

Egy láda dicsőség

magyar napló kiadó  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  460 oldal

"A második világháború magyar katonái sorsa drámai és megdöbbentő. Ugyanakkor felemelő, egyben tanulságos, ám az eltelt közel háromnegyed évszázad óta szépirodalmunk nem vagy alig dolgozta föl. A kötet elbeszélései csupa valóságos személlyel megtörtént eseményeket tartalmaznak. Személyes vagy utódaik részletes beszámolóin alapulnak, melyeket soká titkoltak, végül megnyíltak és elmesélték, mi több: dokumentálták. Hősök és antihősök, honvédek, altisztek/tiszthelyettesek, tisztek, magas rangú parancsnokok, civilek, hivatásos és botcsinálta katonák fiai, unokái, jóismerősei úgy emlékeztek megpróbáltatásaikra, ahogyan csak azok képesek, akik közvetlenül szereztek róluk tudomást. Az első és a második magyar hadseregnek meg a polgári áldozatoknak a történetírás is csupán részben szolgáltatott igazságot; leginkább a szakkönyvek, azok viszont a kutatási eredmények összegzését szolgálják.
Az irodalom ennél többre vállalkozik. Feltárja, hogyan éltek-éreztek a más-más rendfokozatúak, hozzátartozóik és a különböző társadalmi rétegek a háború során. A kép sokkal érzékenyebb és összetettebb, mint a hadmozdulatok, a csaták, a győzelmek és vereségek leírása.
A kötetben szó van a magyar hadseregek erősségeiről és gyöngéiről, felszerelésükről, személyi viszonyaikról és az összeomlás okairól. Az elbeszélések végén az olvasó azt is megtudhatja, mi történt szereplőikkel a háború után. Van olyan tanulságos, mint maguk az események. Ebben különbözik az Egy láda dicsőség minden hasonló írástól."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 000 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 750 Ft

A termék megvásárlásával

475 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magyar napló kiadó
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:460
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly590 gr
ISBN9786156419255
Árukód2780438 / 1223344

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 000 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 750 Ft

A termék megvásárlásával

475 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal